15-09-2006, 12:47
|
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
|
|
חבר מתאריך: 16.02.04
|
|
יש לטענה הזו קייס.
דברים כאלה בד"כ לא אמורים לצאת לתקשורת. בטח כשלא מדובר רק בצילומים מתוך החמ"ל, אלא במח"ט היושב ומסביר למצלמות את דעתו על המפקד שלו.
מה שבטוח - אי אפשר לנתק את הצילומים בחמ"ל 7 מהמצב של מדיניות צה"ל המבולבלת לגבי התקשורת, שכללה בתחילה התעלמות (למי ששאל קודם: כתבים וצלמים נכנסו גם לחפ"קים אחרים, ונטען שמבצע אחד בוטל כי צוות של ערוץ 2 צילם את מרשם הקרב!), אחרי זה הרחקה ולבסוף הכנסת כתבים וצלמים עם חפ"קי מח"ט וכוחות אחרים. בפקודה מלמעלה. ככמה מח"טים סירבו או עשו תרגילי השהיה.
כמו-כן, כתבים ליוו את הרמטכ"ל ביותר מהזדמנות אחת, ואלופי מטכ"ל עשו כנראה שיחות רקע פרטיות לכתבים שונים.
כשזה המצב, לא פלא שיש בלגן ודברים שלא אמורים להיות מצולמים - יוצאים לתקשורת. אם כי מבחינת הציבור יש בהחלט ערך גדול לזה שדברים כאלה יוצאים.
מה שכן, מעניין יהיה לשמוע את גרסת הירש. הוא עוד לא התראיין לשום מקום כמעט מאז תחילת המלחמה, ונראה לי שבאיזה שלב הוא ייאלץ להגן על עצמו מפני היותו שק החבטות הכללי בצה"ל (זה לא שאני חובב גדול שלו, אבל לא זה העניין).
אלא אם כן יחליטו להדיח אותו, ואז ודאי שהוא יפתח את הפה.
(וציניקנים יאמרו, ואם הוא יפתח את הפה, מי יבין מה הוא אומר?)
גלריית התמונות שלי
נערך לאחרונה ע"י YGH בתאריך 15-09-2006 בשעה 12:49.
|