12-03-2007, 20:57
|
|
|
חבר מתאריך: 11.02.07
הודעות: 437
|
|
יחס של 1 ל3
שוב דובר צהל במיטבו.ואין לבוא אליו בתלונות הוא עושה את תפקידו. הוא מזהה שבעקבות המלחמה נוצר בקרב הציבור חוסר אמון במוכנות וכשירות צהל ומפציץ בכתבות תדמית כדי שישקע המסר שנעשו התיקונים צהל מתאמן! צהל מתכונן! אפשר לישון בשקט. האמת רחוקה מהתדמית הזו
זה שקיבלו ווסטים בצאלים לא אומר שיש להם כאלו בימח ובוודאי שלא יהיו להם טלפונים לווינים במלחמה הבאה. אבל אלו דברים קטנים ומה שמטריד זה הבעיות הגדולות שהם:
כמות התרחטים בפועל- חלפה כבר יותר מחצי שנה מאז המלחמה. כמה חטיבות מילואים עברו תרחטים? רובם לא. וכמה מאלו שעברו יעברו אחד בשנה הבאה. תרח"ט הוא דבר אלמנטרי שבלעדיו אין יכולת כשירות לחטיבה להילחם. המינימום הוא תרחט כול שנה. זה מה שעוברים בצבא מצריים ובסוריה יש יחידות שעושות 2 תרחטים בשנה כול שנה וכחלק מתוכנית האימונים שנקראת שנת ההדרכה. שלא נדבר על תראו"ג 4 חטיבתי על כלים שכול שנה 1-2 אוגודות עוברות.
איכות התרחט- תרחט הוא שם מסגרת השאלה מה עושים בתרחט. הוא יכול להיות יומיים, ביבש ובשטח קטן ומצומצם ומוכר עד לעייפה(כמו בצאלים) והוא יכול להיות יותר מורכב. בצהל אין הגדרות מה צריך לכלול תרחט כמו שאין הגדרה מה הוא פרק הזמן המינימלי שהוא צריך לעבור. אז איך קובעים? דרך אחת היא להסתכל על השכנים. בצבא סוריה תרחט הוא שבועיים. הוא אקט מסיים של 6 חודשי אימון. הוא כולל אקטים רטובים בהם חטיבה שלמה מתרגלת תמרונים ללא אמצעי קשר , ניוד מפקדות ושינויי משימה. כול תרחט כולל אקטים רטובים ותרגול לחימה על אב"כ. המשכו של התרחט הוא תראוג שגם הוא נעשה על כלים וברטוב.
המיתוס שאחד שווה שלוש.
אחד מהסיבות שאפשרו לצהל לנצח במלחמות העבר הוא איכותו של הכוח הצהלי. למרות שהיה בסד"כ קטן יותר, מצויד בציוד פחות טוב ומורכב ברובו ממילואים - הוא היה מאומן יותר. דיין אמר ביום כיפור שניצחנו כי חייל ישראלי הצליח לעשות עבודה של 3 חיילים ערבים. אנחנו מקבלים כמובן מאליו שהמצב הזה עדיין קיים.אם תשאל את המפקד הממוצע הוא יגיד שאין לזלזל בצבאות ערב אבל שאיכותו של חייל ישראלי עולה על זו של חייל ישראלי.זו לא סתם מחשבה כול תורת הלחימה של צהל והסד"כ שהוא מחזיק בנוי על כך. אבל במשך שנים איכות האימונים בצבאות ערב(סוריה, מצריים) עולה בהתמדה ואיכות וכמות האימונים בצה"ל יורדת עד שצהל הפך למילציה של פעולות שיטור על טנקים שאולי מצויד טוב יותר אבל לא מסוגל לבצע את המשימות הפשוטות ביותר. אולי הגיעה הזמן להכיר בכך שאפילו שהשכלתו של החייל הישראלי גבוהה יותר. הוא אינו מקצועי אינו מיומן וחובבן. אולי במלחמה הבאה. למרות הפער הטכנולוגי יהיה זה החייל הסורי שיהיה שווה 3 חיילים ישראלים.
|