|
16-01-2005, 15:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
אהלן ניר
תראה, בנוגע ל"קרופ", אני משווה בין שתי המצלמות שמ, מירושלים בודק. אני לא משווה דגמים שונים של ניקון וקאנון, ומגבש דיעה "איזו חברה עדיפה?". לניקון יש חיישן גדול יותר (אפילו אם במועט) ולדעתי, זה ייתרון גדול, במיוחד שמדובר במצלמה ישנה יותר (למה לעזאזל הטכנולוגיה הולכת אחורה, ולא קדימה, עם הזמן?).
בנוגע לפוטושופ, אני לא הקצנתי כמוך. ונכון, לא מייצרים צילומים "יש מאין" בפוטושופ, אבל מה שניסיתי לומר הוא, שגם אם אתה רואה הבדלים קטנים בהשוואות (גם באתר שאתה הבאת, וגם ב"די-ספוט" רואים את זה), זה עדיין לא פאקטור להשוואה, כי בדיוק את ההבדלים הקטנים האלה, אתה מתקן בשלוש לחיצות עכבר. כך, שלדעתי, אין לנסות לקנות מצלמה שתתיימר לצלם לך בשוט אחד, תמונה מושלמת. אני לא חושב שדבר כזה קיים, (בדיגיטליות בכל אופן).
בנוגע לקובץ RAW שציינת - אני ממש סולד מלעבוד איתו. הקובץ בעל 16 ביט לעומת 8 ביט של JPEG ואני עדיין לא מבין, למה בנאדם צריך לשמור את התמונות שלו על 16 ביט (ההבדל בין עשרות אלפי גוונים, למליוני גוונים). כאילו, האם העין שלך מסוגלת להבחין בכל כך הרבה צבעים? לדעתי זה מטופש, ולשמור קובץ על מעל ל 10 מגה, בצילום - פשוט לא אפקטיבי. עוד לא מצאתי תמונה שצילמתי ב JPEG שלא הצלחתי לערוך כמו שצריך (אם זה פיצויי חשיפה, שיפור גוונים, צבעים, חידוד... הכל).
בנוגע ל 300D של קאנון, אני לא מאמין שאתה יכול להגיד שאתה מעדיף אותה על ה D70. צילמתי עם שתיהן, ורק הממשק שלה עיצבן אותי. בניקון, יש לך גלגל לחשיפה, וגלגל לצמצם, בעוד שבקאנון, זה אותו הגלגל, שבשביל לשנות צמצם, אתה צריך ללחוץ על כפתור תוך כדי הגלגול. מה-זה לא נוח. למה לעזאזל הם בנו את זה ככה (ועוד המפתיע הוא, שניקון גנבו מקאנון דווקא, המון רעיונות, ב D70)?
המגע שלה מצועצע (הכל מרגיש כמו פלסטיק) ובסה"כ, חווית הצילום, הרגישה לי יותר כמו לצלם עם HP PHOTOSMART 720 מאשר צילום עם ריפלקסית מקצועית.
למעשה, גם אני התבאסתי כשגיליתי (לאחר הקניה), של D70 שלי, יש מינימום ISO 200. אבל עזוב מספרים, התמונות כל כך נקיות, וללא רעשים - אפילו ב 1600 התמונה נראית דיי חלקה, שזה לא ממש משנה. וגם אם אתה פריק של נקיון, ושונא רעש, אתה יכול לתקן רעשים בקלות רבה, כך שגם פאקטור זה, לדעתי, לא צריך להכנס בשיקול, האם לקנות את המצלמה הזאת.
מה שכן, איכות התמונה שלה טובה מאוד (של ה 300D). לא אומר שלא.
אבל אני אישית, גם הייתי מבסוט מאיכויות התמונה של מצלמת הפוקט HP PHOTOSMART 720 שלי. אמנם 3 מגה-פיקסל, אבל נתנה לי יופי של תוצאה. קצת עבודה בפוטושופ, ולא היית יכול לדעת באיזו מצלמה צילמתי. הסיבה שקניתי DSLR זה בשביל חווית הצילום. השליטה הידנית בצמצם וחשיפה. בניקון - קל לי מאוד לשלוט בהם. הכל נגיש ונוח. בקאנון - לא.
שוב - רק דעתי.
|
|