לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-09-2006, 07:31
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
רק ברגותי יכול

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3306472,00.html
רק ברגותי יכול

עסקת שבויים היא שעת כושר לשחרור היחיד, שמסוגל לאחד את הרחוב הפלסטיני בתפיסה פרגמטית
אורי זכי
כולנו מחזיקים אצבעות שהידיעות המתרבות אכן נכונות, ועסקת השחרור של החייל החטוף גלעד שליט תצא אל הפועל בהקדם האפשרי, אולי עוד במהלך החגים. אין ספק שאותם גורמים בחמאס האחראים לחטיפה, המיטו סבל עצום על הפלסטינים בעזה וערערו עוד יותר את ממשלתם עצמה. ניצחונו הגדול של חמאס בבחירות למועצה המחוקקת היווה מכה קשה להידברות הישראלית-פלסטינית וליכולת להגיע להסכמים. יחד עם זאת, לא היה בו כדי לשנות את האמת הבסיסית ביותר, אמת שנתגלתה במלוא עוצמתה על רקע המלחמה בלבנון: הדרך היחידה לפתור את הסכסוך היא בהגעה להסכם קבע בין הצדדים.

זהו האינטרס הישראלי הבסיסי ביותר, ולהוציא מיעוט קטן וקיצוני, רוב קבוע של כ-60% מכלל הציבור היהודי בישראל תומך במו"מ עם הפלסטינים, ולא בפתרונות חד-צדדיים. מכאן, שהאינטרס הישראלי הברור הוא שבצד הפלסטיני ישובו ויתחזקו אותם כוחות חילוניים-לאומיים, הרואים בהקמת מדינה פלסטינית בגבולות 67' לצד מדינת ישראל כתוצאה של מו"מ בין הצדדים, את היעד הפלסטיני המרכזי.

בשנותיה הראשונות של האינתיפאדה השנייה פעלה ישראל בעיקר כנגד נציגיה של תפיסה זו בחברה הפלסטינית - תנועת הפתח והרשות שהקימה. פגיעה זו במוקדי השלטון והתנועה הלאומית הפלסטיניים, לצד תופעות שחיתות קשות של בכיריה, הפכו את הרשות ואת הפתח לבלתי רלוונטיים בזירה הפלסטינית הפנימית. הנסיגה החד-צדדית מעזה לאחר חמש שנים של טרור, שהובל בעיקר על-ידי החמאס, היוותה את המסמר האחרון בארון הקבורה הפוליטי של תנועתו של אבו-מאזן, שטענה תמיד שללא מו"מ, הפלסטינים לא יוכלו להגיע להישגים ממשיים.

ואולם, ישראל יכולה עדיין לתרום לעצירת הגלגל והיפוכו לכיוון הפתח. בשלהי מבצע "חומת מגן" עצר צה"ל את מנהיג התנזים של הפתח, מרוואן ברגותי. מאוחר יותר הוא נשפט בבית-משפט אזרחי, הורשע ונשלח לשורה של מאסרי עולם. אכן, ברגותי

וארגונו הם שעמדו מאחורי פרוץ האינתיפאדה השנייה. הם אחראים לפגיעה בחיילי צה"ל ואזרחים כאחד. אולם, בניגוד לתנועת החמאס, המהווה חלק מתנועת ה"אחים המוסלמים" העולמית אשר לא מכירה בקיומה של ה"ישות הציונית" בפלסטין הכבושה, ברגותי וקבוצתו רואים עצמם כנלחמים למען שחרור לאומי, שיושג בסופו של דבר במו"מ. מטרתם היא הקמת מדינה פלסטינית לצד ישראל, מדינה שתהיה מפורזת. הם אף מקבלים פיתרון שלא יכלול זכות שיבה פלסטינית למדינת ישראל.

ברגותי, בעיקר לאחר המאסר בכלא הישראלי, הוא האדם היחיד שיכול לאחד מחדש את הרחוב הפלסטיני מאחורי תפיסה פרגמטית זו, ולהחזירה להובלה. על ישראל לנצל את שעת הכושר שנוצרה עם העסקה לחילופי השבויים - ולשחרר אותו. אין ספק שברגותי אשם באלימות. אולם, אלימות ושפיכות דמים היו מנת חלקם של שני העמים בשנות האינתיפאדה. אני בטוח שאיני מחדש בכך שאומר, ששלום עושים עם אויבים. המרוויח העיקרי מהמשך החזקתו של ברגותי בכלא, הוא החמאס.

