15-08-2006, 17:53
|
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
|
|
חבר מתאריך: 08.03.05
|
|
"קורנטים" - ואמינות בדווח....
ב- TELEGRAPH הלונדוני פורסמה היום כתבה שעסקה בממצאים ואמל"ח שנמצאו בלבנון. לא הייתי מתייחס לכך כמידע חד משמשעי אולם הכתבה מדברת על דברים שאמר "בריגדיר מיקי אדלשטיין", לפיהם אכן נמצאו קורנטים במאגר תחמושת שנמצא בעיירה חנדוריה שממזרח לטירה.
ברור לכולנו שלסוריה ארסנל של למעלה מ- 1000 טילים מהסוג הזה. סביר מאד שהעבירו טילים מסוג זה לידי החיזבאלה. אני רק תוהה מדוע לא פרסמה ישראל (ואינני מדבר על כתב טלוויזיה זה או אחר כמקור למידע מוצק...!), מדוע הציגו קבל עם ועדה תמונות רבות של אמל"ח אבל לא הראו תמונות של הקורנטים הללו כשלל..... משהו כאן לא מסתדר לי.....
להלן הקטע הרלוונטי שבמאמר (אפשר גם לקרוא אותו בשלמותו ב:
Beyond no-man's land, in the east of the village, was evidence of Syrian-supplied hardware. In a garden next to a junction used as an outpost by Hizbollah lay eight Kornet anti-tank rockets, described by Brig Mickey Edelstein, the commander of the Nahal troops who took Ghandouriyeh, as "some of the best in the world".
Written underneath a contract number on each casing were the words: "Customer: Ministry of Defence of Syria. Supplier: KBP, Tula, Russia
|