27-09-2006, 18:34
|
|
|
|
חבר מתאריך: 31.07.04
|
|
~מדריך: שינוי צבעי העין הדור הבא~
מדריך לשינוי צבעי העין הדור הבא
זהו אינו מדריך רגיל לשינוי פשוט של צבע העין, אלא יצירת אפקטים מיוחדים, כגון זה:
וכעת המדריך:
ניקח תמונה שמכילה ... ובכן... עין, מומלץ שתהיה ברזולוציה גבוהה כדי שאפקט יהיה ניראה,
אני אשתמש בתמונה הזו:
עכשיו סמנו את את החלק אותו אתם רוצים לצבוע בדרך הנוחה לכם, אני השתמשתי בכלי העט [מדריך לכלי העט או דרכי סימון אחרונות תוכלו למצוא באשכול המדריכים].
סימנתם:
אז עכשיו צרו שכבה חדשה ע"י Shifs+Ctrl+N ואשרו.
עכשיו, בעוד הסימון עדין פעיל בחרו בשכבה החדשה ולחצו על כפתור יצירת המסכה, או Layer -> Layer Mask -> Reveal Selection.
הפעולה הזו אמורה לבל לכם את הסימון, אל דאגה, אנחנו לא זקוקים לו עוד.
אתם אמורים לראות עכשיו, בחלון השכבות שלכם – שכבה שהיא ריקה [זו שיצרתם] ולצידה ריבוע שחור [המסכה] ובתוך עיגול לבן.
עכשיו תבחרו במסכה – לא בשכבה עצמה! המסכה שלה! [תבחרו = הקליקו עליה בחלון השכבות כדי שפעולות עתידיות שנבצע יתבצעו עליה.] וכנסו אל Filter -> Blur -> Gaussian Blur וכוונו אותו למצב שבו לא יראו הגבולות של המסכה בבירור, במקרה שלי – 7.5 ואשרו.
עכשיו תבחרו בשכבה הריקה – לא במסכה שלה! בשכבה עצמה!
ועכשיו נתחיל בצביעה:
תבחרו בכל הגרדיינט G במקלדת. [וודאו שזה לי דלי המילוי אלא הגרדיינט ]
עכשיו בחלק העליון של החלון יופיעו אפשרויות הכלי:
תבחרו את הצבעים,
לצורך הדגמה בחרתי בשלושה צבעים אלו:
לצד הצבעים בחרו באופן מילוי בשיטת Radial Gradient [השני משמאל:]
ועכשיו העבירו קו רדיוס [למי שלא למד הנדה בכיתה ג' רדיוס זה קו שמחבר בין מרכז המעגל להיקפו] ממרכז העין [מרכז העיגול השחור] ועד לסוף העיגול הצבעוני, אמורים לקבל משהו כזה:
אחלה, עכשיו תשנו את מצה ה Blend של השכבה ל Vivid Light או Soft Light זה מביניהם שיראה לכם טוב יותר [משתנה בין תמונה לתמונה ובין צבע וצבע].
תוצאה:
אז תהנו לכם!
יש לך לכם רעיון? זקוקים לעוד מדריכים? כתבו לי בפרטי!