20-01-2005, 14:55
|
|
L'enfer, c'est les autres
|
|
חבר מתאריך: 21.11.01
|
|
לדעתי הבסיס ההקסהדצימלי הוא המושלם ביותר. קודם כל, הוא לא רחוק הרבה מהבסיס העשרוני, כך שלא צריך לזכור הרבה סימנים, ומצד שני הוא מקביל לבסיס הבינארי שזו שפת המחשבים. כמתכנת בשפות תכנות נמוכות (אני מתעסק באלקטרוניקה בעיקר) כאסמבלי, בסיס 16 משמש כבסיס הראשון שלי, ורק אחריו בא הבסיס העשרוני.
דוגמא ליעילות שבבסיס זה היא תוכנית שבנה אחד הסטודנטים שלי, התוכנית (באסמבלר 8051) הייתה מקבלת כמה מספרים, ומעבדת אותם בצורה מתמטית כדי להגיע לתוצאה מסויימת. לא היה כל דופי בתכנית, מלבד העובדה שקובץ ההרצה שלה שקל 22KB שזה היה יותר מדי עבור אותה מערכת, וזמן ההרצה היה כה ארוך עד שהיה ניתן לחכות משהו כמו 10 שניות (!) לתוצאה.
כשעברתי על הקוד, שמתי לב שהוא היה אמנם יעיל ובלי שגיאות, אלא שלא היה לו מושג בבסיס הקסה' ואת כל המספרים שהוא קיבל (בבסיס עשרוני) הוא השאיר בבסיס עשרוני, וביצע את כל הפעולות המתמטיות באותו בסיס. אחרי ששכתבתי את הקוד להמרה וביצוע הפעולות בבסיס הקסה', קובץ ההרצה היה 3KB, ומספר מחזורי השעון שנחסכו למעבד היו 10 מליון!
(למי שמתכנת בשפות האלו כמובן שזה לא דבר חדש, אבל זו דוגמה שהשתמשתי בה רבות כדי להסביר את ההבדל)
ובלי קשר, באשכול המתמטיקה טענתי שהיא החיים עצמם.. הנה סיפור מעניין. קודם כל, בטח ידוע לכם שמספר הקסהדצימלי מסמנים עם H אחרי המספר. הקיצקץ, יום אחד אני מחכה לאוטובוס, קו 27, ואחרי כמה דקות מגיע קו 27H, שזה בירושלמית קו 27, שעושה עוד סיבוב קטן בסוף, ולכן מוסיפים לו H. אני מסתכל על המספר - מממממ. קו 27 הקסה'?! (שזה בעשרונית קו 39) לא, אני לא צריך קו 39... ולא עליתי.