08-02-2007, 01:26
|
|
|
חבר מתאריך: 26.08.05
|
|
אני מתפלא עליכם...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ran7569 שמתחילה ב "פלייסטיישן 3-הפרטים הרשמיים על ההשקה הישראלית"
זה שישפאר מוכרת במחיר יקר, זה גם אני חושב, אבל לא בגלל מה שציינתם כאן, אלה בגלל העובדה שישפאר לא קונה את המכשיר במחיר לקוח, אלה מבחיר דילר וישירות מסוני.
קחו בחשבון שהמחירים באירופה עם לא כוללים מע"מ, ותוסיפו לזה את העובדה שבארצנו הנחמדה משלמים מיסים גבוהים ומיסים על מיסים (כן שמעתם נכון) ומכון התקנים, עמילות מכס, רשומון ועוד ועוד ועוד.
אם תיקנו מכשיר במחיר של 600 יורו, אז להביא אותו באופן אישי יעלה לכם יקר מאוד, יותר ממה שישפאר מבקשים!!! איך אתם שואלים?
אז ככה, ראשית השער מטבע שמשלמים איתו, זה לא השער היציג, אלה "שער העברות והמחרות", כן זה עוד שיטה של הבנק להוציא מהיבואנים כסף.... שער זה גבור בכ 2 עשיריות יותר מהשער היציג..
כך שאם המכשיר עולה 600 יורו והשער היציג הוא 5.6 אז שער העברות והמחאות הוא 5.8 שקל ליורו... מכן יוצא שהמכשיר עולה לנו , לפני משלוח ומיסים, 3480 ש"ח.
על זה אתם צריכים להוסיף עלות משלוח. המשלוח של המכשיר שלי עלה לי 240 דולר בלבד, וזה נחשב זול מאוד היות והצד השני שילם ויש לו דיל טוב.. על האקסבוקס 360 שילמתי יותר, שילמתי 300 דולר... אבל בואו נחשב לפי המחיר הזול שקיבלתי...
שוב, שער הדולר מחושב לפי שער העברות והמחאות, כך שאם הדולר הוא 4.25 אז שער העברות והמחאות הוא 4.45. מכאן יוצא שהמשלוח עולה לנו: 1068 ש"ח.
נוסיף את עלות המשלוח לעלות המכשיר וקיבלנו: 3480+1068=4548 ש"ח וזה לפני מיסים!!!!
עכשיו צריך להוסיף - מכס ומע"מ. המכס הוא 12% והמע"מ הוא 15.5 אחוז, את האחרון אתם בטח מכירים!!!
שלא תעשו טעות ותחשבו מכס + מע"מ, כי זה לא הצורה שהמדינה שלנו אוהבת לגבות כסף, חלילה וחס. אלה תחשבו מכס * מע"מ, כן נכון, אתם משלמים מס על מס...
אז בואו נראה כמה זה יוצא לנו: 4580*12%*15.5% שזה 4580*1.12*1.155=5925 ש"ח..
כן קראתם נכון: 5925 ש"ח , עלות יבוא מכשיר בודד!!!!!
אני מסכים איתכם, שישפאר לא משלמים עלות משלוח כמו שאני שילמתי. הם מביאים קונטיינרים והעלות בהתאם. זה גם הסיבה שאני חושב שישפאר יכולים למכור את המכשיר במחיר הוגן של 3500 ש"ח. אבל שוב, זה השערה שלי בלבד, ואני לא יודע איזה הוצאות וכמה באמת עלה להם לשלם.
יום טוב
יוסי
www.cso.co.il
|