במקור נכתב על ידי Hi_Frequency
ולעניין נשיאת הנשק – בשווייץ מחזיקים את רובה השרות בבית, ולא מטיילים איתו בקניון. אז זה שידוע שיש רובי שרות בבית, ימנע מעשי אלימות בקניון? קיימות גם מגבלות על נשיאת נשק בהסתר.
נכון קימות הגבלות מסוימות ועדין כל אזרח שומר חוק יכול וראשי לשאת נשק .
אתה יודע למה הם בוחרים שלא לעשו כן ?
כי אין "לא מנומסים" עובדתית (לא רבים אומרים אוו נראה לי) יש להם פחות פשיעה אלימה המשטרה
הרבה יותר סמכותית ומיקוצועית ומטילה את מרותה .
תנסה לקיים בשוויץ סתם ויכוח קולני ברחוב ,תוך דקה מישהוא מתקשר למשטרה תוך מספר דקות הם לידך !
מה אצלנו?
אם אף אחד לא נדקר עדין אז "אין ענין משטרתי" אוו "אין חשש לעברה" סוגרים ארוע הולכים
נחזור שתיהיה דקירה ואז יש לנו רצח אוו ניסיון לרצח נישפוט את הרוצח יקבל איזה 10 שנים מאסר במקרא הטוב מינוס שליש זה כבר 7 שנים מינוס קצת מתוך זה שנתים "אסיר בשיקום" שתכלס הוא יותר בחוץ מאשר בכלא (כן וגם מקרא אחד חריג!!).
אז כל הדוגמאות שלך לגבי כמה שחימוש האזרחים הוא נפלא, זה פשוט לא רציני. אקדח הוא לא איזה שוקר חשמלי, או מיכל גאז להגנה עצמית. אקדח הוא נשק מלחמה, ורק למעטים יש את ההכשרה הקרבית להשתמש בו, במיוחד כאשר זה נעשה ברשות הרבים.
אז מה כן רציני?
לעמוד ולצעוק אקדח זה מסוכן ללא שום הכרה של העובדות על בסיס נראה לי ש.... ורבים אומרים ש...!!
נשק הוא כלי מסוכן !!!
אין ספק!!!
לא תשמע אותי אומר אחרת !!!!!
אבל כל יום אנחנו משתמשים בדברים מסוכנים לא פחות כמו רכב,גז,אש,חשמל ,חומרי ניקוי ..........
וכן אני מכיר הרבה יותר מיקראים של אנשים שנהרגו בתאונת דרכים ,שרפה ,נשימת גז ,מכת חשמל ......מאשר מיקראים של אנשים שנפגעו מתאונות נשק /ירי לא מוצדק וגם את אלו שנפגעו מנשק אפשר היה למנוע אילו בעל הנשק היה מקבל הדרכה נכונה ורצינית אבל למה שיקבל הדרכה כזאת מה הוא בבון מליטנט? הוא כולה קנה נשק כדי להגן על המשפחה ומה יותר טוב מלהשאיר את הנשק טעון במגרת התחתונים ?! זה הכי נגיש שם (אז מה אם גם לילד הרי הסברתי לו שזה מסוכן) )
אז מה בגלל שזה מסוכן אסור שיהיה ?
בדיוק כמו בכל הדוגמאות שצינתי אנחנו יודעים שזה מסוכן אז נוקטים אמצעי זהירות מתאימים
ומשתמשים במידת הזהירות הראויה!!!
זה המצב שאני רוצה לראות!! אנשים שומרי חוק מקבלים נשק להגנה עצמית לאחר הכשרה מתאימה
שתכשיר אותם לשימוש בכלי המסוכן ולאחר שהוכיחו את עצמם ראוים בפני בוחן מוסמך!
תעזוב, אני רואה די הרבה אזרחים שמסתובבים עם איזה גלוק בחגורה, ולא שמעתי הרבה דיווחים על זה שסוכלו ניסיונות פיגוע באמצעותם.
בטח שלא שמעתה כי אתה לא רוצה לשמוע יש לך הצעה על השולחן לבוא להכיר ולשמוע (ויש מה והרבה ורק באשכול הזה הבאתי 3 דוגמאות לארועים שסוכלו אוו הופסקו ע"י אזרח חמוש)
אבל אתה בוחר שלא לענות לה!
אז אם יהיו יותר גלוקים בחגורות, אז נשמע יותר על סיכולים כאלה? – אני בספק. מה שכן, מעצם ריבוי נשק, אז סטטיסטית צפויים בהחלט להיות יותר תאונות נשק, ויתכן גם שימוש שלא לצורך בהם.
על איזה סטטיסטיקה כבודו מדבר ?
על סטטיסטיקת רבים אומרים אוו נראה לי?
אתה מכיר מחקר רציני שיאמת את דברך ?
פשוט אני מכיר אחרים שסוטרים אבל שוב כנראה שאתה ממש לא רוצה להתבלבל עם עובדות!
תעשה טובה, תקנה כבר גלוק, ברשיון, ותחשוב קצת יותר.
|