לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-04-2006, 15:42
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ליאור וקנין שמתחילה ב "תקשיבו..."

אני אחדד משהו. לכל יחידה יש תקופות טובות יותר וטובות פחות, מעבר לכך שכל אחד מקבל דברים בצורה שונה. עד שתהיה שם לא תדע, ויכול להיות שעד שתגיע לשם (אם תגיע) המצב ישתנה. כמו בכל דבר, צריך לקחת סיכון.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-04-2006, 22:28
  Jiffi Galil Jiffi Galil אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.02.06
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי rafi-8 שמתחילה ב "תראה.."

איך הבנת את זה?

אני בצנחנים, בגדוד 101, אני מתאמן עם מגלן ודובדבן. גם אני הייתי מורעל מגלן ולצערי לא יכלתי לעשות את הגיבוש יחטיות בגלל שברי מאמץ, ועכשיו אחרי שראיתי מה זה, אני מאושר שאני ב101. כל בוקר כשאני קם אחרי 6 שעות שינה ורואה אותם חוזרים כאובים וצולעים מעוד מסע, או כשאני בחדר אוכל מדבר עם חברים שלי ורואה אותם מנקים את הצלחות שלנו בשקט כי אסור להם אפילו לדבר בחדר אוכל, או כשאני רואה איך המדריך קרב מגע אומר להם להרים אגרופים ופשוט בועט בהם ומכניס להם אגרופים כדי לבדוק כמה זמן הם יכולים לספוג את זה לפני שהם יפלו, אני מודה לאלוהים על זה שלא הגעתי לשם.

כשתהיה בצבא תבין. מה זה "חלום חייהם"? אנשים פה אומרים שמגלן זה החלום שלהם כל החיים אז הם באו לברר מה מגלן עושים כי אין להם בכלל מושג מה זה. איזה מין חלום זה? נראה לי כמו פנטזיה של סרטים אמריקאים. גם לי היה את זה. עכשיו כשאני רואה מה זה באמת, אני מבין איזה סיוט זה.

האנשים של מגלן ודובדבן הם אנשים מאוד חזקים פיזית ונפשית כל מי שקצת נשאר מאחור פיזית או מנטלית - עף מיד. אני מעריך אותם מאוד. אבל שתדע לך שהם גם הכי שבוזים שיש, דיברתי עם חבר שם בזמן שמירה שאלתי איך במגלן והוא הסתכל עליי, חייך אליי ואמר לי "חבל שיצאתי לגיבוש יחטיות".

אם חלום חייך זה לשחוק את הגוף שלך ככה שבגיל 21 יש לך יותר בעיות בריאות ועצמות מסבא שלך, שיתעללו בך המפקדים שלך במשך 3 שנים נפשית ופיזית(מחזור קודם אחד גם התאבד בגלל זה), לבצע "משימות מורכבות" שזה חודש כמעט בלי שינה ומקלחת ויציאה הביתה לפטרל ולארוב לאיזה מבוקש בכיר ואז סוף סוף להגיע אליו ולבצע מעצר שגם תותחנים מבצעים ביום אחד לסתם מבוקש קטן, בלי שום בומים על קוליים או אפקטים מרהיבים כמו בהוליווד, בלי שום ריצה מטורפת עד לבית של המבוקש ואז להסתער, ואת כל זה לסבול במשך 3 שנים(שלא לדבר על מילואים למשך החיים) ואז להשתחרר עם כל הבעיות האלה רק כדי שתוכל להגיד לבחורה בתל אביב "הייתי ביחידה סודית", אם זה חלום חייך - וואלה אחי, לך על זה.

אני לא אומר שכולם כאלה או שאתה כזה. יש אנשים שרוצים להגיע ליחידות הכי מובחרות כי חלום חייהם זה לתת הכל למדינה שלהם ב3 שנים האלה מתוך פטריוטיות, וזה ראוי לציון, אבל האנשים האלה לא מגדירים את אגוז או שייטת13 כחלום חייהם, אלא את הרצון להיות קרבי ומובחר כמה שיותר, וכל יחידה קרבית תורמת למאבק, ואנשים שבאים בגישה של להגן על הארץ אני מכיר כאלה גם בתותחנים, גם במגלן, גם בדובדבן, גם בצנחנים וגם בחי"ר יעודי, וכולם מרוצים בדיוק באותה מידה.

