|
23-04-2006, 11:32
|
|
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
|
|
רס"ל ניר קריצ'מן- סיפור חייו ונפילתו.
ניר קריצ'מן
נולד ביום כ"ט באייר תשל"ט (26.5.1979)
נהרג ביום י' באייר תשס"ב (22.4.2002)
רב סמל, חדרה, 22 נהרג ב-22 באפריל 2002, כאשר כח של השייטת ערך סריקות באיזור הכפר עסירה א-שימאלייה.
הכח חיפש מחבלים שנמלטו בזמן מבצע "חומת מגן". במהלך הסריקות הגיע חלק מכח השייטת לצומת דרכים, בין עסירה א-שימאלייה לכפר טלוזה.
שני מחבלים הפתיעו את הכח מטווח קצר ופתחו באש, ממנה נפגע קריצ'מן באורח קשה.
קריצ'מן טופל במקום האירוע והועבר במסוק של חה"א לבית החולים "שיבא" בתל השומר, שם מת מפצעיו כעבור זמן קצר.
הוא היה אחרי שירות של שנה בקבע והיה אמור להשתחרר שלושה חודשים לאחר מכן.
בין הפעולות המיוחדות בהן השתתף, היתה גם ההשתלטות על האניה "קארין "A בים סוף.
הלוויתו נערכה בבית העלמין בחדרה בחלקה הצבאית. הוא הניח אחריו הורים- פניאל והדס, ושני אחים רן (25) וסיון (18)
ניר למד בבית-הספר היסודי ’ארלוזורוב’, שבו למדו גם אביו פניאל וסבו יעקב. לאחר סיום כיתה ח’ עבר ניר לבית-הספר ’תיכון חדרה’ ולמד בו ארבע שנים במגמה ריאלית-פיזיקלית. היו אלה ארבע שנים אינטנסיביות של המון פעילות חברתית וגם קצת לימודים. ניר, עבר קורס מדריכים צעירים והצטיין בתחום השל"ח ועל כך קיבל תעודתהצטיינות והוקרה מבית-הספר ומהגדנ"ע. ניר, השקיע הרבה ממרצו בספורט, התאמן במכון הכושר ואף זכה במגן- מקום ראשון בדחיקת חזה. ניר, עשה את ההכנה לצה"ל בהשקעה ארוכה ומתמשכת. כמו אחיו הבכור, התאמן בחוג כושר קרבי שאורגן על-ידי הגדנ"ע והיה בין המתמידים בו. בעת לימודיו בכיתה י"א, בחופשת הפסח, יצא ניר לגיבוש שייטת במסגרת גדנ"ע-ים ועבר גם קורס צלילה. ניר, יצא עם משפחתו לטיולים ולחיק הטבע בכל הזדמנות, וגדל על ערכי ידיעת הארץ ואהבת המולדת. אך טבעי היה שביום גיוסו לצה"ל, בחודש ינואר1998 , התנדב לקורס טיס. לאחר שהודח, פנה למסלול השייטת בחיל הים.
סיפרדרור, מפקדו שלניר: "דווקא ההימצאות בין גלי הים מעלה את הזכרונות החזקים ביותר ממך. בימים של ים סוער, היית מוצא אותי, ובחיוך המיוחד שלך היית שואל: ’יש מצב שאני יורד למפרץ עם הקייאק גלים?’. כמובן שלא הייתי מסוגל לסרב לך, ואחרי שעה הייתי יורד למזחים לוודא מהצד שהכל בסדר. רואה אותך מרחוק, דמות חסונה בחליפת גלישה, חותרת בתוך הקייאק הצהוב, עולה ויורדת בין הגלים והקצף הלבן, ובלב שקט הייתי ממשיך בדרכי, בידיעה שיש על מי לסמוך...
עשרות פעולות ביצענו ביבשה, באוויר ובים... לכל מקום שאליו הגעת היית שוטף את הפנים, מרטיב ומסדר את השיער כאילו אנחנו הולכים למסיבה או משהו כזה, ומתחיל להתעניין מה אפשר לעשות, ומי נגד מי. תמיד פעיל, תמיד סקרן, עם הומור מיוחד שלא תמיד היה מובן... בשנה האחרונה, הייתבצוות הוותיק והמוביל ביחידה. תמיד קדימה, תמיד נותנים דוגמה אישית. במשימות הכי מורכבות וקשות... בכולם בלטת בדמותך המיוחדת, בצורת ההליכה המוזרה שלך, שלא ניתן היה לטעות בה גם בחשכה, בדמותך הרחבה והמעט מגושמת לעתים. אבל תמיד שקט, בטוח בעצמך, לא נכנע ללחץ הסביבה. עובד בקצב שלך, הרגוע, הבטוח. בכל הצטרפות שלי למבצע איתך ועם הצוות, הייתי מתמלא גאווה פנימית על הזכות שניתנה לי לפקד על לוחמים כמוך. איתך ועם הצוות ידעתי שהכל אפשרי, שיש על מי לסמוך, ובמידה שניקלע לצרה, גם נדע לצאת ממנה..."
ספד לניר, מפקד השייטת, אל"מ רם: "...לוחם עשוי ללא חת, מהטובים שבלוחמי הקומנדו הימי... ניר, שילב את הכוח, העוצמה והערכיות עם יכולת מקצועית מרשימה. לצד אלה, ניחן באופי המיוחד אשר הכרנו ואהבנו כל כך... "נזכור את הצחוק המתגלגל, ההומור החריף והשנון והאנרגיה הבלתי נגמרת. נזכור את ניר, החבר הטוב, שעשה הכל למען חבריו, נזכור אתניר הלוחם, תמיד קדימה, חותר למגע עם האויב, מסתער בראש הצוות...
ניר, בקרב האחרון שלך נלחמנו בחוליית מרצחים, מהאכזרים והמרים שבאויבינו. חוליה שאחראית לרצח מאות ישראלים ושעמדה לבצע פיגועי תופת בימים הקרובים. ניר, בזכות הלחימה שלך ושל חבריך, לוחמי שייטת 13, מנעת בגופך את הפיגוע הבא. לחמת כגיבור ונפלת כגיבור ובכך התווית לנו את הדרך - המשך לחימה בלתי מתפשרת בטרור".
הרמטכ"ל, רא"ל שאול מופז, ספד: "לניר, זכות גדולה נפלה בחלקי לחשוף לך את כנפי העטלף. בן הארץ הזו, מטובי הבנים שלנו המאירים את דרכנו בכל עת. ראיתיך טרם קרב ולאחר מבצע משתלב בנוף האנושי המיוחד של חבריך ליחידה. נזכור אותך כלוחם ללא חת, מלח הארץ שבחר בדרך הנתינה והתרומה שאין לה גבולות. נזכור אותך בכל עת".
אנשי "שייטת 13"בעבר ובהווה החליטו להנציח את שמו שלניר, בהקמת עמותת’נירים’ שמטרתה לשמש מסגרת לימודית חלופית לבני נוער אשר נשרו ממסגרות בית ספריות שונות. את התלמידים בעמותה מאמצת פלגת הלוחמים של השייטת. במסגרת ההתנדבות מסייעים החיילים לתלמידים בהכנת שיעורים, משחקים אתם, ופועלים להגברת המוטיבציה להתגייס לשירות משמעותי בצה"ל.
שיר שנכתב לזכרו-
את עָרֵינוּ בָּנִינוּ פּרָזוֹת
קורות בָּתינו נָטינוּ
אַרָזִים
"חֶרמֵש קָלָל יוּנַף אל על…"
בּנוֹתֵינוּ הֶעֱלֵינוּ לטוֹבִים
אנחנו מוֹלִידִים ונוֹלָדים
אַשֵׁרוֹת
ארץ, כּמּה נַעֲמִיק קְדוֹחַ
אל סלע-הָאֵם מים חיים
נַחֲפוֹר
וּבִתְהום הָאַדָמָה רוֹחֵשׁ
צוּר - מבַעְבֵּע ים-דמעות
אמא
תמונות-
המשט לזכרו של ניר קריצ'מן, חדרה:
אנדרטה שתוכננה לזכרו:
נערך לאחרונה ע"י סירפד בתאריך 23-04-2006 בשעה 14:45.
סיבה: תלונות על פונט בלתי-קריא
|
|