04-12-2006, 19:20
|
|
|
חבר מתאריך: 03.02.06
|
|
מצטער...אני לא יודע כלום מעבר לזה
אני רק יודע שעשו לו את הניתוח...
אני אנסה לברר לך בכל זאת.
|עריכה| תבלה זה מה שהצלחתי למצוא
אחת הבעיות החברתיות המביכות היא הזעת יתר בכפות הידיים. הסובל מהזעת יתר נמנע ברוב המקרים מלחיצות ידיים, אפילו מנגיעה מקרית. תגובות שנעות מרתיעה, ניגוב היד לאחר הלחיצה או המגע ועד הפגנת גועל נפש, מגבירות את הסבל ותורמות לביישנות והימנעות מחברת אנשים.
כולנו מזיעים במהלך היום על מנת לקרר את גופינו. אצל חלק מהאנשים ישנה הזעה מוגברת בעיקר בכפות הידיים ובפנים שאיננה תואמת את צרכי הגוף. הזעת-יתר בכפות הידיים היא תופעה שכיחה יחסית. במקרים קיצוניים, היא מפריעה מאד למהלך החיים הרגיל. הזעת יתר עלולה לגרום לבעיות תפקודיות לעיתים ולבעיה חברתית.
המנגנונים הגורמים לתופעה אינה מובנים דיים. בלוטות הזיעה הנמצאות על פני העור מופעלות על ידי גירוי עצבי (מערכת העצבים הסמפטטית). בהזעת יתר יתכן שישנו גירוי מוגבר של קצות העצבים. בכפות הידיים ריכוז גבוה מאוד של בלוטות זיעה ואזור זה מועד לפורענות. יתכן אף קשר גנטי במקרים של הזעת יתר.
אצל חלק מהסובלים התופעה ממוקמת לידיים בלבד אך עשויה להיות כחלק מהזעת-יתר במקומות נוספים, כמו בתי שחי ורגליים, ואפילו בכל הגוף.
במשך שנים רבות נוסו טיפולים תרופתיים שונים כולל משחות מקומיות אך ללא הצלחה. לפני 60 שנה הוצע לראשונה ניתוח המנתק את העצבים המעצבבים את בלוטות הזיעה בכפות הידיים העוברים בבית החזה. הניתוח הוכיח יעילות רבה אך כרוך בפתיחה משמעותית של בית החזה או הצוואר ולכן לא הפך פופולרי.
עם התפתחות הניתוחים האנדוסקופים הפך הניתוח לניתוח פשוט וקל עם סיבוכים מינימאליים ביותר. הניתוח כולל שני חתכים זעירים בקוטר של 0.5 ס"מ באזור בית השחי. דרך חתכים אלו מחדירים מצלמת ווידיאו זעירה ומאתרים את העצבים הספציפיים הגורמים להזעת יתר בכפות הידיים ואלה עוברים חיתוך. הניתוח אורך כעשרים דקות, התוצאה היא מיידית וברוב המכריע של המקרים ניתן לשחרר מבית החולים תוך כ- 12 שעות. בשל גודלם ומיקומם של החתכים התוצאה הקוסמטית מעולה.
בעקבות הניתוח עשויה להתפתח בחלק מן המנותחים הזעת יתר במקום אחר בגוף, בדרך כלל בירכיים, בחזה או בבטן, אך זו מפריעה הרבה פחות בחיי היום יום
|