26-11-2006, 23:16
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.02.06
|
|
עזרה בנוגע לרכישת מסך LCD
שלום חברים!
והיום בפינתנו השבועית: רכישת מסך LCD - דגשים והמלצות
ועכשיו ברצינות...
אני שוקל לקנות מסך חדש, ולאחר שנים רבות בהן עבדתי אך ורק עם מסכי CRT, כל העניין של מסכי ה- LCD די קורץ לי...
העניינים מסתבכים מכיוון ש(לפחות בפעם האחרונה בה "רחרחתי" בנושא) למסכי ה- CRT היה יתרון ברור על אחיהם ממשפחת ה- LCD, בכל הנוגע לצפייה אמינה ואיכותית בתמונות.
היו דיבורים על אי-דיוקים בנושא הצגת הצבעים, חוסר אפשרות להצגת "השחור המוחלט", שינוי בגוונים הנראים לעין בהתאם לזווית הצפייה וכו'.
בגדול, ההפרדה בשימושים היתה כלהלן: עבור גרפיקה - CRT; ועבור עבודה משרדית - LCD.
ופה אנחנו מגיעים לחלק בו אני מבקש את עזרתכם:- אשמח לדעת מי מכם משתמש כעת ב- LCD לעבודתו בתחום העריכה הגרפית, איזה דגם של מסך יש לו, וכמובן האם הוא מרוצה או לא.
- האם יש דברים מסוימים שלגביהם עלי לשים לב (חברות מובילות, יחס ניגודיות, עוצמת הארה, רזולוציה מקס', זווית צפייה אפשרית וכו').
- ובכלל, האם היו שינויים כלשהם בתקופה האחרונה, אשר מטים את הכף לכיוון מסכי ה- LCD בכל הקשור לעיבוד תמונה ו/או עריכה גרפית.
כמו שבוודאי הבנתם, אני לא ממש מעודכן בחידושים האחרונים, ועל כן אשמח לכל פיסת אינפורמציה אשר תעזור לי להחליט איזה מסך לקנות - LCD או CRT.
נ.ב.
ביצעתי חיפוש בפורום, אך התוצאות שהתקבלו לא סיפקו אותי במידה שתאפשר לי "לוותר" על ההתייעצות הנ"ל...
המשך שבוע טוב ותודה
נמרוד.
"Take only Photographs, leave only Footprints"
|