15-01-2005, 23:50
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.10.04
הודעות: 217
|
|
זיתים !
כפי שהזכרתי בעבר, אנו נוהגים במשפחתי להכין זיתים לקראת סוף הסתיו ותחילת החורף בכמות שתספיק לנו לכל השנה.
מקור הזיתים משתנה משנה לשנה, פעם זהו עץ שנקלע לדרכנו, פעם בן הדוד מהצפון והפעם משוק העליה ביפו.
את הזיתים נדפוק, נשים בקערה מלאת מים ונחליף אותם כל יום על מנת להוציא את המרירות שלהם, כך למשך 4-5 ימים. לאחר מכן נכין כלי ובו מים, נשים בו ביצה ונתחיל להוסיף מלח עד שזו תצוף. בשלב זה, נכניס את הזיתים לבקבוקי מים מינרלים משומשים, עם פלחי לימון, גרגירי פלפל שחור, ופלפלים קטנים חריפים (רצוי סודני), כעת נמלא את הבקבוקים במים שהכנו מבעוד מועד, נלחץ אותם ונסגור את הפקק כך שלא יהיה אוויר כלוא בבקבוק.
אנו נוהגים בנוסף לסמן עליהם תאריכים כיוון שכל שבוע אנו מכינים כ 5 בקבוקים למשך חודש (כאמור, דואגים לאספקת זיתים שנתית)
והנה התמונות :
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|