21-10-2006, 11:15
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.04.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי גילילינג
לבטח שמתם לב, שבפורום צבא וביטחון דנים בנושאים בטחוניים באמצעות אספקטים צבאיים בלבד.
אגב, צה"ל חוטא בחטא, וזו הסיבה לתפקוד הלקוי במלחמת לבנון, לדעתי.
התנהל פה דיון על איכות הלוחמים היחידות המיוחדות. הדיון הזה הוא סוציולוגי ופסיכולוגי יותר מאשר צבאי. בפן הסוציולוגי, בישראל יש חוק גיוס חובה, וכולם מחוייבים גיוס. לא כך בארה"ב. במדינות שבהן אין גיוס חובה, הצבא משמש כמנגנון באמצעותו בני המעמד הנמוך משדרגים מעמדם בחברה. מזה אפשר לגזור את איכויות כוח האדם בצבא התנדבותי לעומת בצבא חובה (לדוגמא, נער עם איכויות אישיות וכסף ילך ללמוד בקולג' כדי להשתלב בשוק העבודה האזרחי). אפשר גם לגזור את זה לכיוון אחר, כיוון שכל הצבא הוא בהתנדבות, מידת המחויבות של החייל הפשוט שם עולה בהרבה על רמת המחויבות של החייל הישראלי שגויס מתוקף חוק.
אני זוכר שהתגייסתי, כמו כולנו, חודש לפני עוד נבחנתי בבחינות הבגרות. ועל מה נבחנתי בהיסטוריה? על טרומפלדור ועל אתוס "טוב למות בעד ארצנו". לכן כישראלים, אנו נכנסים ברגל ימין לצבא. יתרה מזו, לוחם שיודע שהוא נותן את כולו בקרב, כולל את חייו, תמיד ישיג הצלחות צבאיות טובות יותר. הדוגמא הקלאסית היא שמשון (הגיבור) מספר שופטים, שבמותו הרג יותר פלישתים מבחייו. הדוגמא הפחות קלאסית היא טרור המתאבדים. אי לכך, בפן הפסיכולוגי, מה יש לנער בן 20 בראש, ומה יש לגבר בן 30 בראש? לנער הישראלי פמפמו בראש בתיכון שלמות למען ישראל זה טוב, והגבר האמריקאי בן ה30 רוצה לחזור בשלום לאשתו ולילדים. מזה אפשר לגזור שהלוחם הישראלי טוב יותר.
|
הכל טוב ויפה,רק חבל שאין לך מושג מה באמת הולך בשיעורי היסטוריה בימים האלה.
כמו כן ,המוטיבציה להתגייס אצל חלק מהאנשים שווה לאפס! הם רוצים להעביר 3 שנים בצורה הכי קלה,גם אם זה להיות ג'ובניק מגעיל!
כמו כן, אני חושב שאתה מזלזל בפטריוטיות האמריקאית. יש שם אנשים עם פטריוטיזם שלא נופל מאף אחד מהחיילים שלנו.
הנקודה שלי היא כזו - אי אפשר להשוות בין שני הצבאות.אי אפשר,ולא יעזור כלום.
למטבע יש שני צדדים - לכל טיעון שתביאו ניתן להביא טיעון סותר, בנוסף לכך אין שפע של מידע על היכולות הצבאיות ואיני חושב ש99% מהפורום יכולים לתת ניתוח שלהם ולקבוע על סמך ידע שטחי ולא מלא מי יותר טוב.
הביאו כאן עוד טיעון נוסף - המשימות שונות לגמרי , אז אני מציע שפשוט נפסיק להתווכח. מה דעתכם?
|