10-11-2006, 19:00
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
אני שנייה מתערב כאן, כי הנושא הזה מקפיץ אותי.
צריך לדעת שטנק הוא מכשיר, כלי עבודה.
כמו כל מכשיר, הוא תוכנן לבצע דברים מסוימים, ויצא שיש לו יכולות לעשות עוד כמה דברים.
כמו כל מכשיר בידיים של ישראלי, יוצא שבסופו של דבר הוא מופעל לרוב לא בצורה הקלאסית שבה יש להשתמש בו. לדוגמה אביא כלי שכולם מכירים- מחסנית. המחסנית תוכננה להכיל מספר כדורים מסוים, על מנת להזינם אל בית הבליעה של כלי ירייה ספציפי מאוד.
כמו שכולנו יודעים, בפועל משתמשים במחסנית רוב הזמן כמשקולת, פותחן בקבוקים או פטיש, ורק חלק קטן יחסית מהזמן יורים את הכדורים מתוכה.
במלחמת יום הכיפורים נעו הטנקים ללא חי"ר, וכמעט בכל מקום בו היה צורך להפעילם בדייקנות ובמשולב עם כח שאינו טנקים על מנת לבצע משימות, הדבר לא בוצע ועלה באבידות רבות ובהפסדים בקרבות.
במלחמת לבנון 82 שוב הופעלו טנקים בפורמט "נסיעה בעיקר על צירים ובלי מספיק חי"ר ושכל" (ראה מבט מפוכח לאחור של מפקד אוגדה מאז שאמר- לא ידעתי שנמצאנו למעשה מול אוייב שניהל קרב נסג"ש)
במלחמת לבנון השנייה לא נוהלו קרבות בדרך כלל, אלא התרחשו היתקלויות לאחר שכוחות שלנו נשלחו לצורות הפעלה שעל פי מה שיצא החוצה, לא מוכרות לשום חייל שהוכשר בצה"ל (התנפלות וכו').
כשכבר התרחש קרב, בהרבה מהמקרים הוא הפך לקרב חילוץ ולא נשא אופי של קרב על-מנת ... שתוך כדי ניהולו מתקיימת התייחסות לנפגעים, ושמפקדים לפני ובמהלך הקרב משקיעים קשב בניהול הדרגים שבגב הלוחמים.
אז מה לכל זה ולטנק מרכבה סימן 4?
גם יצירה מפוארת זו היא בסך הכל מכשיר, כלי. אם הוא תוכנן נכון, הוא אמור לעשות מספר דברים טוב, עוד מספר דברים פחות טוב, ובעיקר להתאים ליעוד מסוים. תגידו שהיעוד לא רלוונטי ויש צורך במכשיר אחר\חדש כדי לענות על צרכים שיש עכשיו? מאה אחוז, בואו נדאג שיהיה המכשיר המתאים לטפל במה שצריך עכשיו. מצידי שיקראו לו מחרשה סימן 42.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|