|
05-06-2006, 23:04
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
|
|
|
המענה לאיום איראני: "חץ סימן 4" יעניק מטריית הגנה לכל שטח מדינת ישראל
המענה לאיום איראני: "חץ סימן 4" יעניק מטריית הגנה לכל שטח מדינת ישראל
אלת"א וחיה"א מתכננים את רכיבי המערכת * משרד הביטחון מבקש מארה"ב 58 מיליון דולר להאצת הייצור
רן דגוני, וושינגטון 12:44 5/6/06
אלתא, מקבוצת תע"א, חיל-האוויר ומשרד הביטחון, החלו לתכנן את רכיבי מערכת "חץ סימן 4", שמבחינת יכולותיה תהווה קפיצת מדרגה בהשוואה למערכות החץ הקיימות. שדרוג החץ הוא אחד המענים לאיום טילים גרעיניים או קונבנציונליים מצד איראן. כך מסר השבועון "דיפנס ניוז" מפי מקורות בטחוניים בישראל.
יחידת המכ"ם החדשה של חץ סימן 4, טילי יירוט משופרים ורכיבים אחרים של המערכת המתוכננת, יהפכו אותה מסוללת טילים נגד טילים, שבנויה להגן על מגזר גיאוגרפי תחום, לרשת משולבת כלל-ארצית להגנה מפני טילי אויב.
גורם רשמי במערכת הביטחון אמר, כי המכ"ם החדש יהפוך את חץ סימן 4 ל"מערכת הולוגרפית לחלוטין, שתאפשר שליטה על טילי היירוט מכל מקום".
למכ"ם של חץ סימן 4, אורן ירוק I, שנמצא בשלבי פיתוח באלתא, יהיה טווח מעקב גדול הרבה מזה של יחידות המכ"ם הקיימות, שטווחן נאמד ב-700 ק"מ. המכ"ם החדש מתוכנן להיכנס לפעילות מבצעית ב-2009.
בביקור נדיר במטה יחידת חץ בבסיס חיל-האוויר בפלמחים, שמשרד הביטחון אישר לכתבת "דיפנס ניוז", אמר מג"ד היחידה, כי המכ"ם המתוכנן יאפשר למפעילי המערכת שליטה על ערוצים ועל טילי יירוט רבים יותר, ע"י שילוח מספר גדול יותר של אלומות בעלות תדרים גבוהים יותר מכפי שמאפשר המכ"ם הנוכחי.
ראשי פרויקט החץ אמרו, כי הם מתכננים לשפר את המערכת בהדרגה, נדבך על נדבך, באמצעות גרסה "סימן 3.5" של המכ"ם וטילי היירוט, שתוכנס לשירות כבר בתחילת 2007. באפריל החל חיל-האוויר להכניס לשירות מערכות "חץ סימן 3". השיפורים במערכת זו כוללים טילי יירוט חדשים, גרסה משופרת של מכ"ם אורן ירוק ומרכז חדש לניהול לחימה, "הקוביה".
מפקד יחידת החץ בפלמחים אמר, כי השיפורים במערכת החץ סימן 3 מיועדים להגנה מפני כמויות גדולות יותר של טילי "שיהאב" בעלי יכולות רבות יותר, לרבות יכולת נשיאת ראשי חץ גרעיניים.
לדבריו, יש עתה לישראל שתי סוללות חץ ושתי סוללות של טילי פטריוט משופרים "סימן 2". מידע ניהול לחימה מארבע הסוללות מוזרם לקוביה, שמאוישת באנשי חיל-האוויר ואנשי סמך מהתעשיות הבטחוניות הישראליות.
פרויקט השדרוג נעשה במסגרת "התוכנית לשיפורים במערכת החץ", שתפקע בסוף שנת הכספים 2008. ארה"ב מממנת שני שלישים מהתוכנית, וישראל את היתרה.
הסוכנות להגנה מפני טילים שליד הפנטגון ביקשה מהקונגרס 77 מיליון דולר למימון התוכנית ב-2007. משרד הביטחון הישראלי מעוניין לקבל מהקונגרס 58 מיליון דולר נוספים, למימון האצת הייצור המשותף של טילי היירוט במערכת החץ ולעריכת מחקר לגבי שיפורים נוספים שנחוצים לסיכול האיום הגרעיני האיראני.
חיזוק פרויקט החץ הוא חלק מהיערכות ישראלית נוכח מאמצי איראן לפתח יכולת לייצור נשק גרעיני. בחודשים הקרובים מתכננת ישראל לשגר לחלל את לוויין הריגול הראשון שלה, שיהיה מסוגל לתעד שינויים על הקרקע באיראן גם בתנאי מזג-אוויר גרוע ומבעד לעננים.
במקביל, שוקד חיל-הים להשלים פרטי חוזה עם מספנה גרמנית לבניית שתי צוללות נוספות, שיחזקו את יכולת ההרתעה האסטרטגית של ישראל, או שיאפשרו לה להנחית מהלומת גמול על איראן בעקבת התקפת טילים.
"דיפנס ניוז" אומר, כי בחודשים האחרונים הגבירו פקידים ישראלים ואמריקנים את מאמציהם לתיאום תגובה של שתי המדינות, אם ייכשלו היזמות הדיפלומטיות לסיכול מאמצי הגירעון של איראן.
דוד עברי, לשעבר מפקד חיל-האוויר ומנכ"ל משרד הביטחון, אמר ל"דיפנס ניוז", כי ייתכן ששת"פ מבצעי בין ישראל לארה"ב לא יהיה אפשרי, אם תחליט ישראל שהיא חייבת להנחית מהלומת מנע על איראן.
"מבצע כזה אינו יכול להיעשות בהתייעצויות (עם מדינה אחרת)", אמר עברי. "זה לא קרה בעיראק או באנטבה, וזה לא יכול לקרות באיראן. התייעצות כזו עלולה לסכן את חיי הכוחות שלנו".
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il
נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 05-06-2006 בשעה 23:18.
|
|