לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-03-2007, 21:33
  YGH YGH אינו מחובר  
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל

חבר מתאריך: 16.02.04
ממסר קשר\יירוט תקשורת מל"ט - בקשת עזרה.

אני מחפש מערכת ישראלית, שמאפשרת לכח קרקעי 'ליירט' תקשורת של מל"ט (כולל מערכות ספציפיות למל"ט זה או אחר), והכוונה היא שמדובר בכח קרקעי שנמצא בשטח ואיננו מחובר לקרון הבקרה.
ז.א., אני מחפש מערכת שמאפשרת לחי"רניקים, למשל, ללמוד בזמן אמת מה רואה המל"ט שמרחף מעל לראש שלהם אבל מוטס בידי איש טייסת מל"טים היושב לו כמה עשרות קילומטרים משם. (יש מערכות דומות כאלה לאמריקאים, במסגרת ה-Tactical Common Data Link, אבל אני חושב שמדובר על משהו אחר).

אם מישהו יודע איזהשהם פרטים על מערכת כזו, או מי היצרן - אשמח לפרטים ולינק.
תודה רבה!

המדריך לשביל ישראל, מאת יגיל הנקין ויעקב סער. מהדורה רביעית, 2020
גלריית התמונות שלי

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-03-2007, 22:37
  YGH YGH אינו מחובר  

אני מבין שלפעמים קשה יותר ליצור קשר עם המפעיל,
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי GilBates שמתחילה ב "אני לא מבין אז את המשמעות של..."

מאשר עם המל"ט. למשל, אם אתה רחוק ממנו ובשטח הררי - ייתכן מיסוך של הקשר שלך למפעיל, אבל המל"ט יהיה איתך בקו ראיה.
לאמריקאים יש את ה-TCDL, פרוטוקול מאובטח שמשדר ללוויין ודרכו לכל מי שיש לו מקלט והצופן. כנראה שהמערכת שאני מחפש קלה יותר מ-60 הק"ג של המערכת האמריקאית (למשל זו של האריס, שנסחבת על שני חיילים או האמר)

גלריית התמונות שלי

ישן 29-03-2007, 00:04
  פקפק פקפק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.06.04
לכל חפ"ק משטרתי יש מערכת דומה לזו שאתה מחפש אבל...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי YGH שמתחילה ב "ממסר קשר\יירוט תקשורת מל"ט - בקשת עזרה."

כמו שהגיבו קודמי המלומדים יתכן שה"מפתחות" הרלוונטיים לא יועילו לך מאחר והאלקטרוניקה שמפענחת אותם עלולה להיות גדולה מדי כבדה מידי או מסורבלת מידי מכדי שלוחם ישא אותה עימו. אי לכך יהא עליך לבחור פתרון מערכתי לזמן אמת שיבנה ע"י בונה המזל"ט עבורך! כלומר היצרן יבנה מקלט בעל יכולות "מנוונות" מראש על מנת להקטין את המערכת לגודל סביר.במקרה של מ"י החפ"ק מורה מה לצלם, במקרה שלך יתכן שתקלוט תמונה שלא תעזור לך כלל שכן שום מערכת שאני מכיר לא תאפשר לשני לקוחות לבחור יעד צילום. ואז מה תעזור לך יכולת קליטה (שזה פשוט יחסית) אם לא אתה בוחר את יעד הצילום?
ישן 29-03-2007, 12:38
  YGH YGH אינו מחובר  

אכן, משהו כזה.
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "האם אתה מתכוון למערכת של ספקטרלינק?"

ובעקבות מה שקיבלתי כאן נראה לי שמצאתי את כל החשודים העיקריים: ספקטרהלינק, אלישרא, ואלתא. אם יש למישהו מידע על מערכות נוספות, אשמח לדעת.

בכל אופן, נראה לי שאפשר להוריד את הנעיצה.
תודה!

גלריית התמונות שלי

ישן 29-03-2007, 14:07
  משתמש זכר Soloavia Soloavia אינו מחובר  
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו

חבר מתאריך: 17.10.04
אז הנה רשימת קניות
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי YGH שמתחילה ב "אכן, משהו כזה."

לרמת החייל בשטח:

לספקטרלינק יש את TVL II - קשר וידאו טקטי הקולט מידע טלמטריה ווידאו מכלים שונים (ימיים או אוויריים) - טווח: עד 12 ק"מ, משקל: פחות מ-1 ק"ג
היתה התייחסות למערכת גם בכינוי רמבו. לדעתי גם בפורום זה....
http://www.defensereview.com/module...article&sid=705

לאלתא יש\היה את EL/S-8812 שהוא דגם נישא של המערכת הרכובה EL/S-8811

קבוצה נוספת שהציגה טכנולוגיה בנושא היא Emblaze שהציגה רעיון (יש גם יכולת?) תחת הכינוי Emblase Eye.

אני חושש שהחומר הנ"ל מעט מיושן (LIC2004?) ואני חושב שיש לי גם חומרים נוספים ומעודכנים יותר שאני צריך לחפש, אבל אלו הדברים העיקריים.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:51

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר