30-07-2006, 22:58
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
יסלחו לי כל אלה שמעוניינים להתחיל בויכוח פוליטי,אבל
נראה לי סביר מאוד שהבחור פשוט פוחד! ככה זה, בסדיר מספיק שאתה לבנבן או צפוני, או בכלל בחור רגיש ומנומס, ולוחצים עליך לצאת לקצונה. לא מעט אנשים לא ראויים לפיקוד מגיעים כך להיות מפקדים ואיך שהוא מחליקים את השירות.
בין אם זה נכון ובין אם לא, הבחור כבר התבגר (עדיין סטודנט, אבל בכל זאת התבגר) ואווירת הניתוק במדשאות האוניברסיטה עם כל הכוסיות ששורצות מסביב לפסל מול הפקולטה לאומנות ומדברות גבוהה על עניינים שברומו של עולם, גרמו לו לראות את העולם אחרת. לבנון זה לא משחק כמו מילואים בשטחים, ומשם לא כולם חוזרים, ויותר מכך - זו מלחמה אמיתית למי שברמת המחלקה נכנס למארב או מיודע על כך שהוא עומד לכבוש יעד. בדרום לבנון מצד שני, חיילי רגלים עוד לא נדרשו להלחם בין אוכלוסיה אזרחית... אני מהמר על כך, ולאור ההתלבטויות ושינויי הדעה התכופים שלו, שהוא פשוט בוחר במוצא הקל של להפוך מסתם שמאלן (שזה בסדר גמור) לסרבן (שכולם יודעים שבבועה עושים לך כבוד על זה. מי כמוני יודע). ישנם מרצים שאפילו יתנו לך פקטור על זה.
מעניין לבחור, סרן, בחטיבת שריון (שעושים הרבה מילואים וכמעט תמיד בשטחים) מוצא זמן לסרב בפעם הראשונה (לא אמרו אחרת) דווקא אחרי 6 שנות לחימה בשטחים ובפעם הראשונה שבה נלחמים באוייב שאומר גלויות שמטרתו לגמור אותנו.
הבחור פחדן, או גרוע מכך: טומן ראשו בחול ושולח אחרים ליטול את סיכון המוות במקומו.