אין לי מה להגיד על הנושא הזה חוץ מכשתגיע לצבא הכל יסתדר לך בראש על תדאג. הצבא יודע איך למיין אותך, זה לא משנה אם החלום שלך הוא דובדבן או מגלן או סיירת מטכ"ל או הנדסה קרבית, זה משנה אם הצבא יחליט שאתה בדובדבן או מגלן או מטכ"ל או הנדסה קרבית. אז למה סתם לעשות כאב ראש. לך לגיבושים, תתן מה שיש לך, ותגיע לאן שאתה הכי מתאים.

ישן 28-04-2006, 23:00

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי ליאור וקנין שמתחילה ב "מסכים...."

הסרגל מאמצים הוא כללי לא אישי, ומספיק מפקד אחד שמריץ אותך הרבה(ויהיו הרבה יותר מאחד) או סיבוב אחד לא נכון של הקרסול והנה הסרגל לא הציל את נשמתך. וזה לא קשור למגלן או שייטת, אלא בכללי. פשוט ביחידות מובחרות יותר, האימונים קשים ורבים יותר, ולכן הסיכויים גדולים יותר. מתמטיקה והבנת הנקרא של כיתה ד' צריך, לא יותר מזה.

והרופאים בצבא לא שם במטרה להגן עלייך מפציעות, אלא במקרה שנפצעת לטפל בך ואם צריך לתת לך בתים או גימלים. וביחידות לוחמות בעיקר מובחרות, כל יום שאתה מפסיד זה הרבה להשלים. אנשים שיש להם יותר מדי זמן בתים וגימלים מופרשים והופכים להיות תומכי לחימה למרות רצונם כי פשוט הם הפסידו יותר מדי. מספיק שלוש שבועות להיות בגימלים ובתים כדי להפסיד יותר מדי. ואם מישהו שקצת פצע את הרגל רוצה בכל זאת להמשיך? הוא אומר לרופא שלא כואב לו למרות שכן, הרופא מחזיר אותו לפעילות, הוא ממשיך פעילות רגילה למרות שהוא לא תואם לסרגל הכללי, פוצע את עצמו יותר ובסוף דופק את עצמו.

אתה חושב שאחוז הקרביים שהולכים לחופ"ל הם קטנים? תחשוב שוב. ושוב אני אומר לך עובדות בשטח לא מחשבות שלי על איך זה בשלדג. אני אומר לך עובדות מצנחנים. יש לך הגיון פשוט להבין שמגלן\דובדבן הם יותר מובחרים מצנחנים, יש להם יותר אימונים ועבודה קשה ולכן המצב שם אפילו יותר קשה מבצנחנים.

לא טוב לך? תתלונן לרמטכ"ל או שתמשיך לתקוע את הראש בחול. בכיף שלך.

ישן 28-04-2006, 22:53

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי ZigZag שמתחילה ב "אתה סתם אוכל את עצמך שלא התקבלת"

אוכל את עצמי? אני נראה לך ילדה בכיתה ג'? תאמין לי שלא היה קשה לי להגיד "מגלן ודובדבן זה באמת אקשן נונסטופ" אם זה היה ככה. או פשוט לא להגיב. נראה לי שאתה אוכל סרטים והמון.

היו המון קרביים לפני ויהיו המון אחרי, ומה זה קשור לבין זה שהרבה שם יוצאים פצועים? אתה בכלל מכיר 1 שיצא מכזאת יחידה? אני אומר לך שחברים שלי ששם כבר עכשיו הרבה פצועים. בכלל אפילו כל ג'ובניק בבאח צנחנים יכול להגיד לך את זה.

