26-03-2007, 16:59
|
|
|
חבר מתאריך: 08.07.04
|
|
אולג, אתה עושה כבוד למשתמשי ה-P&S באשר הם - ומראה לנו שה"ציוד" האמיתי הוא העין שלנו.
אמרו בעבר - שכמעט ואין משנה המצלמה, אלא הצלם שמצליח להעביר את תחושותיו דרכה.
טכנית - מבחינת חשיפה + נתונים טכניים - אתה מפיק את המקסימום מהמצלמה - שזה כמה כיף לראות שגם מצלמה קטנה עושה.
מבחינת קומפ' וזוויות יש לי מעט הערות:
1. בתמונה הראשונה - ההתמקדות באבני המדרכה הקרובות גדול מדי בעיניי. אני ממליץ לחתוך ממש מעט מלמטה - כדי לשפר את אפקט העומק בהסתכלות אל אבני המדרכה הרחוקות יותר.
2. תמונה מצויינת בחשיפה - אך האם היתה אולי אפשרות לזווית נמוכה יותר ? הזווית הנוכחית מעט "רגילה", לפחות לדעתי האישית.
3. בתמונה השלישית - נוצרת תחושה בחלוקה של הפריים לחצי-חצי - הווילונות למטה תופסים מדיי את העין ולא מהווים ניגוד לקרני האור שמגיעות למרפסת העליונה. גם כאן כדאי לחתוך חלק ניכר מלמטה.
4. בתמונה הרביעית - הייתי מתקרב ויוצר פריים סגור יותר - וכך גם מעלים את החלון מצד שמאל שלדעתי לא תורם. אפקט האור המוחזר מהזכוכית הוא מופלא - אך לא מקבל מספיק ביטוי בתוך הפריים. הוא קטן מאוד. כמו-כן, איזור הקיר מרגיש מעט ריק - אולי היה כדאי לחשוב אפילו על המרה לשחור לבן - כדי לעשות משהו עם הטקסטורה של הקיר - במקום להתרכז בצבעים שכרגע לא תורמים יותר מדי.
5. התמונה החמישית היא תמונת מצב טובה - אך הזווית לצערי סטנדרטית-מדיי. אהבתי מאוד את ההמרה לשחור לבן - אך לו היתה אפשרות להרים את המצלמה באוויר ולצלם מזווית גבוהה יותר - בשימוש במסך המפרקי - היה יכול לצאת מעניין מאוד! כמובן, שבתמונות כאלו אנו רוצים ושואפים לזווית רחבה יותר - אך במקרה זה כדי להתגבר מעט על העובדה - לו היה באמת ניתן להרים את המצלמה באוויר ולצלם מגבוה יותר - היתה מתקבלת תמונה מעניינת מאוד.
זו דעתי... המשך להביא לנו סטים מעניינים!
|