|
09-02-2005, 09:33
|
|
|
חבר מתאריך: 08.02.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי tomer12323
שלום..יש לי כמה שאלות שרצות לי במוח והייתי שמח אם מישהו היה יכול לענות לי עליהן:
בעשרת הדיברות רשום "אל תרצח".
אולם יהודים מאמינים רבים (לא משנה אם דתיים\חילוניים) נכנסים למסגרת צבאית, ומסגרת זאת רוצחת אנשים.
האם יש היתר לרצוח כאשר זהו אקט של הגנה עצמית?
ולמה מותר לרצוח בע"ח? האם אלוהים נתן היתר לכך?
הרי זהו עדיין רצח.
עוד שאלה -
כל הזמן משתדלים להדגיש את העובדה כי האלוהים ביהדות הוא אינסופי, לא דבר מוחשי ולא אנושי.
אולם בתנ"ך נביאים מדברים איתו. הוא יכול לכעוס כאשר בני ישראל חוטאים.
כל אלה הם תכונות אנושיות. אז האם אפשר להגיד שהאלוהים ביהדות הוא אנושי? (או שפשוט אני לא מבין אותו?)
עוד שאלה - האם המושג "גויים" מסמל משהו רע ושלילי או רק מן הגדרה תנכית ללא יהודים?
אשמח אם תענו לי,
תומר.
|
אט-אט, ידידי...
שים לב לביטוי "לרצוח"!
רצח הינופשע של המתת אדם בידי הזולת, מתוך כוונה תחילה(אך התורה קורת "רצח" גם למי שעשה זאת בשוגג, אך זהו עדיין פשע!).
יש להבדיל הבדל של 180 מעלות צלזיוס בין רצח למילה להרוג!
עכשיו, בו נחלק את שאלתך לשתיים, כפי שכתבת:
1.איך בצבא מותר להרוג?
2.אקט הגנה עצמית, מותר?
תשובות:
1.בצבא אתה נלחם על זכות קיומך על הארץ, זה בעצם ציווי אלוקי להלחם!
ואני מוכיח את דברי מהתורה(משפטים, פרק כ'):
"כי-תצא למלחמה על-אויביך, וראית סוס ורכב עם רב ממך--לא תירא, מהם: כי-יהוה אלוהיך עימך, המעלך מארץ מצריים."
ובהמשך(בפסוק י', באותו פרק):
"כי-תקרב אל-עיר, להילחם עליה--וקראת אליה, לשלום. יא והיה אם-שלום תענך, ופתחה לך: והיה כל-העם הנמצא-בה, יהיו לך למס--ועבדוך. יב ואם-לא תשלים עימך, ועשתה עימך מלחמה--וצרת, עליה. יג ונתנה יהוה אלוהיך, בידך; והכית את-כל-זכורה, לפי-חרב."
כלומר, אם אחרי שקראת אליה לשלום, והיא לא הייתה מוכנה לשלום - תהרוג אותה, ושים לב למילים:
"לפי חרב"(מפה לומדים שניתן להרוג, ושזה ציווי אלוקי!)
2.בהחלט מותר מתוך הגנה עצמית!
"הקם להורגך השכם להורגו"
ואגב, גם אם אתה יודע שבגלל שעשית היום משהו קטן, והוא רק איים שהוא יהרוג אותך, אתה צריך להשכים בבוקר, עם אקדח\רובה\חרב, אך אתה לא יכול להרוג אותו מיד, ברגע שהוא יתקרב אליך, ואתה רואה שיש עליו אקדח\רובה\חרב, אתה יכול להרוג אותו.
בקשר להריגת בעלי חיים(ולא רציחתם, כפי שכתבת), אסור לך להרוג שום-בעל חיים, אם זה לא למטרה מסויימת(להשתמש בו).
ואם תשאל - אבל אתה עדיין הורג וזה לא פר, אז אני אענה לך תשובה פשוטה: אלוקים נתן ציווי לאדם לאכול ולהשתמש בכל אשר סביבו!
--עד פה הקטע של הרציחה\הריגה--
לה' אין גוף ואין דמות וגוף, בהחלט!
ואני יחדד את השאלה שלך, ואעשה אותה שאלת כופרים:
אם לה' אין גוף, אז איך בישעיהו כתוב:
"אף ידי יסדה ארץ וימיני טפחה שמים"
האומנם לה' יש ידיים?!?!
ובכן-ההסבר הוא פשוט מאוד!
אתה רגיל לדברים שלך, אתה לעולם לא תבין את ה', ולכן ה' מנסה להסביר לך "את עצמו" בצורה שאתה תבין, אחרת תסתבך, ותתיאש!
אל תתרגש אם לא הבנת - הנה הוא משל למה הדבר דומה:
אדם עיוור לוקח מקל ביד(כדי ללכת, אחרת הוא לא יוכל ללכת), והוא חושב לעצמו - כיצד יצרו את המקל הזה?
הרי כולם עיוורים!
והולך הוא לזה שייצר את המקל, האם המייצר יכול להסביר לעיוור כיצד הוא ייצר?
ודאי שלא, הרי העיוור לא יבין מה זה אומר "עץ", לדוגמא, או איך השתמשו בעץ הזה!(הרי, כביכול, כולם עיוורים!)
מקווה שהבנת...
--עד פה שאלת הגוף לאלוקים--
גוי = לא יהודי.
יש רק 3 עמים שבהם מדובר במשהו שלילי ורע!
"עמלק"-יש מצווה מפורשת למחות את זרעו.
"עמון" ו-"מואב" - "מואבי ועמוני לא יבוא בקהל ה'", אין צורך להסביר.
--עד פה שאלת הגויים--
מקווה שעזרתי והסברתי.
|
|