31-08-2006, 18:34
|
|
|
חבר מתאריך: 15.01.06
|
|
לגבי ריתוך תת מימי ופיצוף תת מימי
קודם כל, אני חושב שאתה מבלבל בין ריתוך חשמלי (ARC WELD) לבין ריתוך בעזרת מבער גז (אש גלויה). בריתוך תת מימי (ורוב הריתוכים המקצועיים) משתמשים ברתכת חשמלית ואין צורך בחמצן- למעשה חמצן הוא אלמנט מאוד לא רצוי בריתוך: מה שאתה עושה כדי לחבר שתי מתכות ולהפכם למתכת אחת הוא להפוך אותן למעין "מתג" חשמלי דרכו עובר זרם גבוה מאוד (בריתוך תת מימי משתמשים לרוב בזרם בסביבות 400 אמפר) ונעזר באלקטרודה שבידך כדי "לקצר" את המעגל חלקית לסירוגין (זה ההסבר הכי פשטני שיכולתי לנסח). יש לך את הרתכת שהיא ספק הכוח שלך, אתה מכוון אותה על נניח 300 אמפר (תלוי בסוג המתכת והאלקטרודה שלך, זה מדע שלם להתאים בין החומרים לאלקט' והזרם) ומשתמש במתכות אותן אתה רוצה לחבר כמינוס של המעגל שלך. הפלוס שלך היא האלקטרודה (אותה מחזיקים בידית מיוחדת). אני לא יודע כמה אתה מבין בחשמל (וגם אני רחוק מלהיות מומחה, אבל רתך לא רע) אבל דמיין את זה כאילו הזרם "מנסה" לעובר מקצה האלקטרודה אל המינוס שלו (המתכת). אם תיגע עם קצה האלקטרודה במתכת היא "תידבק" אליה כי תסגור מעגל, אבל אם תקרב את האלקטרודה בעדינות למתכת (המרחק תלוי במתח החשמלי), יוכל הזרם הגבוה "לקפוץ" ממנה אל התמכת כדי לסגור מעגל. ה"קפיצה" הזאת דרך האויר (בדיוק כמו שקורה בברק בין העננים והאדמה, בפלאג של אוטו בין האלקטרודות או בהצתה החשמלית בכיריים) היא הקשת החשמלית (האור הבלתי נסבל שאתה רואה) שמגיעה לטמפ' של אלפי מעלות ומתיכה את המתכות שלך, יחד עם האלקטרודה עצמה. החמצן הוא אלמנט שלילי בריתוך כי הוא גורם לחימצון (קורוזיה), ולמעשה ננקטים אמצעים (גז/ציפוי האלקטרודה) כדי להגן על נק' הריתוך מחמצן.
אלה היו 60 שניות על עקרונות הריתוך הבסיסי.
לגבי חנ"מ מתחתלמים- אני מופצע שאף אחד עדיין לא אמר לך פשוט שאין קשר בין פיצוץ לבעירה או חמצן. פיצוץ הוא שבירת הקשרים המולקולרים בחומר נפיץ (חומר לא יציב) ויצירתן של מולקולות חדשות. בתהליך שבירת המולקולות משתחררת אנרגיה רבה הנפלטת בצורת חום בגזים לוהטים המתפשטים במהירות.
|