03-09-2006, 14:46
|
|
|
חבר מתאריך: 28.08.06
|
|
בעיה בעת הפעלת מחשב ישן
שלום,
יש לי בעיה בעת ההפעלה של המחשב הישן שלי:
סלרון 500, 128 MB, לוח אם של חברת טוטם(Totem) המחשב בן יותר מחמש שנים.
תיאור הבעיה:
כאשר אני מפעיל את המחשב(לוחץ על לחצן ה-Power), נדלקים המאוררים, הנורה של CD-ROM, הנורה של ההרד דיסקים ולפי הצליל אני גם יודע שהם מסתובבים - וזהו, תהליך ההפעלה נעצר פה. המסך לא נדלק(הנורה ממשיכה להבהב במצב stand by), אין את צפצוף הבדיקה של הרמקול המובנה(system speaker), כונן הדיסקטים לא עושה בדיקה ולפי צג מובנה בלוח האם שנועד לאתר תקלות אני מבין שתהליך ההפעלה לא מגיע לביוס (המספר שמופיע על הצג לא נמצא בחוברת ההדרכה של לוח האם, אבל אני רואה שכאשר המחשב כן עולה, המספרים בו מתחלפים ואילו במצב שאני מתאר הוא נתקע ישר על מספר מסויים וזהו). לאחר הרבה נסיונות כיבוי והדלקה המחשב עולה בשלב מסוים. לפעמים הוא עולה מניסיון ההדלקה הראשון לפעמים אני לא מצליח להדליק אותו כמה פעמים ואז אני משאיר אותו במצב התקוע לחצי שעה ואז מנסה לכבות ולהדליק אותו - לפעמים זה עוזר ולפעמים לא(reset לא עוזר, רק כיבוי והדלקה). כלומר, אני לא מצליח לעלות על חוקיות כל שהיא, ולפי זה להגיע למסקנה מה גורם לתקלה. כאשר המחשב עולה, הכל עובד כמו שצריך ואין בעיות(הפעלתי תוכנת בדיקה על לוח האם - Norton Diagnostics והכל בסדר). כמו כן נסיתי לפתוח אותו ולדחוף בעדינות רכיבים - כרטיס מסך, הצ'יפ של הביוס(אם זהיתי אותו נכון), הסוללה, חיבורים של הספק ללוח, חיבורים להרדיסקים - ועדין אני לא מצליח לעלות על חוקיות. התקיעה הזאת קורה גם כשאני עושה reset לאחר שהמחשב כבר עלה- לפעמים נתקע ולפעמים עובר חלק. האם התנהגות כזאת אופיינית למצב שבו נגמרת הסוללה(זה אף פעם עוד לא קרה לי במחשב הזה ולכן אני לא יודע איך הוא אמור "להתנהג" במקרה כזה)? אם לא, מה זה יכול להיות ואיך לבדוק את זה?
תודה!
עוד בקשה קטנה - סתם, מתוך סקרנות מדעית, האם מישהו יכול בבקשה להביא קישור/קישורים לאתר/אתרים שבו יש הסבר מפורט למה אומרים שפנטיום D גרוע כל כך?
תודה.(נא לא לחסום אותי כפי שקרה לאנשים שדיברו על D, אני בסה"כ מבקש קישור, לא ויכוח)
|