19-08-2006, 14:06
|
|
|
חבר מתאריך: 19.08.06
|
|
איך לנקות משחה תרמית?
שלום חברה!
טוב, אתם יודעים איך לפעמים כשרוצים לעשות משהו טוב למחשב מסתבכים ומקלקלים משהו במקום...
אז לפני יומיים היחלטתי להוציא את ההיטסינק מעל המעבד שלי (INTEL P4 2.80GHZ) ולנקות אותו מכמויות האבק והלכלוך הענקיות ששכבו שם. כשעשיתי את זה בטח לא חשבתי בכלל על קלקול המשחה הטרמי ולכן כשהרכבתי את זה בחזרה המחשב התחיל להגיע לטמפ' של כ-60 - 65 מעלות ורק עם הדפדפן פתוח וגם לעשות מין צפצופים כאלה שאפשר לשמוע בקושי. אני היבנתי שמעל 70 זה כבר קריטי ולכן התחלתי לחקור בנושא והבנתי ששכבת המשחה הטרמית צריכים להחליף כמעט כל שנה כדי להגיע לטמפ' נמוכה (יש לי את המחשב כבר מעל שנתיים). קודם, המעבד היה מגיע לטמפ' של 65 מעלות אבל רק עם הפעלת משחקים כבדים, אבל אני עדיין חושב שהטמפ' שלו גם מקודם הייתה מאוד גבוהה יחסית ובטוח לא נורמלית לחלוטין.
אז עכשיו לשאלות שלי:
1. אני שוב רוצה להוציא את ההיטסינק כדי לנקות את השכבה הישנה והלא טובה. איך בדיוק עושים את זה בלי לפגוע במעבד? שמעתי שלהשתמש באלכוהול זה בסדר. אז מישהו יכול לפרט בעזרת מה אפשר לנקות את השכבה הישנה הזו?
2. כרגע אין לי משחה טרמית בבית ולכן אני אצטרך לרכוש את זה בחנות. קראתי שאפשר להשתמש ברדיד אלמניום במקום המשחה. מישהו ניסה והאם זה נכון?
תדה רבה לעוזרים ואנא פרטו ככל שאפשר בעיקר בשאלה הראשונה.
|