20-02-2007, 17:34
|
|
|
חבר מתאריך: 29.05.06
|
|
לטעמי יש כמה טעויות באשכול זה:
ראשית לגבי חמקנות, חמקנות היא עניין יחסי, זה לא איזה קסם..כל דבר במטוס מייצר שח"ם, השאלה היא האם סך כל השח"ם הוא כזה שמכ"ם לא יכול לראות...אז כמובן שכל דבר שמוסיפים למטוס מוסיף שח"ם אבל ממש לא בטוח שמתלים מוסיפים מספיק שח"ם על מנת שיהיה בעיתי, אני מעריך דווקא שהאמריקאים מצאו פיתרון לעניין המיתלים, אני לא מומחה לחמקנות וגם אתם לא וקשה לי להאמין שיש לנו מושג לגבי איזה פיתרון הם נתנו לגבי המיתלים, אבל בהחלט יכול להיות שגם עם המיתלים למטוס יש שח"ם בתחום החמקנות.
כנ"ל לגבי הבידונים רק ששם למצוא פיתרון יהיה יותר קשה, אבל שוב, אנחנו לא ממש יכולים להיות בטוחים שהבידונים לא עברו תהליכים כלשהם שגם איתם המטוס עדיין חמקן (לפי צורתם העגולה אני משער שהם לא עברו תהליך כזה והם כן פוגעים בצורה משמעותית בשח"ם אבל לך תדע..).
קשה לי להאמין שבנו תו"ל שמתבסס על טיסה עם בידונים עד לאיזור מסוים ואז השלכתם, זה יכול לשמש למבצע חד פעמי אולי אבל לא באופן קבוע...זו הערכה שלי לפחות.
צריך לזכור שלמטוס יש כמות דלק מאוד גדולה ולמרות הסיפורים, הוא ממש לא נועד לסחוב פצצות וחימוש כבד, כך שהדלק שיש לו תוכנן לדעתי לשמש אותו לרוב המשימות.
אצל חברו הf-35 העסק יהיה יותר מסובך, כי הוא מטוס שעושה גם אויר קרקע, אבל מצד שני הוא חדש מהraptor ב10 שנים בערך אז הטכנולוגיה הרבה יותר מתקדמת, למרות שהאמריקאים לא ממש מודים בזה..
אמיל.
נערך לאחרונה ע"י emile-a בתאריך 20-02-2007 בשעה 17:38.
|