30-10-2006, 20:33
|
|
|
חבר מתאריך: 08.12.03
|
|
לצערי העצום
כל מילה חקוקה בסלע . כל מילה נכונה מעין כמותה .
כתבתי על המצב הזה המון פעמים פה בפורום בעבר . אפילו כתבתי שזה יעלה לנו ביוקר , אך לא חשבתי שבאמת יקרה מה שקרה בלבנון .
קראתי מספר סיפורים על אופן בו נלחמו חיילים רוסים (סליחה שאני לוקח אותכם למקום הרחוק ההוא שאינו קשור בנו) בצ'צ'ניה בשנת 1994 . חיילים נזרקו ללחימה אחרי ירי של כחמישה כדורים , והיו כאלו שלא ירו בכלל . כל המסגרות היו חדשות והיו המון מקרים שאף אחד לא ידע בכלל מי מפקדים או פקודים שלו . בעיות ציוד , בעיות אמינות מול דרגים גבוהים , וכו כו וכו . מולם עמדו לוחמים מעולים משכמם ומעלה . ולמרות הכל , למרות המצב הקשה בהם נמצאו החיילים , הם סירבו להכנע , סירבו לעצור את המשימה גם לאחר עבידות רבות . קראתי ספר שמדבר על צצניה ופעמים רבות לא הבנתי מה קורה . למה לעזאזל הם המשיכו אחרי הכל במשימות שלהם ?
מוטיב אחד חוזר הרבה פעמים בספר . מטרה . זה קודש . זהו קודש הקודשים . משימה , נגזרת של מטרה , זהו הערך העליון . אין יותר חשוב מזה . המוטיב הזה חזר מספר ומספר פעמים בספר .
וכעת אני אקח אותכם למקרה אחר , שקרה לי . שכם , 2002 . צוות טנק וצוות שלם של פלנ"ט של , הממ , גולני ? כבר לא זוכר . מבצעים סיור , מגיעים לכיכר שעון , ומתחיל קצת ירי . אנחנו עומדים (טנק) במרכז הרחוב , הלוחמים האמיצים פתחו זווית בסמטה . קבוצת ילדים עושה לנו סימנים מגונים , ומישהו מתוכם יורה . עם הזמן אני מזהה ילד קטן אוחז באקדחון מסכן .
ילד פלסטינאי עומד חשו, ברחוב , מוציא אקדח ויורה . פתאום חיילים אמיצים צוללים לתוך הסימטה . ילד מפסיק לירות , אחרי כמה שניות החיילים האמיצים יוצאים החוצה ומתחילים לרסס באש "מדויקת" את כל הרחוב . ילד יוצא , מוציא אקדח וחוזר לירות , והחיילים האמיצים מתחבאים בחזרה כאילו עומד מולם פוג' קומנדו ורי . וככה האפיזודה המביישת הזאת חוזרת חלילה במשך כרבע שעה . נגמרה מטרה , נגמרה משימה . שיטה הלכה לקיבני פני .
אחרי שחזרנו לחטמ"ר , התביישתי . התביישתי בעצמי , התביישתי בצה"ל . ומאוד התביישתי כאשר אותם חיילי פלט"ן טפחו לעצמם על השכם , כאילו עברו מלחמה וניצחו . ככה נראה צה"ל שלנו .
מטרה ומשימה כיום בצה"ל ,זה קליפה ריקה . זה לא יותר מסיסמא שכתובה על תל"ק בחמ"ל . המטרה האמיתית , אותה יודע כל מפקד שלוקח על עצמו משימה היא פשוטה "זה יהיה די נחמד לבצע את המטרה האמיתית וזה יהיה בונוס נחמד , אבל אם משהו קצת ישתבש , ממש לא נורא אם נשכח מהמשימה . העיקר שכולם חזרו בשלום" . הרבה פעמים דיברתי על תסמונת הצוללן , שהיא נגזרת מתסמונת בונקר צה"לית , התנהלות תבוסתנית , וכו וכו וכו . בקיצר , כל מה שאני דיברתי וכל מה שאתם דיברתם .
אבל למה שמשהו ישנתה ? הרי עד כמה שאני רואה , אפילו לא נעשה מאמץ פשוט לתקן את זה מהשורש .
|