22-12-2006, 22:43
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
חידה משולשת לליל שבת-מי אנחנו ומה קושר אותנו?
שלושת הפתרונות קשורים זה לזה בקשר שלהם למשהו מסויים - לכולם היו חיים משלהם, אבל רוב פרטי בחידה הם סביב אותו קשר.
ראשון:
האגדה הקושרת אותי למשותף לשלושת החידות, מייחסת את הולדתי לאירוע זוועתי שהתרחש הרחק מארצי-לידה ברברית באירוע ברברי שגם הסתיימה בהשלכת הרך הנולד ע"י שותפי הגדולים ממני (ואין ספק שהחזרנו לאחראי מטעמם מנה אחת אפיים – אפילו ילדי הגן יודעים על כך אם רק עוקבים אחר אגדת הילדים המפורסמת שבה הרע שלנו הוא המשיח הטוב!). עידנים מאוחר יותר שבתי בדרכי שלום למקום הולדת האגדה, אולם שוב הושלכתי, מה שיחד עם עוד סיבות הביא מעט מאוחר יותר לשובי, כמה אירוני, ביחד עם השותפים הגדולים ההם. במופע פירוטכניקה אדיר בישרנו את בואנו – מופע שאף הפך גדול ונורא מן המצופה. באומץ רב פילסתי את דרכי ומקום של כבוד מצאתי לי שוב באותו מקום לידה אגדתי, גם אם לזמן מאוד קצר (ממילא באתי רק לביקור). אני נחשב לוותיק מבין כל חברי הפעילים, ואכן אני עדיין חי ובועט. התחלתי הרבה לפני שני הפתרונות האחרים ואני גם ממשיך אחריהם. לו היינו מקדימים את החידה בזמן קצר (בראייה היסטורית...) לא בהכרח היינו אומרים שהמשכתי לבדי.
שני:
את ארצי שירתתי, אולם רשמית לא עבור בני עמי (למרות שגם להם עזרתי הרבה. מה לעשות, איזו ברירה הייתה לי?), איש רב השפעה וחזק, בעולם שבו עודף כוח היה מסוכן בדיוק כמו מחסור בכוח, בן למשפחה ידועה ומיוחסת מהכרך הגדול, הייתי המשנה (ויש אומרים גם המוח) לאדון האדונים, האיש החזק באמת, גם אם עדיין משרת להלכה. את האיש, בעל מקצוע שמעשיו לא היו הלאל ובטח לא כשר, שירתתי נאמנה גם אם האש שבערה ממנו חרכה אותי פעמיים או שלוש. דווקא אדוני סיים טוב, בעוד אני לא זכיתי להכרת תודה מאדון חדש.
שלישי:
כתלמיד צעיר להנהגה ביליתי מאונס עם עשרות מחברי זמן לא קצר באותו מקום אלי חזרתי כמה שנים מאוחר יותר – הפעם כבעל בית. "כובש ערים" אולי היה תארי במקומות אחרים וזמנים אחרים, אולם בזמני כבר לא היתה לכיבוש כל הערים האלה אותה חשיבות כמו לפני כן. את המחוז הצפוני של הארץ למעשה ייסדתי ובראשו עמדתי זמן קצר, אולם אל תכמתו את מורשתי בימים אלא במעשים – מי מכם שיברך אותה (ופה ישנם) ומי שיקלל (סביר להניח שלא נמצאים כאן). שמי הוא כשם מצעה, יסודה ותפאורתה של אחת הערים (אני לקחתי את שמי ממנה) וכן כשמו של גוף אלה שהלכו אחרי בערים אלה (וכאן הם לקחו את שמי).