30-04-2006, 17:51
|
|
|
חבר מתאריך: 11.09.05
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "אימון הכוונת צלפים ע"י יחידת תצפיות ניידת - כתבה מצולמת"
נחמד לראות שהתחום הזה תופס תאוצה ,לפני כמה שנים כשראשוני צלפי הצוות שלי עברו קורס צלפים ,השיטות האלו היו בעיקר בתאוריה ,בזמן העבודה שלנו בעזה עלינו על המון בעיות בשיטה ובעבודה צמודה מול המדור באדם ,ומול התצפיתניות בעזה ,פותחה השיטה למשהו יותר פרקטי.
אני לא בטוח במה כדאי להרחיב ,אבל אין ספק שבכל גיזרה חייבים כל הכוחות הרלוונטיים להתאמן על זה ,כי זה תהליך לא פשוט.
לרוב כוח התצפית ,וכוח הירוט ,לא אורגניים,ולרוב כוח התצפית מכיר את השטח יותר זמן.
כתבו כאן שהתצפית לרוב תשב יחד עם הצלף וזו טעות גדולה (את ההסבר לה אני אשלח למנהלים לאישור).
בסופו של דבר התצפית רואה לפעמים את הארוע ב90 מעלות לעומת כוח הירוט .
דבר שיכול לגרום למצב של הטעיה במיקום עצמים ,לדוגמא עץ שנראה לתצפית שהוא ממזרח לכוח והוא בעצם מצפון מזרח לכוח (מקרה שקרה לי).
כשכוח אחד עובד בגיזרה קל מאוד להישתמש בציין ,הבעיה מתחילה כשיש כמה ארועים ואז חייבים להוביל את הצלף עד הנקודה ורק אז לתת ציון לוודא,ולמיקום מדיוק,כדי שכל אחד ידע שהוא על הציון שמיועד לו. .
אגב אם הצלף לא מזהה הוא יכול לירות לתוך הציון ,זה הימור שהצליח ב2/2 שניסינו.
עצה נוספת לכל מי שעובד בשת"פ כזה היא,להיות כמה שיותר בעמדת תצפית ולראות איך הן רואות את הדברים,במבצעים מורכבים גם אפשר להשאיר חייל מהכוח ,שמכיר טוב את דרך העבודה של כוח הירוט בעמדת התצפית .
מנסיון יכול לצאת מזה גם מעבר לתועלת מבצעית....
נערך לאחרונה ע"י אומי 5 בתאריך 30-04-2006 בשעה 18:03.
|