|
09-10-2006, 14:19
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי freedom_fighter שמתחילה ב "ההחלטה על יציאה למלחמה היא החלטה מדינית, לא צבאית."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי freedom_fighter
לכן טיעונים מסוג "לסורים יש X טילים כאלה וכאלה, Y קנים ו-Z חיילים" הם חסרי משמעות.
|
לא מסכים. אם אני רוצה לבנות עמוד תומך לבית ואין לי בטון ורוב הלבנים שלי מתפוררות, אני לא אבנה את הבית - כי קיר תומך כזה יפיל את הבית על ראש יושביו תוך שבוע במקרה הטוב.
על אותו משקל אם הצבא שלי לא בנוי למלחמה, אני לא אצא למלחמה, אני אמשוך זמן עד שהצבא יהיה יעיל יותר (ע"ע מצרים) או אנקוט בטקטיקות הטרדה (חיזבאללה).
כבר כתבתי פה בעבר ש:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי cre666
אסד לא שהיד ולא אידיוט.
הוא מנהיג בעת' חילוני, לא פנאט דתי, שנדחף בכוח לברית עם הפנאטים השיעים שאביו כ"כ שנא. הוא בעל ראיית עולם והבנה פוליטית אירופאית, לא בן לדור המדבר. הוא אמנם לחוץ אל הקיר וחסר אופציות אבל הוא עדיין חכם, שקול ואסור לשכוח שה"אריה" זורם בדמו, זה החינוך עליו הוא גדל. קשה לי להאמין שיצא לעימות גלוי, אלא אם כן הוא יראה את עצמו יוצא ממנו מחוזק בקונפיגורציה כזו או אחרת. הוא לא סדאם עם שיגעון הגדלות ולא המואדיב הסודני שהדת סנוורה אותו.
|
ציטוט:
אסד לא צריך לכבוש את מדינת ישראל ולערוך מצעד צבאי בדיזינגוף כדי להשיג את יעדיו המדיניים. אם המטרה שלו היא רמת הגולן, כל שהוא צריך לעשות זה להגיע לעימות כואב מבחינת מחיר הדמים שישראל תשלם, כדי שיווצר כאן לחץ ציבורי על רוה"מ הזחוח שיצא מהיהירות שלו וישב למו"מ.
|
אתה מדבר על תרחיש המחטף המוגבל הקלאסי, תפיסת נכס אסטרטגי, התבססות בו באמצעות חי"ר נ"ט בעיקר (ע"ם לצמצם את השפעת השליטה האווירית) וניהול קרבות בלימה והשהיה תוך לחץ פוליטי במקביל, כשהיעד שלך הוא להחזיק במובלעת כואבת, אך לא קטלנית, בסופו של יום.
התיאוריה הזו עובדת נהדר בצורת חשיבה ליניארית. אתה יודע מה אני הייתי עושה (בוא נשחק שניה "ריסק" מציאותי)? הייתי מאגף את הכוחות שלך שערוכים לקרב מגננה והשהיה על המובלעת (הרי לשם סביר שאלך, לא? אני הרי אמור לרצות לקבל חזרה את השטחים שלי...) ונע בצורה סדורה לכיוון דמשק, תוך ניתוק המובלעת מצירים לוגיסטיים.
הרי זה מה שעשינו בסופו של דבר עם הארמיה השלישית בגזרה הדרומית בסיני, וזו המשמעות של "להעביר את הקרב לאדמת האויב".
ציטוט:
בעיני, הדימיון ליום כיפור מצמרר.
1. יש לסוריה ברית אסטרטגית ממשית חיה ובועטת עם אירן.
|
אל תשכח שלאיראן אין גבול עם סוריה, כל הסיוע יתבסס על תובלה אווירית מה שיאריך את הלו"ז ויתן לנו אינדיקציה טובה על הסד"כ. בנוסף לזה, החזית קצרה בהרבה וגם עם כוח משלוח איראני, לנו יש רק חזית אחת לרכז בה מאמץ, בניגוד לכיפור (והזכרתי פה כבר הרבה פעמים למה לדעתי מצרים לא תכנס ללוחמה פעילה עכשיו).
