|
21-06-2006, 00:00
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
ועוד, תימלול של כליפי מתוך הכתבה הנ"ל (ראיון באולפן) מתוך התמליל ניתן להבין שהראיון הוא תגובה לכתבה שמשודרת לפניו אך הוא מוכן כתגובה לכתבה ששודרה יום קודם (יום שישי, אין לי עותק שלה) :
ציטוט:
כליפי: אני את המסקנות הנחרצות שלי מבסס על שלושה דברים, משום מה, את אחד נוטים להעלים:
האחד זה הרסיס, הממצא היחיד שאני יכול לומר בוודאות שיצא משם זה אותו רסיס שאנחנו במהלך הניתוח של בת המשפחה הוצאנו מכתפה, והרסיס הזה, באופן חד משמעי, שאינו משתמע לשתי פנים ,איננו רסיס של 155 מ"מ.
הנתון השני הוא זמן הארוע המשוער, תכף אני אגע בזמן הארוע המשוער.
והנתון השלישי זה כל הבדיקה של כל הפגזים המאוכנים, ואותו פגז בודד, בלתי מאוכן, שהסברתי שההסתברות שהוא זה שיכל היה לפגוע במשפחה הוא אפס. גם הפגזים האחרים, כולם בלי יוצא מן הכלל, נבדקו ואנחנו יודעים לומר שאין סיכוי שאחד מהפגזים האלה יכל היה ליצור את אותו נזק שמדובר, הנזק המצער של אותה המשפחה.
לגבי לוחות הזמנים. בלוחות הזמנים מופיע בתחקיר של בית החולים שבשעה 16 ו-12 דקות נעשתה כבר בדיקת הדם וכדומה. וכששאלו הכיצד? הרי אנחנו מתחילים את הירי רק ב16:30? אז הטענה היא שלא עידכנו את שעון הקיץ באותה מחלקה.
נתון שני, כדי לבדוק את האמינות של הדברים, אומר נהג האמבולנס שהוא מוזנק לאזור הארוע בשעה 16 ו-12 דקות, או 16ו-30, סליחה, ב16:30. אנחנו את הפגז הראשון לאזור הארוע, לאזור המטרה שנמצאת 300 מטר מאזור הארוע, יורים בשעה 16:45. האם הוא חזה האם הוא צפה את נפילת הפגז? לא ברור לי לחלוטין.
הדבר השלישי שאותו, משום מה, העלימו כרגע בשיחזור של הכתבה כאן (אתמול הוא הוצג בצורה מאד מאד ברורה) אומר האב של המשפחה השניה, של משפחת עמרין: שבאזור ה.. שבמקום שבו היה הוא שומע בין שלושה לארבעה פיצוצים. אנחנו יודעים לומר בוודאות שאכן נכון, שני פגזים של צה"ל נורים לאזור המטרה שהיא שלוש מאות מטר מנקודת הארוע.
אני שואל את השאלה... (שלומי אלדר מתחיל לדבר וכליפי מהסה אותו) סליחה! אני שואל את השאלה... ואני מסכים איתו, אגב, יכול להיות שהיו שם יותר פיצוצים. מה מקורם של פיצוץ או שניים נוספים באזור הארוע?
אלדר: האלוף כליפי, אבל מדובר בעצם שהתחקיר שלכם מבוסס בעצם בעיקר על העוב.. על הזמן, בעיקר על נתוני הזמן שהם חשובים כי אתם מודים שאכן הופגז חוף עזה. והשאלה שלי: האם כל החוף, וכל הזמן, נצפה ע"י מצלמות שיש לכם באוויר כדי לראות את הארוע? ואם אתם מצלמים כל הזמן את אזור החוף האם יש לכם את התצלום, את השעה של הפגיעה במשפחת ע'ליה.
כליפי: אני מציע לך לא לקבוע על מה התחקיר שלי מתבסס. אני אמרתי כאן...
אלדר: אני שמעתי את הדברים שאתה אמרת במסיבת העיתונאים.
כליפי: נכון אתה, רק אתה מעלים חלק מהדברים שעליהם אני מבסס את הדברים. למשל את העובדה שכל פגז שנורה נבדק. וההסתברות שהוא יפגע ויגרום לנזק הזה היא הסתברות אפס. את זה משום מה אתה לא נותן לומר.
אבל, אני גם אתייחס לשאלה שאתה שואל כאן לגבי התצפית על החוף: אנחנו לא מכסים במשך כל שעות היום את התצפית על החוף, אנחנו יודעים לכסות, באופן חד משמעי, את כל תקיפות חיל האוויר ששם אנחנו יודעים בדיוק לראות גם מה קורה בזמן התקיפה. אנחנו...
אלדר: למרות שיש מעל החוף שלושה צפלינים כל הזמן!
(מידע לא נכון ורחוק מהמציאות - יוסי)
כליפי: הצפלינים, אני לא יודע מאיפה אתה מדבר על שלושה צפלינים. אין שם שלושה צפלינים, ובארוע הזה לא היו שלושה צפלינים. אבל, עזוב. אתה מתבסס פה על נתונים שהעובדות שלהם, אני לא יודע מאיפה הן לקוחות. אה..
אלדר: אבל אתה כאילו, במסיבת העיתונאים אתה הצגת..
כליפי: אני מתבסס, נכון. אני מתבסס על כמה דברים שאותם צילמנו:
האחד - צילומי חיל האוויר. בזמן תקיפות חיל האוויר שאותן צילמנו. ששוללים מכל וכל (אגב, גם מבחינת שעות הארוע ומרחקי התקיפה), את ההסתברות של חיל האוויר.
שיבעה-עשר הפגזים שנורים על חיל-הים כולם מתועדים מצולמים באמצעות שתי יכולות של הסרטה: אחת של הסטי"ל ו...
טלי מורנו: אבל, אבל בעקבות כל הנתונים שיש פה, שהם נתונים סותרים... רק שניה. בעקבות כל הנתונים יש כאן נתונים, מסתבר, סותרים. יש איזשהי אפשרות שאתם תבדקו את עצמכם שוב?
כליפי: אני, לפי הנתונים שיש לי כרגע ביד. לפי הממצאים שיש לי כרגע ביד. אני יכול לומר בוודאות את מה שאני אומר. אני לא מכיר נתונים סותרים. תראו, אני בנתיים הגורם היחיד...
מורנו: זאת אומרת, אתם לא מכירים בנתונים שפורסמו.
כליפי: סליחה. תני לי בבקשה להשלים. אני בנתיים הגורם היחיד, צה"ל, הגורם היחיד שפירסם דוח שלם מפורט (מניף את הדוח), הציג אותו קבל עם ועדה, למעט, ממצאים מודיעינים נוספים שאנחנו כמובן.. בשל דברים מובנים, אנחנו לא מציגים אותם.
אני בנתיים לא ראיתי שום דבר מסודר, מתועד, מוסמך שבסוף מביא למסקנות כל-כך ברור כפי ש... (לא ברור, כנראה "כפי שנראו בתחקיר שלכם" - יוסי).
מורנו: זה מביא אותי לשאלה: במידה ותהיה ועדת חקירה בין-לאומית, אתם תשתפו פעולה?
כליפי: אני כבר ציינתי והתייחסתי לזה בעבר. אני לא הוא זה שיחליט אם תהיה ועדת חקירה בינ"ל או לא, ואם תקום כזו, האם לשתף איתה פעולה או לא. הדבר הזה יידון במקום שבו הוא צריך לידון. ואגב, מה שאני אונחה לעשות בעניין הזה אין לי שום בעיה לעשות. אני יכול לומר לך שבנתיים אני לא מזהה שום ועדה אחרת שיודעת להציג את הממציאים ואת העובדות כמו שאנחנו יודעים להציג אותו, ולשלו למכל וכל את העניין הזה.
|
למה שולחים את כליפי לעמוד בחזית התקשורת? אין מישהו יותר רהוט? מה עם יואב גלנט? הוא השתפשף היטב בדיבור עם תקשורת בשנים שהיה בלשכת שרון (ראו דוגמא בראיון שנערך איתו לא מזמן). הוא לא ייכנס לבורות שכליפי טומן לעצמו.
אם כבר נקטו קו הסברה שפונה לרציו היה צריך לתת מישהו שלא מתבלבל במילותיו ובניסוחיו. גם כשהמראיינים תוקפים אותו בסטריאו. מישהו שמסוגל לענות: "זו שאלה טובה, אבל לא זאת השאלה. אני אגיד לך מה השאלה...."
סתם הערות דיברוריות שעולות לי בשניה:
לא כל מה שטוב בהרצאה לסגל פיקוד בצבא טוב גם בדיברור.
אם יש לך מסר לומר, אז תאמר אותו, אל תתן לקהל שלך לחשוב ולהסיק מסקנות לבד, לא תמיד הם יגיעו למסקנות שאתה רוצה.
אל תתפוס את עמדת הקורבן, מצד שני אל תאשים את המראיין או הכתב. ובטח שלא כדאי שתהיה קורבן שמאשים.
כשאתה אומר "משום מה..." אתה בדיוק קורבן שמאשים.
אל תדלג בין נושאים. אתה רוצה לדבר על איכון הפגזים דבר על איכון הפגזים לא על לוחות הזמנים. אל תתחיל לדבר על לוחות הזמנים, תעבור לדבר על איכון הפגזים ותחזור לזמנים. אתה מצטייר כמבולבל.
אתה לא רוצה לדבר על משהו? אל תדבר עליו.
השתדל לפתוח משפטים בצורה חיובית ובתחביר הגיוני. משפט שמתחיל "אבל, אנחנו..." אינו תקין תחבירית וגם חייב להסתיים בשלילה. המילה אבל הייתה מיותרת לחלוטין (דוגמא אחת מתוך כמה משפטים).
אל תטעה בעברית, אל תאמר יכל במקום יכול, שתיים במקום שניים וכו'.
ואם כליפי, או צה"ל, משקר... דווקא לחלוץ זה קורה? שוב! חלוץ שכבר הסתבך בשקר בדיוק באותו נושא כשפלט משהו על אמל"ח ששימש לביצוע חיסול. אותו חלוץ... איפה היוסי שריד הנוכחי שיתבע לקבל את האמת? מדוע אף אחד בוועדת חו"ב לא דורש לקבל לידיו את אותו רסיס מסתורי? למה מחכים, לצוות בדיקה בי"ל מטעם האו"ם שתוצאות בדיקתו צפויות מראש?
נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 21-06-2006 בשעה 01:40.
|
|