לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-02-2007, 09:07
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
ולמה זה לא עבד במלחמת לבנון האחרונה?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "ניסוי לילי ראשון של מע' החץ עבר בהצלחה."

אני מכיר את ההסברים: מלבנון עד חיפה זה קרוב מדי.

אבל האם לא שטפו לנו את המוח מאז ומתמיד שבעידן הטילים שטח לא משחק תפקיד. על סמך זה עשינו את הסכמי אוסלו, על סמך זה עזבנו את עזה, וכן הלאה. האם כל תעמולני השמאל והימין המתון ממש עבדו עלינו בעיניים.

ועכשיו לעניינינו, האם אנחנו נבחר איך בדיוק האירנים יתקפו אותנו: מתוך איראן עצמה ולא מתוך לבנון ולא מתוך עזה. ועוד משהו, הרי ברוב אנו מתנתקים גם מיהודה ושומרון, מצפון השומרון כבר התנתקנו כמעט כליל, ואז הם יוכלו להיות בקרבת מקום גם לתל-אביב וירושלים.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-02-2007, 11:08
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
אלה לא הסברים אלה עובדות...
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "ולמה זה לא עבד במלחמת לבנון האחרונה?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מדינאי
אני מכיר את ההסברים: מלבנון עד חיפה זה קרוב מדי.

מערך החץ לא אמור להתמודד עם רקטות אלא אם טילים בליסטיים - הטווח שלהם שונה וראש הקרב (כמות חומר הנפץ) שלהם גדול בין פי עשרה לפי עשרים ממה שנפל על הצפון במלחמה האחרונה.. (ואני לא מכניס למשוואה את הרקטות הקטנות עם רש"ק של שבעה ק"ג)

ישן 13-02-2007, 23:23
צלמית המשתמש של רועי AZ

כה אמר מי...? (או יותר נכון, מה?)
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי eGod שמתחילה ב "החץ לא יעיל כנגד איום הטילים מאיראן"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי eGod
למערכת יש שתי בעיות סקיילביליות:
1. לא ברור איך המערכת תתמודד מול עשרות טילים שישוגרו במקביל.
2. טילי החץ יקרים בסדר גודל מהטילים האיראנים, לכן ברור שלאיראנים יש יותר טילי שיהאב, מכאן ברור שהחץ לא מכסה את איום הטילים.

ישן 13-02-2007, 23:48
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
מומחים רבים מאוד - שפרנסתם לא תלוייה בהמשך הפרוייקט הזה...
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "כה אמר מי...? (או יותר נכון, מה?)"

החץ הוא טיל שתוכנן בשנות ה80 ותחילת שנות ה90 נגד איום מאוד ספציפי: סקאד בי בעל טווח מוגדל,
שייפול עלינו בזליגה (שיקול שהתבסס על כמות המשגרים המועטה שהייתה בידי האוייב).
למעשה, גם אז לא היה ביכולת החץ להתמודד עם מטח גדול, שכן הקונספט שלו הובהר בצורה הכי
ברורה: כדי להגיע לרמת יירוט של 99.9 אחוז (רמת זליגה של אחד לאלף), על המערכת לירות שלושה
טילים שסיכויי כל אחד מהם לפגוע, הם 90 אחוזים. לירות שני טילי חץ על כל טיל סקאד, בהתחשב
בכך שהמטח העראקי הראשון ב18.1.91, היה של כעשרה טילים - משמעו ירי של 20 טילי חץ.
מאז השתנה האיום דרמאטית - טווח טילי האוייב עלה, ומהירות הנפילה שלהם גדלה בהתאם. כמות
המשגרים בידי האוייב גם היא גדלה בהרבה - ואין שום אפשרות בעולם להתמודד עם מטח גדול, פשוט
כי אין מספיק חצים...

האוייב עדיין לא לא הכניס לשימוש את הMIRV (ראשי קרב מתפצלים מטיל בודד), אבל גם לשם הם
יגיעו, ויעילות החץ תרד בעוד מדרגה.

מערכת החץ, בדומה לתפיסות הגנתיות שהופעלו בעבר וזכו להתפעלות על היצירתיות המופלאה
הטמונה בהן (שמעת פעם על פרוייקט "אור יקרות", שנועד להבעיר את התעלה, אם ינסו המצרים
לצלוח אותה?), נבנית בשביל איום קשיח, ואין מסוגלת להתמודד התפתחות באותו איום. ניסוי החץ
נועד לשלוח מסר לאיראנים. אני מניח שהם התרשמו ממנו כיאות, ויודעים שאם ישגרו טילים
אחד-אחד, אז יש סיכוי שישראל תצליח להתמודד עם האיום...
ישן 14-02-2007, 00:14
צלמית המשתמש של רועי AZ

מספר עובדות לגבי החץ:
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "מומחים רבים מאוד - שפרנסתם לא תלוייה בהמשך הפרוייקט הזה..."

א. המערכת היחידה בעולם שמבצעית, המקבילה האמריקאית אולי תהא זמינה ב 2009.

ב. הצלחה ב 13 מתוך 15 הניסויים, לעומת כישלונות מחפירים של המערכת המקבילה האמריקאית... ויירוט בניסוי אבל מלא שהיה בשנת 2004 בחופי ארה"ב.

ג. הניסוי האחרון מוכיח יכולת גבוהה ביותר והתמודדות עם כל האיומים הרלוונטיים, העכשויים.

ד. סימולציות ותרגילים של אנשי היח' שמראים בבירור את היכולת להתמודד גם עם מטח טילים ולתקשר בין הסוללות עצמן ואמצעי יירוט אחרים.. להזכירך, ישנן שתי סוללות מבצעיות והשלישית בדרך.

אין מאה אחוז וכפי הנראה לא יהיה אף פעם מאה אחוז. אך עצם העובדה שקיימת יכולת ליירוט באחוזים גבוהים היא בפני עצמה.

המספר שאמור להיות משוגר לחלוטין לא מדוייק. היחס הנכון הוא 1.2 ל 1 ולכן כדי להבטיח סבירות גבוהה במלחמת המפרץ היה צורך בשיגור 12 טילים.

נ.ב.

אתם יותר ממוזמנים לעקוב אחרי הדיונים המקצועיים בפורום צו"ב.

ישן 14-02-2007, 01:34
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

מס' תיקונים לעובדות שכתבת לגבי החץ:
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "מספר עובדות לגבי החץ:"

א. המערכת היחידה שמתיימרת להיות מבצעית. מעולם לא עמדה בפני ניסיון אמיתי (למרבה השמחה).

ב. כשלון בניסוי האחרון שדווח עליו בארה"ב (ניסיון יירוט סקאד עתיק הצליח - ואח"כ כשל ביירוט טיל
שדימה טק"ק מתקדם מהסקאד). גם לו הצליחה ב50 מ50 ליירט מטרה בודדת, זה לא היה משקף כלום
לגבי היכולת להתמודד עם מטח. זה נורא יפה לצפות מהאיראנים "לשחק לפי הכללים" שהוגדרו להם
ע"י מינהלת חומה, אבל מה לעשות שהפרסים האלה מעדיפים לקבוע בעצמם איך לשגר?...

ג. הניסוי האחרון מוכיח שוב שהחץ מסוגל ליירט טיל אנקור שחור בודד. ברכות. ההדגשה מיותרת, שכן
הניסוי לא הוכיח שום דבר כזה, לפחות עפ"י מה שפורסם לגביו אובייקטיבית (יוצריו כמובן טוענים שהוא
יכול ליירט הכל - אבל זה בגלל שאחרת ידרשו מהם להסביר למה הושקע כ"כ הרבה מאמץ בפרוייקט
הזה).

ד. גם שלוש סוללות טילים לא מסוגלות להתמודד עם מטח גדול, נקודה. הסיבה לביטול הABM
האמריקני המקורי ב72', ולחתימת החוזה האמריקני-סובייטי בהקשר הזה, הייתה ההבנה שאין דרך
להתמודד עם "הצפת המערכת" במטח גדול, באמצעות שיגור טילים לפגיעה בטילים אחרים (הטיל
המיירט תמיד יהיה יקר בהרבה מטיל המטרה).

"אחוזים גבוהים" זו נחמה קטנה מאוד לניצולים מהשואה הגרעינית שתתרחש, אם טיל אחד יחדור
מבעד למערכת הזו. מעבר לכך, אחוזים גבוהים זה רק אם ישוגר טיל בודד או מטח קטן. מטח גדול
מעלה את הסיכוי לחדירת המערכת לקרוב למאה אחוז...

היחס שאני נותן נטען בשעתו ע"י דב רביב (שיש לו הכרה כלשהי של פרוייקט החץ...), ואיש לא
התייחס למלחמת המפרץ.
הדיונים המקצועיים בפורום צבא ובטחון הם יותר ממעניינים, אבל אני מציע לך לקרוא עוד קצת בנושא
במקום להסתפק במחיאות כפיים סוערות. אריה סתיו, ראובן פדהצור ואחרים, הם לא בדיוק בורים
בנושא הזה - והם חושבים 180 מעלות ממך (יש גליון שלם של נתיב מ1998 שהוקדש לנושא הזה -
והוא יצא לאור לפני עידן השיהאב...).
ישן 14-02-2007, 15:24
  tomllica tomllica אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.06.05
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "מס' תיקונים לעובדות שכתבת לגבי החץ:"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori

ב. כשלון בניסוי האחרון שדווח עליו בארה"ב (ניסיון יירוט סקאד עתיק הצליח - ואח"כ כשל ביירוט טיל
שדימה טק"ק מתקדם מהסקאד). גם לו הצליחה ב50 מ50 ליירט מטרה בודדת, זה לא היה משקף כלום
לגבי היכולת להתמודד עם מטח. זה נורא יפה לצפות מהאיראנים "לשחק לפי הכללים" שהוגדרו להם
ע"י מינהלת חומה, אבל מה לעשות שהפרסים האלה מעדיפים לקבוע בעצמם איך לשגר?...

ג. הניסוי האחרון מוכיח שוב שהחץ מסוגל ליירט טיל אנקור שחור בודד. ברכות. ההדגשה מיותרת, שכן
הניסוי לא הוכיח שום דבר כזה, לפחות עפ"י מה שפורסם לגביו אובייקטיבית (יוצריו כמובן טוענים שהוא
יכול ליירט הכל - אבל זה בגלל שאחרת ידרשו מהם להסביר למה הושקע כ"כ הרבה מאמץ בפרוייקט
הזה).

ד. גם שלוש סוללות טילים לא מסוגלות להתמודד עם מטח גדול, נקודה. הסיבה לביטול הABM
האמריקני המקורי ב72', ולחתימת החוזה האמריקני-סובייטי בהקשר הזה, הייתה ההבנה שאין דרך
להתמודד עם "הצפת המערכת" במטח גדול, באמצעות שיגור טילים לפגיעה בטילים אחרים (הטיל
המיירט תמיד יהיה יקר בהרבה מטיל המטרה).

"אחוזים גבוהים" זו נחמה קטנה מאוד לניצולים מהשואה הגרעינית שתתרחש, אם טיל אחד יחדור
מבעד למערכת הזו. מעבר לכך, אחוזים גבוהים זה רק אם ישוגר טיל בודד או מטח קטן. מטח גדול
מעלה את הסיכוי לחדירת המערכת לקרוב למאה אחוז...

היחס שאני נותן נטען בשעתו ע"י דב רביב (שיש לו הכרה כלשהי של פרוייקט החץ...), ואיש לא
התייחס למלחמת המפרץ.
הדיונים המקצועיים בפורום צבא ובטחון הם יותר ממעניינים, אבל אני מציע לך לקרוא עוד קצת בנושא
במקום להסתפק במחיאות כפיים סוערות. אריה סתיו, ראובן פדהצור ואחרים, הם לא בדיוק בורים
בנושא הזה - והם חושבים 180 מעלות ממך (יש גליון שלם של נתיב מ1998 שהוקדש לנושא הזה -
והוא יצא לאור לפני עידן השיהאב...).

ב. אתה טועה ומטעה. הכשל ביירוט ה SRALT נבע מתקלה נקודתית באחד ממכלולי הטיל. אני מסכים שיכולות לקרות תקלות גם בכל אחד מהטילים שנמצאים בסד"כ המבצעי, אבל זה לא אומר שהחץ לא יעיל כנגד איום טילים מתקדמים מסקאד B (ואפרופו, התקלה במקרה זה, בסבירות של 90% לערך, לא יכולה להגרם לטילים המבצעיים). זאת ועוד, ה SRALT לא מייצג טילים מתקדמים בזירה. מדובר בטיל ניסוי שנועד כדי לבדוק משהו ספציפי בניסוי USFT#2 - ומדובר בהצלחה במקרה זה, אף על פי שלא התרחש יירוט בפועל.
"הכללים" לפיהם אתה טוען כי האיראנים לא ישחקו מבוססים על הערכות מודיעין (ונתונים אחרים כמו יכולות מוכחות של הטילים הפרסיים, נתונים שנאספו בניסויים, סד"כ אויב וכיו"ב) של מספר גורמים. תו"ל יירוט הטק"ק נכתב ומעודכן בהתאם לנתונים אלו. אין כאן מאה אחוז, אבל מה שאנחנו עושים זה להערך הכי טוב שאנחנו יכולים, וזה כמובן יותר טוב מלשבת כאן ולחכות לנפילת הטק"ק הראשון.

ג. יירוט אנקור מתמרן "שיאהב סטייל" קשה יותר מיירוט השיאהב עצמו. לאורך הספקטרום של ניסויי היירוט נבחנו יירוטים בלב המעטפת ובקצוות. אני שואב מכך את ההערכה הלא גסה בכלל לדעתי, שהחץ (ומפעיליו) מסוגלים להתמודד עם יירוט טק"ק בודד. אומנם לא ניסינו את המערכת תחת מטח, אבל בסימולציות המתבצעות על בסיס יומי העסק הרבה יותר מעניין מטק"ק בודד. הסימולציות עצמן מבוססות אחד לאחד על יכולות המערכת (ומערכות נוספות המשתתפות ביירוט). לבוא ולכתוב "לא ניסינו את זה מול כמה טילים אז אנחנו לא בטוחים שזה עובד" זה כמו לכתוב "לא הנחתנו איש על הירח קודם לכן אז אנחנו לא יודעים אם זה עובד" או "לא פוצצנו מצרר על אוכלוסיה אזרחית אז אנחנו לא יודעים אם זה פוגע בבני אדם" וכו'.

ד. אהבתי את הנקודה בסוף המשפט הראשון בסעיף זה. מה זה "לא מסוגלות להתמודד עם מטח גדול" ? מה זה מטח גדול ? מה המטח הכי גדול שהסורים מסוגלים לספק ? והאיראנים ? יש פה עוד כל כך הרבה גורמים שלא קשורים אפילו ליירוט ממשי של הטק"קים עצמם ! מה עם נפילת טק"ק באיזורים לא מאוכלסים ? מה עם יירוטים של מערכות אחרות בזירה ? מה עם ציד טק"ק וסגירת מעגל ? זה לא שחור ולבן, ומעולם לא היה !
מאז 72 עבר המון זמן ונעשה הרבה בתחום ההתמודדות עם מטחים ו-"הצפת המערכת", וזה נכון לכמעט כל המערכות ליירוט טק"ק היום בעולם, רבות מהן שואבות את המידע מישראל ו"עולות אלינו לרגל".

אין מאה אחוז. אני לא מכחיש. אבל המצב לא קודר כפי שאתה מתאר אותו.
אני לא מזלזל באף דיעה שאני שומע או קורא, אבל הנטיים שלי היא להצמד לעובדות.
ישן 14-02-2007, 17:30
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

תיקון הטעויות...
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי tomllica שמתחילה ב "[QUOTE=ori] ב. כשלון בניסוי..."

א. הניסוי נכשל - ולא ממש משנה מדוע. זה ש"כל המערכות עבדו שגעון ורק פיפס קטן לא עבד", אולי
מנחמת את בוני הטיל - אבל לא תנחם את מי שהטק"ק ייפול לו על הראש בעקבות הכשל בפיפס
הקטן...
לטעון ש"מדובר בהצלחה אף על פי שלא התרחש יירוט בפועל", זה מקרה קלאסי של "הניתוח הצליח
החולה מת". המטרה שלשמה פותחה המערכת, היא כדי ליירט. אם אין יירוט - אין הצלחה...
תו"ל יירוט הטק"ק לא נבנה בהתאם לתרחיש של מטח טילים - שכן אין שום יכולת למערכת שמונה
שתיים-שלוש סוללות, להתמודד עם מטח טילים כבד. מספרים לנו שמייד אחרי הירי הראשון, נשמיד
להם את מערך הטילים. שאל את האמריקנים כמה קל היה להשמיד לצדאם את מערך הטק"ק (והם
טסו מרחק קצר בהרבה...).
הרתעה גרעינית חייבת להיות של מאה אחוז. פחות מזה - לא שווה כלום. זה לא עניין טכני, אלא
המהות. אם האיראנים מאמינים שטיל אחד שלהם יחדור - הסיכויים שהם יירו, גדלים בהתאם. אם הם
חושבים שמטח יגדיל את הסיכוי - הם יירו מטח, במידה ויחליטו לירות. אני יודע שאנחנו הכי חכמים
בעולם ובעלי התו"ל המבריק ביותר בעולם (ולכן קרענו את חזבאללה בסדרה גאונית של פעולות
ביולי-אוגוסט שעברו), אבל תן לאיראנים טיפונת קרדיט. הם פחות דבילים ממה שאתה חושב.

ב. אכן, עד לנחיתת האדם על הירח, לא ידעו אם המערכות עבדו. בבדיקות הראשונות של אפולו 1,
החמצן בתא החל לבעור, ושלושה אסטרונאוטים מתו. אפולו 13 חזרה לכדו"א בנס, למרות כשל
ענקי. נסה לערוך הקבלה בין מקרים אלה לבין החץ - ותבין שכל ההדגמות בעולם אינן תחליף
למבחן אמיתי (אחרי הכל, גם בניסוי שכשל, זה שהתלהבת מכך ש"הצליח למרות שלא היה יירוט",
יש לנו מאה אלף הרוגים, במידה והיה מדובר בטק"ק גרעיני אמיתי...).
החץ לא עמד למבחן אמיתי. עד שלא יירו מטח טילים כבד, והחץ יירט את כולם בגובה שיהפוך את
הרש"ק הגרעיני ללא יעיל - הרי שהמערכת לא נבחנה...

ג. אני שמח לקרוא דברים מלאי אהבה, אבל המציאות בעינה עומדת. לסורים יש יותר משגרים
ממה שהיה לעראקים, הסקאדים שלהם מתקדמים יותר - וכנ"ל האיראנים. הצפת המערכת היא
אפשרות צפוייה עד כדי שעמום, והחץ מעולם לא התמודד איתה בניסוי אמיתי (לא, סימולציה זה לא
באמת. כמה שלא ישקיעו בהפיכתה למציאותית, ברגעי אמת יכולים לקרות כשלים טכניים, כשלי
אנוש וכן הלאה וכן הלאה).
זה שמערכות יירוט טק"ק אחרות שואבות מהחץ, זו אמנם סיבה לגאווה לאומית - אבל את
העובדות שהיו תקפות ב72' - לא ישנו גם משלחות שבאות ללמוד מאיתנו: אין יכולות התמודדות
עם מטח משמעותי של טילי קרקע קרקע מסוריה ואיראן. יש להם יותר מדי משגרים מכדי שנוכל
להתמודד עם כולם (ולא יעזור לך - מול איום מסוג זה - צריך מאה אחוז, ואנחנו בכלל לא קרובים
לזה...).
ישן 14-02-2007, 00:28
צלמית המשתמש של רועי AZ

אני מקווה שאתה יודע מה אתה אומר ולא כותב את זה כמו טוקבקיסט מן השורה...
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי zhhv שמתחילה ב "ניסוי לילי ראשון של מע' החץ עבר בהצלחה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי zhhv
הבטיחו לנו שטנק המרכבה הוא הטנק הכי ממוגן בעולם. ולבסוף היה מטרת ברוזים ומי שהצליח ברח מהטנק כל עוד נפשו בו..

נערך לאחרונה ע"י רועי AZ בתאריך 14-02-2007 בשעה 00:31.
ישן 14-02-2007, 01:40
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

מה הקשר טוקבקיסט? המרכבה 4 הצליח יותר מאחרים במבחן השרידות - אבל לא מספיק.
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "אני מקווה שאתה יודע מה אתה אומר ולא כותב את זה כמו טוקבקיסט מן השורה..."

מערכות הנ"ט הרוסיות החדשות הוכיחו עצמן כיותר מאשר סתם יריב, למערכות המיגון של המרכבה.
מותר להתפעל מהישגים מרשימים בפיתוח המיגון של הרק"מ הישראלי, בכל הנוגע לשרידות הצוות - אבל
אסור שזה יבוא על חשבון הפקת לקחים מכך שיש מה לשפר - ה-ר-ב-ה מה לשפר (ועובדה שרק אחרי
המלחמה הסתבר שמערכת חדשה שפותחה בתחום המיגון מנ"ט, לא הוכנסה לשימוש מסיבות שונות).

המערכת לא נקייה מפגמים. מי שראה אותה מקרוב, יכול להעיד על כך.
המבחנים הבטחוניים שמולם אנו עומגים, לא נוצרו מעצמם - הם נוצרו כתוצאה מכך שדור שלם בעולם
הערבי, לא ראה מלחמה שבה ישראל הביאה להכרעה חד משמעית. זהו עניין אסטרטגי שבא לידי ביטוי
בגלל כשלים טקטיים - שקשורים גם בעמידה מול הנ"ט. אני לא מכיר את הסיפורים על "בריחה כל עוד
נפשו בו", אבל זה בכלל לא משנה: מספיק שהטנקים שלנו מצאו עצמם בבעייה מול נשק שנמצא בשימוש
נרחב אצל האוייב, בשביל שאפשר יהיה להצביע על פגם.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:54

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר