03-03-2007, 19:42
|
|
|
חבר מתאריך: 26.08.05
|
|
תמסון..
ב', ההרגשה לגבי ה"V" היא לא רק הרגשה אישית שלי, וכשתתחיל את המסלול שלך כמ"מ אתה אולי תראה את הבעיה הזאת עולה בפניך. ואז אולי תבין את ההרגשה שיש לי כטירון בהנדסה.
אני מבין שאתה מתמצא בתכנים שאתה צריך לעבור כ"כ טוב,שאתה יכול להגיד שרוצים להעביר "V" ולהמשיך...
אז בוא אני אחדש לך משהו בחורצ'יק , אתה לא יודע עוד כלום.למעשה,בטירונות אם אני לא טועה,אתה בכלל לא נוגע בתכנים הנדסיים למעט טיפ טיפה לימודי כתה על חבלה.
אז שוב,כמו שכבר נאמר לך כאן, אל תגיד דברים שאתה לא יודע על מה מדובר בכלל.
ג', העובדה שאפשר לצאת לקצונה ישר אחרי המ"כים מבלי לעבור מסלול כמ"כ היא באמת מתנה שהחיל הזה קיבל.
שוב,טועה..לא אפרט.
אני מדגיש, אני בא להעביר לחבר'ה פה מה היא ההרגשה הכללית כטירון בחיל ההנדסה. זה שאני לא מרעיל אותם זה כי אני שם את האמת בפנים בין אם זה מצא חן בעינכם או לא.
אתה לא אובייקטיבי.תסיים לפחות א.מתקדם ואז אולי יהיה לך שמץ של הבנה על החיל.טירונים של נח"ל צוחקים עליכם שאתם הולכים בשלשות ? לא נורא, אתה אמור לעשות את זה.זאת המטרה של הטירונות , יסודות בסיסיים של לוחם ומשמעת , שעל זה הצבא בנוי.
וכמו שנאמר כבר כאן,גם בתחילת האימון מתקדם תלכו בשלשות,ותתנו הקשבים...ככה זה,משמעת צה"לית...וטוב שכך.
כן זאת הרגשה ענקית של "V", לסיים מהר ולהתחיל משהו חדש. אם ההכשרה שלנו כל כך עצומה אז שיאריכו לנו את המסלול. מצידי,לא אכפת לי להיות טירון חצי שנה ולסיים את כל התכנים בצורה שהיא מעבר ל"מכובדת".
שלח מכתב לאל"מ יוסי מורלי.שוב,יש דברים שאתה לא יכול לשנות בקלות.יש דברים שצריך להתחשב בהם ,שלא אפרט כאן מה הם.המסלול של שנה הוא מספיק ביותר.
זה חיל בלי יחסי ציבור
הגייסת להנדסה בשביל שיצלמו ויכתבו את השם שלך בעיתון? שתוכל להתלהב לחבר'ה ? מוהנדסים ש"קצת" יותר וותיקים ממך כבר הבינו שגם שנוריד 5 מחבלים ברמאללה , עדיין יהיה כתוב כוחות צה"ל או כוחות גולני.לא מתרגשים מזה וגם לא מחפשים את זה.אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים מתוך רצון נטו,ולא מחפשים הערכה מצד התקשורת.אז נכון , בתקשורת העלובה בארצנו חיל ההנדסה נחשב בחיל אפור,חיל של מעמד שני..אז בוא אני אגיד לך משהו , שיזדיינו כולם.אני יודע,ושאר המוהנדסים יודעים בדיוק מה אנחנו עושים ומה היכולות שלנו.
כל אחד פה מתפז"ם עלינו הטירונים כי אתם עברתם יותר מאיתנו הטירונים, סו וואט?
לכם אולי היה פיקוד טוב יותר שידע להוציא אותכם מהמצב שהגעתם. אצלינו, או לפחות אצלי במחלקה זה לא ככה נ-ק-ו-ד-ה
מצחיק, רוב רובו של הסגל שלכם אני מכיר אותם אישית (עשו איתי קורס מ"כים) ואני אומר לך בפה מלא,שהחבר'ה שם חבר'ה רציניים,מפקדים טובים! אין מה לעשות , טירונות זה גם עיניין מנטלי , לא על כל דבר קטן המפקדים שלך יבואו ויעזרו לך , תתמודד קצת לבד! אתה בצבא! אין יותר פינוקים מאמא,תתחיל לתפוס את זה שבקרוב אתה תיהיה לוחם,לא יהיה מי שידאג לך,אלא חבריך הקרובים...וככה גם בטירונות! השען על חבריך למחלקה,לפלוגה...בסופו של דבר,גיבוש מחלקתי,פלוגתי זה הדבר הטוב ביותר שיש בטירונות.
"אל תגיד שהייתי צעיר רצתי...רוץ והיה צעיר!"