|
11-01-2007, 10:51
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.10.03
הודעות: 11,174
|
|
צה"ל נלחם על הנמ"ר, NRG מעריב
בצה"ל נלחמים על ה"נמר"
בזרוע היבשה דורשים לרכוש מאות כלים משוריינים מסוג "נמר", אולם אגף התכנון מסרב: "אין כסף לזה"
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/channel_news/gifs/artline.gif]
אמיר בוחבוט
11/1/2007 9:34
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/channel_news/gifs/artline.gif]
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif] מתח רב שורר בתקופה האחרונה בין זרוע היבשה בצה"ל לבין אגף התכנון, על רקע דרישתו של מפקד זרוע היבשה, האלוף בני גנץ, לרכוש כ-200 כלי רכב קרביים משוריינים מסוג "נמר". הדרישה הגיעה בעקבות מסקנות תחקירי המלחמה בלבנון, שהצביעו על מחסור בכלים ממוגנים להעברת לוחמים ממקום למקום.
ה"נמר" הוא כלי משוריין שמושתת על טנק המרכבה ומיוצר בישראל תחת פיקוח מלא של מנהלת טנק המרכבה. למרות דרישתו של גנץ, באגף התכנון, בפיקודו של האלוף עידו נחושתן, מתנגדים בכל תוקף לממן את רכישתם של 200 "נמרים", ודורשים להתפשר על מספר שנע בין 50 ל-60 כלים.
גורמי צבא בכירים בזרוע היבשה מתחו ביקורת על המאבק מול אגף התכנון, וטענו כי "אחת המסקנות הברורות שעולות ממרבית התחקירים היא בעיית הניידות של הלוחמים". הגורמים הוסיפו עוד כי "התחקירים גילו שבגלל המחסור בכלים ממוגנים, נאלצו הלוחמים לעלות על טנקים בהם לא תמיד היה מקום".
הגורמים הבכירים טענו בנוסף כי דחיסת מספר רב של לוחמים לטנק, פגעה ביכולת ההתקפה שלו. "כשטנק נאלץ לפנות פצועים, ודחס פנימה לוחמים עם פציעות שונות, נמנע ממנו ירי פגזים", טענו. "לכן הגיעה בקשה נחרצת מהשטח ליותר כלים ממוגנים מסוגם של ה'נמר' וה'אכזרית'".
גם קציני שריון טענו במהלך התחקירים כי הטנקים נדרשו לבצע משימות של ניוד לוחמים, פינוי פצועים, חלוקת מזון וחלוקת ציוד, ולכן בלא מעט מהמקרים הפכו למטרה ללוחמי החיזבאללה.
בעקבות הדרישה לתוספת הכלים הממוגנים, אישר קצין בכיר בצה"ל ל-nrg מעריב כי בשבוע הבא יתנהל דיון בלשכת סגן הרמטכ"ל, האלוף משה קפלינסקי, בו יכריע בסוגיית רכישת ה"נמרים". לדברי הקצין הבכיר, מסתמן כי בשל בעיות התקציב של צה"ל, ייאלצו לרכוש רק עשרות כלים משוריינים.
ואולם, בזרוע היבשה לא מרוצים, בלשון המעטה, מההחלטה המסתמנת. "אם לא ייווצר תמהיל על פיו יקבלו חטיבות החי"ר בצה"ל כלי משוריינים איכותיים ומודרניים, ניאלץ למצוא את עצמנו תחת אש נ"ט, שהיתה אחת מנקודות התורפה שלנו במלחמה האחרונה", אמרו גורמים בזרוע היבשה ל-nrg מעריב.
"ה'אכזרית' של צה"ל עושה את עבודתה נאמנה, אך מאחר והיא מושתתת על טנק מרכבה ישן, יש להחליפה או להשביחה", הוסיפו הגורמים. "לכן, זרוע היבשה מוצאת לנכון לבקש דווקא את ה'נמר', שיכול להעניק פתרונות. הרי נוכחנו כבר לדעת מהו ארסנל הנשק שיש לחיזבאללה בידיים. אם לא ייענו לדרישת זרוע היבשה, ייווצר פער קיצוני בין הדרישה ובין המציאות, וזה עלול להיות עוד פרק לוועדה, אם חלילה יהיה עימות נוסף בעוד שנה".
גורמים באגף התכנון, מצידם, טוענים כי "בזרוע היבשה כנראה לא מבינים את המשמעות של שני פרויקטים במקביל - טנק המרכבה סימן 4, לצד פרויקט ה'נמר'. מבחינה תקציבית זה לא יילך, ולכן נדרשת הבנה בסיסית מהם לגבי מצבו של צה"ל".
הגורמים המליצו בנוסף על מימונם של עשרות בודדות של "נמרים", כדי להוזיל עלויות. "למה צריך לבנות אותם על פלטפורמה של טנק מרכבה סימן 4 ולא על טנקים ישנים יותר?", הם שאלו. "אין לצה"ל את הכסף הזה, ואין לו את הלוקסוס הזה".
מדובר צה"ל נמסר בתגובה כי "פרייקט ה'נמר' נבחן בימים אלה בצה"ל. מחד, הצורך בו ברור ומוסכם, ומאידך קיימות מגבלות על מימושו, עקב מגבלות תקציב. הנושא יסוכם בתקופה הקרובה. קיים תיאום בין מפקדת זרוע היבשה לאגף התכנון בנוגע לצורך ב'נמרים' וכמות הפיתוח ההתחלתית הנדרשת".
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/529/386.html
|
|