11-11-2006, 16:33
|
|
|
חבר מתאריך: 14.09.04
|
|
הקלות הבלתי נסבלת של הסנוביזם
צפיתי היום בשידור חוזר של מבט שני שפספסתי קודם
ממש קשה לי להאמין במה שתואר כפגישה בין יוזם פתרון המחפורת העמוקה (לחתוך קרקע עד לעומק של-15 מ') שהוא מצא בארה"ב לבין סגן הרמטכ"ל באותו הזמן, והרמטכ"ל היום. תואר שם יחס מבטל, אבל יותר גרוע – גם משפיל. נאמר להם משהוא כמו – תגמרו את הקפה שלכם בחוץ, תנו לעבוד....
יש לי רקע מסוים במדעים, ואני לא מתלהב במיוחד משיטות ה-brute force המכאניות כמו קידוחים עמוקים חפירות וכאלה, אבל על רקע חוסר אמצעים טובים, מלבד הסתמכות על מודיעין, זה ממש מצב שמחייב בדיקה של כל אמצעי, שאיננו איזה מדע בדיוני.
אם ההתייחסות שתוארה, לפחות בהתייחסות למקרה הזה, הוא נכונה, אז נראה לי שאנחנו נמצאים בתקופה די חשוכה, למרות ריבוי מסכי הפלזמה ומחישוב מאסיבי.
ולגבי אמצעי גילוי מתקדמים, שרק נרמז עליהם בכתבה (כמו הצעת המכון הגאופיסי) אז נכון שלא נראה שיש איזה פתרון קסם. חיפוש פשוט בגוגל עבור subsurface tunnel detection או משהוא כזה נותן לא מעט רקע (למשל, על GPR, מוליכות חשמלית, גלים סייסמיים, וכוח כבידה), אבל מעט מאוד כיוונים שנראים מבטיחים במיוחד. אבל הרי אנחנו תמיד חושבים שאנחנו מיוחדים וחכמים. מעניין אם משהוא מהתלפיונים עבד על הנושא, הרי הם על תקן של גאונים. ואיפה כל ההי-טקים שלנו? אולי זה פשוט לא נושא מספיק "סקסי" בשביל החברה המבריקים האלה – לא כסף ולא יוקרה מקצועית. טוב, יש כנראה מחיר לשלם על כל דבר, גם על הסנוביזם, שכפי שנראה לי, היה לו פה "תפקיד".
|