28-04-2006, 07:17
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "מח"א בראיון בלעדי בידיעות אחרונות: "שלא יעמידו אותנו בפני אין ברירה""
בלת"ק
ציטוט:
שקדי מאד גאה שבתקופת כהונתו הוקמה בנגב, בנבטים, טייסת קרב "מדמה אוייב"...
|
אני חשבתי שהטייסת האדומה היא בבסיס עובדה.
ציטוט:
אחד התוצרים של עבודת הצוות... הוא הפיכת תחום החלל לחלק מבניין הזרוע האסטרטגית: "העניין הזה הוחלט ואושר על-ידי שר הבטחון לפני כמה חודשים. הכוונה היא שחיל האוויר יוביל את נושא החלל במדינת ישראל. המטרה היא להגיע למצב שבו החלל יהיה בר-השגה וזמין על-פי דרישה - לעבור ממשפחת הלוויינים הגדולים למיקרו-לוויינים, שיהיו מסוגלים ליצור יכולת מודיעינית ויכולות אחרות.
ללוויינים הגדולים יש מגבלות. אני רוצה לייצר מצב שבו אני מסוגל לשגר מיקרו-לוויין פר מבצע, פר משימה. להציב מיקרו -לוויינים בחלל בעזרת כלים מאויישים: אני מעלה אותו על מטוס אף-15 ומשגר אותו לאיפה שאני רוצה. מבחינה טכנולוגית, הדברים האלה בני מימוש. ניתן להגיע לזה די מהר. זוהי, מבחינתי, ההתמודדות עם מלחמות העתיד".
|
ראו גם אשכול זה על החלפת השם חיל האוויר ו"זרוע האוויר והחלל". ואשכול זה על דברי האלוף שקדי בכנס בנושא מקומו של חיל האוויר בחלל במכון פישר.
ציטוט:
"אין פיתרון מוחלט לקסאמים"
|
ציטוט:
אז איך הם בכל זאת ממשיכים לירות (קסאם)?
"אין לי ספק ששיפור היכולות המודיעיניות יאפשר סגירת מעגלי אש מהירה יותר. ואנחנו בכיוון. אם אתה שואל אותי האם ירי הקסאמים הוא בר פיתרון מוחלט בנקודת הזמן הנוכחית - התשובה היא לא. האם אנחנו מתקדמים בעניין הזה? התשובה היא כן. פיצוח הנושא המודיעיני יאפשר קפיצת מדרגה נוספת".
|
(הדגשות שלי - יוסי)
שקדי אמר דבר אחד והעורך בחר לכתוב בכותרת בדיוק את ההפך כאילו ששקדי אמר שאין פיתרון מוחלט לקסאמים. אני לא רוצה להיכנס פה לניתוחי דפוסי עריכה בתקשורת אולם אפשר לראות פה דוגמא יפה לתופעה. אחרי שקראת בכותרת שמרואיין אומר X לא משנה מה הוא אומר באמת, בתודעה שלך כבר קיימת התובנה שבכותרת (זו כותרת משנה, אך האפקט זהה).
המסקנה שלי מדברי שקדי היא: יש פיתרון מוחלט לקסאם, אנחנו מתקדמים לקראתו. תקנו אותי אם אני טועה.
לעיון נוסף בביקרות על עיסקת השרף (אפאצ'י לונג באו) ראו גם אשכול זה וקישורים נוספים שמוזכרים בתוכו.
לגבי פירסומים מביכים על חיל-האוויר בתקופה האחרונה. אני לא בא לומר שהפירסומים לא היו ראויים, להפך הם היו חשבוים ובזכותם תוקנו עוולות. אבל, שימו לב שכולם פורסמו על-ידי אותו כתב. מי שיחפור בארכיונים יגלה שלכתב הזה יש חיבה מסויימת לשערוריות בחיל-האוויר, הוא כמעט ולא כתב על החיל הזה אף מילה טובה מעולם (ולצערי לא אכל לדבר פה על הסיבה). טוב שהעיתון בו הוא עובד מחזיק גם פרשן צבאי שיוכל לראיין את מפקד חיל האוויר בלי להביך אותו (וד"ל).
ציטוט:
זו המילה האחרונה: קסדה וטילי אוויר-אוויר 'פנתר' מתוצרת רפאל.
|
פאשלה צנזוריאלית?
לאשכול על קסדת תק"ע עם הפניית מבט של אלביט.
ציטוט:
יש לנו לוחם, איש צוות אוויר, דרוזי שהיום הוא מדריך בבית ספר לטיסה. יש לנו לוחם, בן העדה הדרוזית, ביחידת שלדג.
|
לאשכול על הלוחם הדרוזי בשלדג.
ראיון עם לוחמים בני העדה הדרוזית ובכללם הנווט והשלדגיסט ששקדי מזכיר.
ציטוט:
ועל נשים אני בכל לא מדבר. עד היום סיימו 10 בנות קורס טיס.
|
אשכול על סיום קורס הטיס האחרון ובנות כטייסות (יש עוד אשכולות רבים בנושא).
זו הזדמנות טובה להודות לרועי ועידו על סריקת הכתבות מהעיתונים. תודה
נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 28-04-2006 בשעה 07:52.
|