ציטוט:
2. הקנה המעשן (חיזבאללה) כבר ירה- מלחמת לבנון 2 היתה הפיילוט של המלחמה הבאה. כמו שההתשה היתה הפיילוט שלפני יום כיפור. הפיילוט הוכתר בהצלחה- העורף הישראלי חטף חזק, חיל היבשה הישראלי לא עמד במשימה פשוטה וטריביאלית, השיריון הישראלי שותק על ידי הנ"ט, והעדיפות האווירית הישראלית לא הביאה לתוצאות מבחינת הכרעת היריב.
|
נכון, מסכים לחלוטין. הבעיה היא שהם הסתובבו עם כדור בקנה ולדעתי הם פשוט פלטו כדור. לא מסתדר לי שהם יוצאים למלחמה בלי מצרים ובלי גרעין... אם היה להם אחד מהם הייתי אומר שזה מתוכנן, אבל עכשיו...
ציטוט:
3. לכאורה, האפשרות היחידה למנוע מלחמה (או לפחות לנסות למנוע) היא על ידי מו"מ ונסיגה משטח אדמה. ישראל לא מוכנה.
4. יהירות וזחיחות ההנהגה הצבאית והמדינית הישראלית אינן יודעות גבול.
|
נכון, אנחנו יהירים, תמיד היינו. אבל וויתור על שטחים לא תמיד מונע מלחמה. ראה תקדים אלזס לוריין, חלוקת פולין במלחה"ע ה II, ה"אנשלוס" או כל הסכם שצ'מברליין הסכים לו בצורה זו או אחרת...
ציטוט:
אני פה הולך על קו דק בענין הניתוח הפוליטי... מה שכן רלוונטי לצו"ב זה שצריך לעשות סוויץ'- אין יותר מלחמות הכרעה וכיבוש שטח. מספרי הקנים פחות רלוונטיים- יותר רלוונטית יכולת הספיגה. המלחמה הופכת להיות מלחמה של "כמה הרוגים ונזק אתה מוכן לספוג". במלחמה מסוג זה למדינה מערבית ורגישה כמו ישראל יש חיסרון מובנה מול דיקטטורות שאין להן כמעט מגבלות מוסריות לא כלפי פנים ולא כלפי חוץ.
|
נכון, נכון ושוב נכון. זו מהות העימות הא-סימטרי.
אתה יכול לנצח כל קרב ולהפסיד במלחמה. זהו שדה המערכה של מאו וזוהי המלחמה של צ'ה.
אנחנו הוכחנו בלבנון (של"ג) שלא קיים צבא יעיל יותר מאיתנו בלוחמת גרילה, לא רק שאיזנו את יחס ההרוגים, הפכנו אותו לטובתנו. ועדיין הפסדנו במלחמה. איך מנצחים גרילה? תהרוג כל אחד ואחד מהם.
לאמריקאים בוויאטנם היה מוטו שמאוד אהבתי "תזכה בליבם, תזכה באמונם ואז תקבל את נאמנותם" (ציטוט מהזיכרון, הנוסח לא מדוייק). קראתי פעם באחד מספרי הזכרונות של וויאטנם סיפור של קצין צעיר שנכנס לכפר של וויאטקונג, ובמסגרת המסע לזכות באמונם משימתו הייתה לחסן את ילדי הכפר נגד פוליו. רוב ההורים סירבו לחסן את ילדיהם, מיעוטם הסכימו. למחרת הם חזרו לכפר כדי להציע ליתר הזדמנות שניה. על שביל הגישה הם מצאו ערמה של זרועות כרותות של ילדים. אחד ההורים סיפר שהוויאטקונג חזרו בלילה ו"הצילו" את הילדים מהרעל שהרוצחים האמריקאים הזריקו להם...
איך אתה מנצח את זה?
בואו בינתיים נגיד תודה שאש"ף, חמאס והחיזבאללה מתאמנים עם שרידי ה IRA, בריגדות אדומות, אחים מוסלמים וצבאות סוריה ולוב, ועדיין לא עם לוחמי לאוס קמבודיה וויאטנם...
|
|