תקרא שוב את מה שכתבת ואת מה שאני הגבתי לך - ותראה כמה שאתה טועה ומטעה
ציטוט:
במקור נכתב על ידי J-R
לצערי אתה מאוד לא מדוייק, ואנסה לנמק במסגרת המגבלות:
"מבנה השב"כ לא בנוי לתחזוקה פיזית של מבצעי איכות כדוגמת מעצרי בכירים או סיכולים ממוקדים, שים לב שגם אישור פעולות הסיכול - ע"י צה"ל , אם זה האוגדונרים או אלופי הפיקודים - ואלו בדרך כלל קובעים את הציוותים לפעולה , ע"י יחידות עלית צבאיות , או ימ"מ."
קודם כל צה"ל ממודר באופן קבוע מפעילות שב"כ כל עוד אין לשב"כ רצון לחשוף אותו. זאת הסיבה שעל מרבית הסיכולים שמבצע שב"כ שטחים יודעים בחמ"ל החטמ"רים רק בדיעבד או במידע לידוע בלבד. צה"ל לא תמיד מוזמן אף לשבת בחפ"ק המבצע, על אחת כמה וכמה ששב"כ "יבקש אישור" מאוגדונר לבצע פעילות מודיעין או של היחידה המבצעית בשטחו. אני מבטיח לך שאתה יכול לסמוך על דברי אלה, אני בקיא למדי בתחום ספציפי זה.
לגבי איסוף במודיעין עצמו , אתה צודק . ואני לא כתבתי דבר על איסוף מודיעין של השב"כ אלא על התוצרת - מבצע סיכול. ועכשיו תאמר לי , ידידי , השב"כ מגיש מידע שעל פיו מוחלט לצאת למבצע - מי שמחליט זה מי שרשמתי בתגובה אליה הגבת - נראה לך הגיוני שהאוגדונר או אלוף הפיקוד לא ידע שבשטחו יש מבצע ?? מי בונה את תוכניות המבצע ? בשב"כ או באג"ם הפיקוד ? האלוף/אוגדונר הוא המאשר את הפעולה , ובמקרים חריגים אפילו הרמטכ"ל .ואני במקרה ישבתי בכמה חמ"לים , וגם בכמה קומות עליונות בחטמ"רים - אם אתה מבין למה אני מתכוון .
שוב , במקרה שלא הובנתי - אני לא מדבר על שלב איסוף המודיעין, אלא על שלב התוצרת בו השב"כ פונה להקצאה ובכלל לאישור הסיכול , כי הרי יש השלכות על כל פעולה , ולהזכירך השטחים מוגדרים כשטח צבאי.
"באופן קבוע , השב"כ מצדד בימ"מ לביצוע הפעולה , אבל את המילה האחרונה נותן כאמור הקודקוד הצבאי."
כראיה למה שאמרתי קודם- שב"כ מעדיף את הימ"מ ככוח עזר ליחידתו לא רק בגלל איכותם ככוח מבצע אלא גם כי אינם שייכים לצה"ל אג"מית ולכן קל לו יותר תהשאיר את המבצע "בתחומו". מתי כן נזקק שב"כ לאישורים או לפחות ידוע (בפועל השתתפות ומעקב) אוגדונר במבצעיו? כאשר הוא דורש או משתף בהם יחידה צה"לית- החל מחוזי מקרון מזל"ט היושב בחטיבה וכלה בצוותים מיחידות מיוחדות- כאשר ישנה השתתפות של כוחות צה"ליים במבצע חייב הדבר באישור אוגדונר משתי סיבות: א'- שב"כ אינו יכול* (או לפחות אינו אמור, אך לאחרונה השיג את מספרי הטלפון של מקצת מפקדי יחידות מסויימות ) "למשוך" ישירות יחידה צה"לית. היחידות מצוותות למבצע ע"י אג"מ האוגדה. ב'- אם יהיו פצועים או חלילה הרוגים, או הפעולה תשתבש, יהיה זה מפקד האוגדה שידרש לאחריות על תוצאותיה, זאת בניגוד למבצע בהשתתפות כוחות שב"כ בלבד, שאין לו כל אחריות עליו.
רואים שאתה לא מבין .. זה שהימ"מ מבצע זה לא אומר שכאן תמה הקצאת הכוחות. מי מחפה ? מי מבצע חסימות? מי יהיה כוח חילוץ ? מי קובע גזרות פעולה ? הימ"מ , השב"כ או כוחות צהליים?
חילוץ רפואי מוטס נסגר בן הימ"מ לשב"כ ?? בכל ביצוע של הימ"מ יש כוחות גיבוי צהליים. שאל בדובדבן , הרי אתה מנסה לכתוב במגבלות , סימן שאתה מקושר. ושוב - נראה לך שיהיה ביצוע בשטח בלי שהאוגדונר ידע? אתה מתאר לך מצב שכוח נכנס לביצוע והחטמ"ר לא מודע ?
הימ"מ מבצע - מעגל ראשון , מי יהיה במעגל שני ושלישי ? מי יחסום צירים ? כמובן שכוחות צהליים.
"ניתן לשים לב גם לאבטחה הפיזית של רכזי שב"כ בשטח שמבוצעת ברובה ע"י חיילים סדירים."
