13-11-2006, 00:14
|
|
|
חבר מתאריך: 30.09.06
הודעות: 597
|
|
לטעמי, הבקשה להזדהות היתה סבירה. באופן אישי אי לא חושב שהייתי מתייחס, אבל רוב השוטרים שאני מכיר לא היו נותנים לדבר כזה לעבור בלי שום תגובה. וכאשר אזרח מסרב להזדהות, סמכות מעצר מתקיימת. האם זה היה חוקי ובהתאם להוראות? כן.האם בנסיבות האלה זה היה נכון? קשה לי לשפוט על פי המידע החלקי שיש לי.
לגבי הטענה שלך נגד המתחי"ת - אני לא מסכים אתך. קודם כל, מי שמחליט איזה ניידת תלך לאן במהלך המשמרת זה לא מת"ח - זה ראש משמרת, שבתחנה כזו אני מניח שזה בד"א. יש לו מספר ניידות (בתחנה בגודל הזה אני מנחש שמשהו כמו שתיים - שלוש) והוא יעשה את התעדוף. מת"ח יגדיר לו מדיניות (כגון - לאירוע אלימות במשפחה אל תשלח שח"מ), אבל בכל מקרה, בכתבה נאמר שהניידת הגיעה לא לאירוע כלשהו, אלא במסגרת סיור ביקורת שגרתי. זה בדיוק תפקיד השיטור המשולב, מאחר וכמו שאמרתי, יש לפקח אפשרויות אכיפה שאין לשוטר.
לגבי העובדה ששוטרת שח"מ היתה עם הפקח - זאת הנורמה בתחנות רבות, מאחר ובדרך כלל זו הניידת ששולחים לאירועים הקלים, דברים כמו הפרעה לתנועה והקמת רעש, וכן אכיפה עירונית, כשהפקח נעזר כשצריך בסמכויות השוטר. בניידת רגילה, זו שמגיבה לאירועים מכל הסוגים, יהיו שוטרים רגילים, או שוטר ושח"מ. יתכן גם שוטר ומתנדב, אבל תמיד יהיה שוטר.
וכמו שאמרתי קודם, אם צריך להפנות את הטענה למישהו - זה לא למת"ח/ית שצריכים לתפקד עם כח האדם שיש להם, אלא לאותם פוליטיקאים ואנשי אוצר שמאלצים את המשטרה להתפשר על שח"מ. אם למישהו למעלה היה אכפת ו/או אינטרס שיהיה פה יותר שקט, משטרת ישראל היתה מקבלת שוטרים מקצועיים ולא שח"מ, והרבה יותר מהם. כמו שזה נראה כרגע - כמות השח"מ רק תלך ותגדל.
_____________________________________
I think, therefore I am. I think
|