28-02-2007, 22:14
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
תחקיר התנגשות מסוקי האפאצ'י מצביע על כשלים דומים לאלו שגרמו לאסון המסוקים
שוב מתברר שצה"ל לא למד מאסון המסוקים
במלחמת לבנון השנייה התנגשו שני מסוקי אפאצ'י. תחקיר חיל האוויר מעלה שורה של כשלים, דומים לאלו שאירעו באסון המסוקים
יום שני, 26 בפברואר 2007, 20:51 מאת: שי חזקני, חדשות 10 ישראל 10
ביום השמיני למלחמת לבנון השנייה אירעה התנגשות בין שני מסוקי אפאצ'י שהיו בדרכם לגיחה מבצעית מעבר לגבול. תחקיר חיל האוויר מעלה שורה של כשלים וטעות אנוש של אחד הטייסים שהובילו להתנגשות.
שני המסוקים התכוננו לגיחה, אך הבקר מיחידת הבקרה הורה להם להמתין ולעשות "שמיניות באוויר" עד להודעה חדשה. אחד הטייסים לא שם לב כנראה למה שמתרחש מבעד לחלון תא הטיס, והתנגש במסוק שהיה לפניו.
התחקיר העלה שאין בחיל האוויר נהלים לטיסה של מסוקי בזמן המתנה לגיחה מבצעית. עוד מתברר, כי כל טייסת כתבה נהלים משלה ללא הנחיה ברורה של להק המסוקים בחיל. "זה ממש מילה במילה דו"ח עברי" אומר יו"ר יד לבנים אלי בן שם, שבנו קובי נהרג באסון המסוקים. "כי הם לא עשו שום דבר. כאילו לא קרה כלום".
נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 28-02-2007 בשעה 22:16.
|