"פשוש"/ער"ן אינו חייל סדיר, הוא משתייך לאגף האבטחה בשב"כ.
כאן יש לי חדשות (בעצם לא כל כך חדשות.. ) בשבילך ... אבל לא אפרט.
"ניתן גם לשים לב שפעולות סיכול ומעצר של השב"כ מבוצעות ע"י כוחות משטרתיים בשאר רחבי הארץ."
ראשית כל דיברנו על מבצעים "צבאיים" לכאורה בשטחים (סיכולים/מעצרים/מודיעין) ולא על סיכול פיגועים לאחר שכבר יצאו לדרך. כאשר יש לשב"כ מידע קונקרטי על פצצה מתקתקת בשטח ישראל, מן הסתם הוא יעביר את המידע לצבא, למשטרה, למג"ב, ולכל גוף שעשויים להיות לו אנשים בשטח.
סיכול זה לא רק פעולת מניעה לפיגוע ... השב"כ עובד גם במתארי מניעת ריגול. שים לב מי עצר את החשודים האחרונים בריגול למען החיזבאללה לתקופה זו בראג'ר ובבית זרזיר...
"ברבות מפעולות הסיכול מופעלים אמצעים מגוונים שלצבא יש ולשב"כ אין (כדוגמת ח"א). מה עוד שיחידות צבאיות מתאימות יותר למגוון המתארים האפשריים - ציוות היחידה המבצעת מתבצע על פי המתאר והערכת הסיכונים, ויחידות עלית של צה"ל נותנות מענה טוב לכולן , כל אחת לפי תחומה."
כפי שאמרתי- אחד המקרים בהם נדרש שב"כ לידע את צה"ל (בדרג אוגדונר ומח"ט) לגבי פעילותו הוא לטובת קבלת חוזי אוירי. לצורך זה צריך שב"כ להושיב נציג מטעמו בקרון המזל"ט הצה"לי (גם אם מופעל ע"י אזרחים), ומכיוון שמדובר בכלי טיס באויר חובה שיכירו את פעילותו ביב"א.
לגבי ציוותי היחידות ומתארי הפעולה- כמו שניסיתי להסביר לעידו, פעילותה של היחידה המבצעית בשב"כ היא ממוקדת ואד-הוק למשימות ספיציפיות ולא מאוד מגוונות. אנשיה מאומנים לכל "שלל" משימותיה וכאשר מדובר במעצר גרידא מעדיף הארגון להשאיר לצה"ל את העבודה- מכיוון שכפי שאמרת גם אתה לצה"ל סד"כ גדול ומיומן ואין לשב"כ צורך לבצע את העבודה בעצמו. ככלל, מעדיף שב"כ להישאר זרוע מודיעין ולא זרוע מבצעית לוחמת, למעט אותם מקרים בהם פעילות הלחימה מוגדרת כפעילות מודיעין מיוחדת.
היו ויהיו מבצעים של היחידה המבצעית של השב"כ , אבל יחידה זו היא לא לשם מבצעי סיכול אדירי כוחות , אלא לשם ביצוע פעילות מודיעינית מבצעית , ודי לחכימא ברמיזא.
"אם נלך לפי שיטתך - נצטרך להקים בשב"כ כמה יחידות לוט"ר שכל אחת מהן תיתן מענה למתאר/מתארים מסויימים , ולא, אי אפשר להקים יחידה אחת ולאמן אותה שתתן מענה לכל המתארים האפשריים."
האם בצה"ל יש כמה יחידות לוט"ר שכל אחת מהן נותנת מענה למתאר/מתארים מסויימים (בתחום הלוט"ר)? לא. אין צורך לנפח את הנושא ולעשות ממנו מדענות טילים. הלוט"ר הוא מתאר לחימה רחב תרחישים אך צר למדי בכל הנוגע למיומנויות נדרשות (ביחס נניח, לפעילות ייעודית מודיעין או מבצעית).
בפירוש כן - יחידות בעלות יכולות לוט"ר בצה"ל שונות משמעותית זו מזו - אתן לך דוגמא אחת - יחידות שדו"ב , תרצה עוד - יש .
גם סיירת גולני מוגדרת כיחידת לוט"ר , גם כוח 100 , ואפילו גם סיירת מטכ"ל . מסלולי הלוט"ר ממש לא דומים.
הכל לשם הדיון כמובן, ולא התכוונתי להביע זלזול בהבנתך או בכושר הניתוח שלך. המידע הבסיסי היה כנראה מוטעה.
אני חולק עליך .. וזה מתוך הכרות אישית עם הנושא.
ע' .
|
לכל מבצע סיכול (ההדגשה במכוון , לא מבצע מודיעין) החמ"ל המפקד על האירוע - חמ"ל החטמ"ר או האוגדה , ולעיתים קרובות גם חמ"ל אלוף.
כך שכל מה שכתבת - משולל כל ייסוד .
ואגב , רק לשם הידיעה , פעילות היחידה המבצעית של השב"כ מחוייבת אף היא בדיווח לגורמי הצבא המתאימים.
נערך לאחרונה ע"י Pshahar בתאריך 24-08-2006 בשעה 19:41.
|