אורי זכי הוא יו"ר צעירי מרצ
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-09-2006, 23:43
  winter_forever winter_forever אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.06.06
איפה השכל הישר?
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "בקצרה - הכל קשור לנקודת ההתיחסות"

צר לי שאני לא מצליח לראות איך בדיוק שחרור של ראש תנועת טרור שידוע שהוא אחראי להרג אזרחים רבים יתרום לישראל

יחליש את החמאס? אם אני זוכר נכון הסיבה למה בתחילת הדרך של החמאס לא תקפו אותו
היא שהם רצו להחליש את הפתח והנה תראה מה יצא

אני לא מבין איך אתה בכלל מעיז להגיד "צר לי אך ההשוואה בין ברגותי לעמיר עושה עוול עם קורבנות הטרור ועם יצחק רבין"??

אתה טוען שחייו של רבין האדם שהביא לנו את הסכמי אוסלו(שבכלל לא ניכנס לכמה ההסכמים האלו תרמו למדינת ישראל) שוויום יותר מחייהם של כל האנשים שברגותי אחראי להריגתם?

הסיכון היחיד בשחרור יגאל עמיר מהכלא הוא שיחשבו שאנשים לא נענשים על פשעים
אך בשחרור ברגותי את שולח אתהמסר שערבי יכול להרוג יהודים רבים ולהענש פחות משיהודי שהרג יהודי יענש

אני חושב שכל הרעיון של לתמוך בארגון טרור בכדי להחליש ארגון אחר הוא הזוי כיוון שבסופו של דבר לשניהם יש מטרה שהיא להרוג יהודים ככה שלהגיד שאחד יותר מתון מהשני ז סתם בדיחה גרועה
ישן 23-09-2006, 15:51
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
הגדרת המושג רוצח, היא פשוטה נורא: הריגה שתוכננה מראש היא רצח. ברע'ותי הוא רוצח.
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "בין ההגדרה של מי או מה הוא רוצח יש מרחק לנושא שהוצג בראש האשכול"

האיש הורשע בהשתתפות פעילה בתכנון פיגועים שבהם נרצחו חמישה בני אדם. הוא זוכה רק בגלל
פגם בחוק, מהאישום בדבר הוראה על ביצוע ע-ש-ר-ו-ת פיגועים נוספים, שבהם נרצחו עשרות
בני אדם נוספים.
פיקודיו הישירים של ברע'ותי, נאצר עוויס ואחמד ברע'ותי, נידונו לעשרות מאסרי עולם, על חלקם
באותם פיגועים - ואחרים באותה דרגה, כמו ראאד כרמי, עאטף עביאת, חסין עביאת ואחרים - חוסלו
ע"י ישראל, עקב היותם רוצחי המונים.

אם "סופרים גופות" (ניסוח בוטה שנועד להבהיר את הזוועה שחולל כל אחד משני ה"כוכבים" הללו),
הרי שאין דרך להימנע מהגדרת ברע'ותי כגרוע מיגאל עמיר, ואין דרך להימנע מקביעה שהסיבה
היחידה לכך שיש כאלה שתומכים בשחרורו, אך מתנגדים לשחרור עמיר (או כל רוצח אחר, לצורך
העניין), היא זהות קרבנותיהם - וזהו שיקול פוליטי פסול, שפוגע בעקרון השיוויון בפני החוק, שהורס
את מערכת המשפט, והופך אותה לבדיחה. מחבל רוצח לא צריך להנות מהטבות בהשוואה לכל רוצח
פלילי.
ישן 23-09-2006, 14:56
צלמית המשתמש של DolphinBoy
  DolphinBoy DolphinBoy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.04.02
למה רק ברגותי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "רק ברגותי יכול"

אני חושב שסמיר קונטאר, נו ההוא שרצח את הפעוטות בצפון שם...
אני חושב שהוא למד לקח, לא לרצוח יותר ילדות קטנות לא משנה כמה הן יהודיות, לא יפה..

בכל מקרה הלוחם האמיץ הזה, היום בשל לאחד את העם הפלסטיני,
ואפילו יש לי ג'ינגל בחירות למנהיג המיוחל.

לרוצץ גולגלות של ילדות פעוטות,
ללמוד "בכלא" בגרות וגם שפות,
לשקר ולתחמן וגם להתחתן - כן כן כן כן!
קונטארררר, לך תמיד אני שר
קונטאר לאל-קודס משוחרר
קונטאר יציל את פלסטין
ואיטבח אל יהוד מאילת ועד ג'נין

קווווווו-וו-נ----טאאאאאאאאאאאאאארררררר (פינלה גדול)
ק-ו-נ-ט-א-ר!

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://images.google.com/images?q=tbn:hO14P0Ewm6IlYM:http://www.nfc.co.il/UPloadImages/JPHQXX.jpg]

בואו לעצרת התמיכה הגדולה
ב 1 לאוקטובר בתאטרון סלאח א-דין (לשעבר הבימה)

נערך לאחרונה ע"י DolphinBoy בתאריך 23-09-2006 בשעה 15:08.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:46

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר