לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-07-2006, 20:09
צלמית המשתמש של Discover
  Discover Discover אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.11.01
מבקש חוות דעת על המצלמה OLYMPUS E-500

אהלן חברים,
עד לא מזמן הייתה לי מצלמת סוני DSC-717 אשר שבקה חיים ותיקון לא עומד על הפרק (במחיר שלו עדיף כבר לקנות אחת חדשה וטובה יותר).

אם כן, ברצוני להתחדש במצלמה חדשה - משודרגת יותר, עם עדיפות ברורה ל DIGITAL SLR.
דוד שלי הביא מארה"ב לא מזמן את המצלמה מהכותרת (אולימפוס E-500) - והיא נראית לי די סבבה, אם כי לא היה לי זמן להתעמק בה יותר מידי (הוא שוב טס..).

לפיכך, אשמח לקבל ממכם חוות דעת על המצלמה הנ"ל - וכמו כן, במידה ויש מצלמות עדיפות, אשמח לשמוע איזה ומדוע..

נכון לעכשיו יש לי תקציב של כ-5000 ש"ח למצלמה + אביזרים.
מחיפוש מהיר באינטרנט המצלמה עולה כ4400 ש"ח כך שיכנס לי בתקציב גם זכרון די גדול
(יש לי עכשיו זכרונות מסוג MEMORY STICK של סוני.. שבגלל גאוות יתר, עובדים רק במצלמות סוני..)
http://www.fotofilm.co.il/page.php?...om_category=152

תודה לעוזרים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-07-2006, 20:01
צלמית המשתמש של Discover
  Discover Discover אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.11.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Discover שמתחילה ב "מבקש חוות דעת על המצלמה OLYMPUS E-500"

אני לא מתכוון להפוך את הצילום למקצוע.. אלה למקסימום תחביב..
כאשר בין היתר הרעיון הוא לצלם באירועים משפחתיים, עצמים נייחים ומידי פעם עצמים בתנועה באירועים שונים..
(לדוגמא, התמונה הזו: http://img231.imageshack.us/img231/9692/img32793qo.jpg (שלא צולמה על-ידי))
אני רוצה מצלמה שאני אוכל להנות איתה, שהתפריטים שלה לא מסובכים מידי להגדרות (הסוני לא זרחה בקטע הזה..)
והכי חשוב - שהתוצאות יצאו איכותיות ולא כמו עם סתם מצלמה רגילה ששמים על AUTO וזהו..

שמתי לב שלמצלמה אין מייצב (Stabilizer) - לפי מיטב ידיעתי, גם בסוני לא היה כזה (תקנו אותי אם אני טועה)..
עד כמה זה משמעותי במצלמת SLR לעומת מצלמה רגילה ?
והאם יש מצלמות SLR אחרות שעומדות בתקציב שיש להן את המייצב הזה ?

לסיום, בחנות camera4less, ובעוד כמה חנויות שבדקתי - האחריות היא לשנה וניתנת ע"י כל מיני חברות כמו D.P.S, BSP PHOTO וכו'..
איפה אוכל למצוא חנות שנותנת אחריות של אלודה ?
ותוכלו להמליץ לי על חנות לקנות בה את המצלמה + העדשות + תיק + זכרון ?
אולי אחת שאוכל למצוא בא גם את הקנון/ניקון וגם את האולימפוס הזו, כך שאוכל להשוות ביניהן מבחינת קלות התפעול ונוחות האחיזה ?

תודה רבה!

נערך לאחרונה ע"י Discover בתאריך 05-07-2006 בשעה 20:16.
ישן 05-07-2006, 21:53
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Discover שמתחילה ב "אני לא מתכוון להפוך את הצילום..."

מייצב תמונה מובנה בגוף עצמו קיים נכון להיום רק במצלמות של מינולטה - 5D ו-7D. המצב צפוי להשתנות בעתיד, כאשר ייצאו מצלמות חדשות של פנטקס וסוני (DSLR כמובן) שיכללו מייצב כזה. כמה זה חשוב - לא יודע להגיד לך, כל מקרה לגופו. אם אתה מרבה לצלם עצמים נייחים בתאורה חלשה ואין לך חשק \ כוח \ אפשרות להשתמש בחצובה - אז המייצב יהיה חשוב מאוד. אם לא - אז פחות חשוב.

לגבי האחריות של אלודה - אתה יכול לפנות לאלודה עצמה, www.aloda.co.il . המחירים שם יהיו גבוהים יותר מאשר בחנויות כמו camera4less - ככה שעליך לעשות את השיקולים שלך איפה לקנות. אני קניתי בחנות שנתנה שנה אחריות (מצלמת קנון 10D) ועד היום (עוד מעט 3 שנים, טפו-טפו-טפו) אין לי בעיות. לדעתי המצלמות האלה הן אמינות מאוד והסיכוי שתקרה תקלה בשנה-שנתיים הראשונות הוא קטן יחסית.

לגבי החנויות - יש את פוטופילם (אלנבי 84), פוטו-ריפלקס (גם אלנבי, קצת צפונה מ-84) ויוגנד (בן-יהודה 5 נדמה לי). ל-camera.co.il אני לא ממליץ להיכנס וגם לא ל-MDK. אל תצפה שייתנו לך לשחק יותר מדי עם המצלמות - סביר להניח שאין להם את כולן בתצוגה. בכל מקרה אפשר להתקשר ולברר. מניסיוני, אילן בפוטו-רפלקס מספק יופי של שירות 0 אדיב, מקצועי ומאוד עוזר במקרים של התלבטות. אצלו מקבלים גם הנחה על מזומן ועד כמה שאני יודע - הוא מוכר רק ציוד שבא עם האחריות של היבואן הרשמי.

בהצלחה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:06

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר