פעם שהיינו חיילים צעירים, יצא לנו לבקר בפלמ"חים, נכנסנו לשם..
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי freedom_fighter שמתחילה ב "עזוב אותך, כחולים, ירוקים, לבנים... זה חסר משמעות"
חי"רניקים גיפות כאלו ,וכמעט ונהיינו עיוורים , וירוקים קצת מקנאה האמת, אמרנו לעצמנו ,איך יתכן מצב שבו ישנם בסיסים עורפיים שנראים כאילו יש לישראל שתי מערכות צבאיות, האחת צה"ל השנייה חיל אוויר.
עם הזמן הגענו לרצועה ולאיו"ש ,התחלנו לעבוד שם ביחד עם איזה שתי יחידות של ח"א לעיתים תכופות, עד לרמת סד"כ חולייה \ צוות , וגם שם גילנו מנטליות שונה של אנשים ושלילית ביותר .
הזמן עף , וגם ללבנון הגענו, וגם שם פתאום הובהרו לנו דברים שלא נתפסים ברמה מבצעית.
הזמן המשיך לעבור, רצה הגורל והתחלנו לעבוד איתם גם באזרחות ,בסטואציות מאוד לא נעימות, ושוב נגלים לעיננו חבורה של פקידים שיושבים באיזה משל"ט \ חמ"ל ומקבלים החלטות שטח הזויות בלי להכיר ולדעת בכלל איך הדברים נראים , תוסיף לזה כמובן אנשי רפואה שעוסקים בתחום במערך שירות סדיר פחות משנה, ונוצר לך ברדק שלם עלי אדמות .
והנה המלחמה האחרונה,יושבים לך אנשי חירום והצלה אזרחיים , נערכים על הגבול, בכוחות חסרי תקדים בכלל,ושוב , עובדים עם גף רפואה של צה"ל "הירוקים" כמו שאתה קורא להם , ויודעים במאת האחוזים שעבודתם תוגדר הצלחה ,אך ורק אם ישמעו לצוותי החירום האזרחים, אבל , אם מדברים על צוותי האוויר, שום ויכוח ואין עם מי לדבר.
אין לי עניין במי יותר טוב , למרות שבתת מודע התשובה ברורה לי, העניין הוא אחר, כמעט מאז המינוי האגדי של טייס למפקד העליון של צה"ל נתקלים בדברי שבח והלל על האדם ועל הרקע שלו,
החיל שבו גדל , אופי של החיל , התחקירים שמבצע , הרמה המשמעת וכ"ו ,בנתיים עברנו מלחמה, תחקירים מתפרסמים , קולו של האדם נשמע , קולות המבקרים האחרים גם כן , קולות המילואמיניקים כנ"ל, ואני אומר לך , אין שום קשר מהיכן נשיג תרופה ע"מ להזריק ולרפות, הדבר היחיד שקשור הוא:
שיש לך מפקד אחד ששואף להפוך את כלל צה"ל ,מרמת הזוטר, דרך הפיקוד עד המטכ"ל ,לחיל אוויר אחד גדול
אני דווקא לא הייתי ממהר לחפש תרופה להזרקה, הייתי מתחיל קודם כל עם שוקים חשמליים באופן מבוקר, לא יודע אם חווית דבר כזה פעם ומקווה שלא,זה מסוגל להעיר מתים.
נערך לאחרונה ע"י u-367 בתאריך 10-01-2007 בשעה 16:43.
|