08-08-2006, 00:56
|
|
|
חבר מתאריך: 07.08.06
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שלומי_ל שמתחילה ב "ב6 אחרי המלחמה- כדאי למדינות ערב לפתוח במלחמה?"
תראה בטכלס נכון שיש מצבים יותר ופחות משתלמים, אבל כעיקרון לאף אחד מהצבאות האלה לא משתלם בשום מצב אפשרי נכון ליכולת הצבאית שלהם לפתוח במלחמה כנגד צה"ל.
חיל האוויר הסורי מיושן עם בעיות תחזוקה, המטוס הכי חדיש שיש לו זה מספר מועט של מיג-29 אבל מהדגמים הראשונים עם טכנולוגיה חלשה, חיל השריון שלו עוד חלק מימי יום כ יפור וחלק אחר יותר חדש, אך עדיין נחשב לישן וחסר יכולות מול טנקי המרכבה 3-4 של צה"ל.
החיילים של צה"ל יותר איכותיים בכללי, תותחים של צה"ל הרבה יותר טובים משוכללים(מבחינת בקרת אש וכו'), חיל הים של הסוריה אני לא חושב שכבר קיים אפילו, אם כן אז עם ספינות בודדות ישנות מאוד חסרות יכולת מול הצוללות והספינות של חיל הים הישראלי, ככה שמה שנשאר להם זה סקאדים וקטיושות, סקאדים, עכשיו תמיד לוקחים את הסקאדים בתור האיום הכבד ביותר על ישראל מצד סוריה, אך בשביל זה יש טילי חץ, ואני מעריך שמל"טים עם טילים(שאני בטוח שיש לנו)יוכלו לחסל את המשגרים המסורבלים עוד לפני שהם משגרים.
ובקשר לאיראן היא חסרת יכולת לגמרי נגדנו, ואנחנו עם יכולת גבוהה למדי נגדיהם, כלומר חיל האוויר האיראני בכלל לא מסוגל להגיע לישראל, ולועמת זאת חיל האוויר הישראלי יוכל להגיע לאיראן ולהפציץ, כמו כן הצוללות שלנו והסטי"לים, אני מעריך שיהיו מסוגלות להגיע לשם, ככה שהיום שנותר להם זה השיהאב, שייהיה יוכל להיות מיורט ע"י החץ ברוב גדול(כלומר רוב הטילים ייורטו).
ובקשר לסוריה שאיתה העימות יהיה גם קרקעי, הרי שנגיד דיוויזית שיריון סורית תוכל להיות מחוסלת בקלות יחסית ע"י המקבילה הישראלית, או ע"י מסוקי קרב ישראלים שמצויידים בטילי ספייק\הלפייק, ומערכות מתקדמות אחרות.
כמו כן במודיעין יש לישראל יתרון גדול בתחום של המלט"ים וכו', שישראל מובילה בעולם בתחום זה.
|