מה לעשות שעובדות הן עובדות והרבה שם כן יוצאים עם פציעות לכל החיים. זה המחיר שצריך לשלם ולכן אני מכניס לו את זה טוב טוב לראש שידע לאן הוא הולך. תאמין לי שלא יכאב לי הלב אם בנאדם שממש רוצה שייטת יצליח להתקבל לשייטת. אבל יכאב לי הלב אם בנאדם שרוצה סתם להגיע למשהו מגניב מגיע לשייטת ואז פוצע את הגב שלו לכל החיים(והיו ויש ויהיו מקרים).

אני מציע לך להתחיל להכיר אנשים דרך הצבא(אם אתה בכלל בצבא?) ולראות מה הבעיות של האנשים האלה. פצוע זה לא מישהו על כיסא גלגלים שלא יכול לזוז ומסתובב עם תחבושות מדממות. פצוע זה מישהו נורמאלי לגמרי, שלא יכול לשחק למשל כדורעף או לרוץ הרבה כי אז הברך שלו כואבת כי הוא לגמרי שחק את הסחוס שם, או מישהו שאחרי עמידה או הליכה מרובה מקבל כאבי גב חזקים והוא צריך לסחוב את זה לכל החיים. אלא אם כן אתה חבר שלו או הרופא משפחה שלו, אין סיבה שתדע ותראה את זה, וזה לא משהו שגוססים ממנו לאט ומתים ביסורים. אבל זה מציק.

ואגב תתפלא, גם ביחידות הקטנות שלנו, מצנחנים ועד תותחנים, אנשים יוצאים פצועים. בערך חצי מהאנשים שאיתי בצנחנים אם לא יותר סובלים מכאבי גב, רגליים וברכיים. אפילו חברים שלי בתותחנים אומרים שזאת לא הנפצה שזה מזיק לאוזניים ושהשמיעה שלהם נדפקת.

מי שרוצה לצאת בלי פציעות, שילך להיות ג'ובניק. מי שרוצה קרבי לוחם, שידע שהוא עלול מאוד לשלם מחיר פיזי, שגודל ככל שהיחידה מובחרת יותר(לכן הדרישות שלהן גבוהות יותר האימונים שלהם אינטנסיבים וקשים יותר והסיכוי שהגוף שלך יפצע מן הסתם גבוה יותר).

אם אתה חושב שזאת הנפצה מרושעת שלי במטרה לחסל את יחידת מגלן כמסע נקמה על זה שהיו לי שברי מאמץ, בעיה שלך. מי שבאמת רציני לגבי להגיע לשם, כדאי שידע שזה לא קל כיף וחביב. צא מהסרט שלך, זה צבא, לא בית ספר, אתה בא להגן על המדינה שלך גם על חשבון חייך ! על חשבון הבריאות שלך זה אפילו לא שאלה. אם אתה חושב אחרת, קבל שוק כשתצא מהבקו"ם לבסיס.

ישן 28-04-2006, 09:49
צלמית המשתמש של Puki
  משתמש זכר Puki Puki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.07.04
אהלן
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ליאור וקנין שמתחילה ב "מגלן..... שאלות לחברה ששירתו ביחידה..."

זה הכל נקודת מבט של איך מסתכלים על דברים.

היחידה שואפת לשלמות והדרישות שלה מכל לוחם הינן מאד מאד גבוהות (כבר מהטירונות).
אם אתה אוהב קריעת תחת ונהנה ממה שאתה עושה, מאמין בו ושמח עם החבר'ה שלצדך - לא משנה
מה יבקשו או יאמרו לך לעשות - יהיה בסדר.

ברור שתגיע למצבים שתשאל את עצמך 100 פעם בשביל מה לעזאזל אני כאן? אבל אם הסיבות שלך
באמת טהורות ואתה מאמין במה שאתה רוצה - יהיה בסדר.

הרי קשה זה טוב - כואב זה מצויין!
אז מה שקורעים את התחת - בגלל זה לא תרצה? אז בשביל מה אתה בכלל רוצה את זה?
לקבל סיכה עם מינימום מאמץ ולצאת למבצעים של רמבו?

קשה לי להאמין שאתה כזה.. יהיה בסדר, אם יש משהו, דבר איתי בפרטי.

יום טוב!

לא ארוך, לא קצר
לא קשה, לא קל

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:51

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר