לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-02-2005, 15:50
  cold_lazarus cold_lazarus אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.10.04
אתה מתבלבל
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי קופדנוטס שמתחילה ב "בוודאי ....אלא מה"

דיון בסוגיה היה/לא היה מרדף = דבילי (נניח והיה, אז מה?)

דיון בסוגיה האם הטיפול המשטרתי במקרה נכון/לא נכון = לגיטימי (משום הנסיבות הטראגיות) אך לא עיקרי.

דיון בסוגיה מדוע אירע המקרה, מדוע עלה הצורך במרדף (בין אם בוצע ובין אם לאו) = הוא העיקר. בזה צריכה לעסוק התקשורת, ובזה (כבדרך קבע) היא נמנעת מלעסוק (גם ללא מגבלות פרסום).

שתי הערות אגב:

1. הפרטים ידועים לכתבים, לכן גם התקשורת זוכה ב"עליונות" - ולכן הביקורת לגיטימית.
2. גם אם המרדף היה נחוץ - אין זה אומר שבוצע (הגיון לוגי פשוט).

נערך לאחרונה ע"י cold_lazarus בתאריך 18-02-2005 בשעה 15:58. סיבה: המרת "מרדף" ב"טיפול"
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-02-2005, 16:12
  קופדנוטס קופדנוטס אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.01
זה לא מה שאמרתי ותפסיק להיות דמגוג...אבל במקרה קלעת
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי cold_lazarus שמתחילה ב "אתה מחדש לי..."

במקרה זה לדעתי !

שוטר בשם אורי דוד נהרג לפני שנים ספורות במרדף אווילי אחרי רוכב אופנוע שעבר כנראה עבירת תנועה (קצין בודק דיבר על חשד לפח"ע ...עאלק).

ואם הבחורה המסכנה נהרגה בחדרה נהרגה כי מישהו היה דביל מספיק לנהל מרדף בלב שטח עירוני מבלי לתת את דעתו על תוצאות המרדף הרי שמישהו חייב יהיה לתת את הדין על כך.

וביןם שני המקרים הללו יש שרשרת ארוכה של ארועים דומים בהם מקבלי החלטות מקבלים אותן מבלי לתת את דעתם על התוצאות.....

והאם לך לא נראה שלתוצאה אפשרית יש משקל כאשר באים לבחון ולקבוע נחיצות של פעולה ??

ואם כבר הוספת את המילה "בדיעבד" הרי שאין לי אלא להזכיר לך שלתוצאות מעשים יש משקל לא מבוטל כאשר התוצאה היא פועל יוצא סביר למעשה ......

נערך לאחרונה ע"י קופדנוטס בתאריך 18-02-2005 בשעה 16:17.
ישן 18-02-2005, 16:43

זה גם לא מה שאני אומר
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי קופדנוטס שמתחילה ב "זה לא מה שאמרתי ותפסיק להיות דמגוג...אבל במקרה קלעת"

שיהיה ברור:

הנחיות המשטרה קובעות במפורש שעל איש כוחות הביטחון להפעיל שיקול-דעת טרם יבצע כל פעולה (מרדף, ירי, מעצר וכו'). אם אינני טועה, יש לשוטרים אפילו נוהל מרדפים (!) מיוחד - שנכתב בעקבות אותן טרגדיות שאירעו.

אבל שיקול-הדעת מחייב אומדן הנזק הצפוי מהמשך העבירה - אל מול הסיכוי לפגיעה בחיים הציבוריים. אם הסיכון שבאי-עצירת העבריין/העבירה עולה על הסיכון בפגיעה בציבור חף-מפשע - אזי שפעולת המנע תהא מוצדקת ל-ח-ל-ו-ט-י-ן.

ניתן לשער, למשל, שהסיכון שרכב של חוליית מחבלים הנוסע בכביש בין-עירוני ייצא לעקיפה של טור מכוניות ארוך (נגד כיוון התנועה) ויגרום לתאונה - יהיה נמוך יותר מן הסיכוי שאותה חולית מחבלים, אם לא תעצר, תביא לטבח המוני ביעד פעולתה, לא?
ובוודאי, שאותה בחינה צריכה להתבסס ע"ס אותם נתונים שהיו בידי שוטר בשעת המקרה (ולא יום/שעה/דקה אחרי).

אבל שוב, אתה גורר את הדיון לכיוון לא רלבנטי. הממ"ז טען שלא היה מרדף, בעיתונים צוטטו מקורות אומרים שגם אם היה - הנסיבות חייבו תגובה משטרתית שכזו - ותופעת העבריינות החמורה (ועוד כמה פרטים מזעזעים נלווים) יוצאת נקייה מדיון רציני.

נערך לאחרונה ע"י cold_lazarus בתאריך 18-02-2005 בשעה 16:53. סיבה: הבהרה
ישן 18-02-2005, 16:56
  קופדנוטס קופדנוטס אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.01
אני לא גורר את הדיון לשום מקום...אני ממשיך אותו
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי cold_lazarus שמתחילה ב "זה גם לא מה שאני אומר"

ומה לעשות שהדיון באשכול הזה הוא נושא המרדף ונחיצותו ולא כפי שאתה חפץ שיהיה שיר הלל לפעילות המשטרתית.
תפסיק לסלף כוונות ואמירות (כמו בנושא הנחיצות) ולהתעלם מנקודות אחרות ואזי יהיה נוח יותר לנהל אתך דיון לא מתיש .
הדיון באשכול הזה התחיל בנושא הפליק פלאק של הודעות הדוברות המשטרתית ומי שמנסה להסיט אותו לפעילות העבריינית הוא זה שגורר את הדיון למחוזות אחרים.

אתה סכמת את הנושוא באמירה " הממ"ז טען שלא היה מרדף, בעיתונים צוטטו מקורות אומרים שגם אם היה - הנסיבות חייבו תגובה משטרתית שכזו "......כלומר גררת גם את העתונים לצדה של המשטרה (והתעלמת מכך שעקרי הצטוטים ועדי הראייה מדברים על קיומו של מרדף) ובקשת לדון בפעילות העבריינית כאילו ויש כאן מישהו שתומך בכנופיית אולגה ומעדיף אותה ע"פ הכנופייה של ג'רבי ?!!

יש שורה תחתונה לארוע הזה (שככל הנראה לא היה ארוע פח"עי ולא היה חשוד ככזה ....ואל תנסה לתת תאורים דימיוניים של ארועי פח"ע בכדי לשוות לו צביון חיוני) והשורה התחתונה הזו הוא מותה של אזרחית חפה מפשע ומישהו נכשל בגדול במבחן התוצאה !!

סיכולים של נסיונות רצח (נראה לי שזה היה המקרה) או שוד מזויין כבר נעשו ע"י המשטרה וסיכול מתבצע בכדי למנוע פגיעה בחיי אדם , אני מאמין שבעת ההמלטות של אותו רכב ידועה כבר לשוטרים זהות יושביו ואם מישהו כשל במבצע והם יצאו את גבולות זירת הארוע הרי שניתן לנהל את המצוד אחריהם בדרכים אחרות.......ואתה יודע מה ?....גם אם לא ידועה זהות יושביו הרי שתפיסתם וזיהויים אינה שקולה לחייה של אותה אם ז"ל.

איך אמר לך ORI .....הלהט והדחיפות בה אתה נזעק כל הזמן להגן על ה"מערכת" ויהי מה לא מוסיפים לך נקודות.

ישן 18-02-2005, 17:20

ועכשיו אתה הוא החוטא בדמגוגיה
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי קופדנוטס שמתחילה ב "אני לא גורר את הדיון לשום מקום...אני ממשיך אותו"

ציטוט:
הדיון באשכול הזה התחיל בנושא הפליק פלאק של הודעות הדוברות המשטרתית

אז בוא נדון במערך הדוברות הכושל של המשטרה, חכמולוג...

מראש ציינתי שהדיון בדרך טיפולה של המשטרה הינו לגיטימי (ראה למעלה) - כך שטענת ה"הגנה על המערכת" שהעלת, מופרכת מיידית.

מה שעדיין לא הופרך, היא טענתי לפיה אתה מזדעק בכל הזדמנות בכדי לתקוף את מערכת האכיפה. במקום לבקר את אוזלת-ידה של המערכת המשפטית אשר יצרה במו ידיה את המפלצת החדרתית - אתה ממשיך להתפלמס סביב סוגית "המרדף שלא היה". ממש בוגר ומחוכם.

כפי שציינתי כבר בעבר:
עבריינים יפשעו, אזרחים יפגעו, הכאוס יתפשט - העיקר שהשוטר/הפרקליט יוצגו בחדלונם וקופדנוטס יהיה מרוצה. בראבו.

ישן 18-02-2005, 15:15
  ציבי ציבי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.03
למה המשטרה אשמה????
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "שימו לב: מירב גבאי לא נהרגה בהמלך מרדף משטרתי"

מה הרוח העבריינית ששורה אצלנו בימים האחרונים. מדוע מאשימים את המשטרה על שעשתה את המוטל עליה. מה השטות הזאת? האם צריך לוותר לעבריין שבורח במהירות? הבחורה נהרגה מידיו של נהג פושע ולא שוטר פושע. מדוע אם כך מאשימים את השוטרים? יתר על כן, מדוע המשטרה כל כך עסוקה בהצטדקות?
בעניין עוצמת הטענות נגד המשטרה בנושא זה יש לי תיאוריה. כדאי לבדוק כמה מאלו שמאשימים את המשטרה באחריות לתאונה הם שייכים למעגל העברייני בעצמם. יש לי הרושם שהם במעשיהם ודעותיהם קרובים יותר לעולם העברייני מאשר לעולם שומרי החוק.
כן!!! גם עברייני תנועה הם עבריינים לצורך תיאוריה זו.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:04

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר