10-02-2007, 18:46
|
|
|
חבר מתאריך: 09.02.07
|
|
כמה דברים
ציטוט:
במקור נכתב על ידי emile-a
קראתי גם, בהחלט מאוד חשוב, גם אני כותב את חוויותי, הם מכיוון שונה כמובן ואין מה להשוות את החוויה שאני עברתי למה שאתם עברתם (ההשפעה של המלחמה הנ"ל על לוחם היבשה בקרבות היא בקטוגוריה אחרת לגמרי ממה שעבר על טייס קרב שלא היה ממש בסיכון רציני..).
בכל זאת צרמה לי ההערה שלך על חיל האויר, הייתי אומר שמדובר בזוטות יחסית למה שעברתם שם, אבל לאור זאת שלא מעט נהרגו בלתת את העזרה לכוחות היבשה ורבים וטובים הסתכנו לשם כך (לא אני אישית אבל אחרים..) הרי שאני מרגיש מחויב לכתוב שהערתך היא פשוט לא נכונה.
לא רק שהיסתכנו מאוד, הרי שהמציאו תו"לים חדשים ומאוד מסוכנים על מנת להעביר לכוחות מים, דבר שלא היה לרגע אמור להיות תפקידו של חיל האויר...והיה כרוך בסיכון אדיר ללוחמים לא חמושים..
בקיצור, קל להשמיץ, אבל לא תמיד החייל הפשוט על הקרקע מבין מה קורה ומה האילוצים באוויר...
בכל מקרה כמו שכתבתי אלה זוטות יחסית, תמשיך לכתוב והעיקר שחזרת בשלום.
כל טוב.
אמיל.
|
ראשית אשמח לפרסם גם את מה שאתה כותב זה יכול לתת זווית חשובה מאוד להסתכלות על המלחמה.
שנית, ברור לי שהאמירות שכתבתי על חיל האוויר הן פשטניות ולכן לא בהכרח נכונות ואני מתנצל אם פגעתי במישהו. מה שכתבתי הוא את התחושה הספציפית שלי ברגע שהודיעו לנו שלא קיבלנו אוכל בגלל שסאגר נורה בגיזרה בלילה, ושבמבט לאחור ברור לי שהיא לא בהכרח נכונה אך זו הייתה מחשבתי באותו רגע.
בהקשר הזה אני חייב להגיד שלדעתי הייתה אווירה פחדנית במלחמה הזו, של כל החיילות, חיל הרגלים בהסתגרות הפחדנית בתוך הבתים, חיל האוויר בהיבט של שימוש במסוקים לחילוץ ואספקה וחיל השיריון בפחד שלהם מטילי הנ"ט (אגב לאחר המלחמה ראיתי סטטיסטיקות ומסתבר שאחוז הטנקים הנפגעים במלחמת לבנון השניה הוא הנמוך במלחמות ישראל). נראה שהייתה איזשהי מדיניות, לא ברור לי אם מודעת או לא, שניסתה לנצח את המלחמה ולא לשלם מחיר של אבדות ברמה כזו שהשיקול העיקרי היה שלום החיילים ולא הרצון לנצח.
נ.ב.
הייתי שמח אם תוסיף את ההערה שלך בתגובות באתר שלי, אני אוסיף את ההבהרה שלי, אין לי עניין להתנצח ולפתח יריבויות ולכן כדאי שכל הקוראים ידעו על כך ולא רק אלו שקוראים את השירשור הזה.
|