16-10-2006, 12:18
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.08.04
הודעות: 1,575
|
|
כמה תגובות
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Asaf X שמתחילה ב "היעדר מערכות התרעה נגד טילים אסטרטגיים במדינות היעד"
א. קרן-אור - אכן, הקונסטפט עדיין נקרא Global Strike והוא משלב אמצעי מודיעין ותקיפה שמאפשרים פעילות בקבועי זמן קצרים כנגד יעדים בכל רחבי העולם. הגוף האמון עליו בארה"ב הוא STRATCOM. ביחס לאמצעי תקיפה לא מדובר רק באמצעים גרעיניים. וטיל טריידנט-2 עם רש"ק קונבנציונאלי ו-CEP של כעשרה מטרים יהיה יעיל מאוד - לפחות על הנייר - גם נגד מטרות נקודה.
ב. Asaf X - אין צורך לתת רשימת מכולת של אמצעי גילוי שאתה מכיר, שכן זה לא חשוב לדיון שאינו טכני באופיו. נכון להיום, ברמה הבין-מעצמתית (ולא האזורית) יש הבחנה ברורה בין נשק גרעיני ללא גרעיני.לא קיימים טילים ביניבשתיים מבצעיים, בין אם כאלה המוצבים ביבשה ובין אם בים, המצויידים ברש"ק קונבנציונאלי. לכן, זיהוי של שיגור טיל בליסטי מצוללת, שלא בניסוי, יסווג אוטומטית כשיגור גרעיני. הדבר נכון גם אם הצוללת רוסית, בריטית וצרפתית. נניח תסריט שבו לארה"ב כבר יש טריידנט-2 קונבנציונאלי והיא מחליטה לשגר אותו לעבר מתקן גרעיני צפון-קוריאני. פתאום, הסינים והרוסים מזהים באמצעות מערכות הגילוי שלהן, שאיכותן אינה טובה במיוחד, יציאה של טיל בליסטי מצוללת אמריקאית לעבר יעד במזרח אסיה. הרוסים אולי יהיה רגועים אבל הסינים עלולים לחשוש. מה יעד הטיל? את זה הם לא יודעים. לפיכך, שיגור כזה, גם אם הוא "תמים", עלול להחמיר את הסכנה של אי הבנה גרעיני. ואם אתה מכיר את ההיסטוריה של תקלות ואי-הבנות גרעיניות במלחמה הקה כמו גם בשנים שחלפו מאז סיומה, אתה יודע שתקריות כאלה, גם אם הן נראות כלא הגיוניות - למשל, מדוע שארה"ב תתקוף בלי סיבה את סין - הן לא פעם רק במרחק של פסע מהפעלה נגדית של אמצעים גרעיניים.
לכן, חסידי רעיון הטריידנט-2 הקונבנציונאלי, שמודעים לביקורת הזו, מדברים על הצורך בחילופי מידע. למשל, קודם לשיגור טיל לעבר צפון-קוריאה, או במהלך מעופו, תועבר התראה רלוונטית מארה"ב לסין ורוסיה. אבל גם פה לא מדובר בתעודת ביטוח, שכן סביר שארה"ב לא תעביר את המידע מוקדם בכדי לאפשר מתן התרעה למדינה המותקפת - במקרה זה צפון-קוריאה - ואז הצד שמקבל את ההתראה, למשל סין, עשוי שלא להאמין לכנותה.
חלק מהבעיות הללו מוכרות לנו, שכן ברמה האזורית אין הבחנה כה ברורה. טיל בליסטי שישוגר פתאום מאיראן לעבר ישראל יציב בפנינו בעיה בעידן שבו גם לאיראן יהיה רש"ק גרעיני. שכן, בלי יכולת לדעת בודאות איזה רש"ק נושא הטיל, תאלץ ישראל להתייחס לכל שיגור כאל שיגור גרעיני. המשמעויות האפשרויות של כך עלולות להיות דרמטיות.
_____________________________________
"[Nuclear] war is unthinkable but not impossible, and therefore we must think about it" - Bernard Brodie
|