11-04-2006, 22:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.12.03
|
|
שאלה לגבי חוזה שכירות וגילויים חדשים בדירה - לאחר שנחתם...
שאלה חשובה לי אליכם, המבינים בדבר :
אתמול ידידה שלי הלכה ושכרה דירה בעיר באיזור מרכזי.
היום היא צלצלה אלי והתחילה לבכות, ממש נשמעה על סף קריסה ועצב.
שאלתי מה קרה והיא סיפרה לי שהיום זה היום הראשון שהיא באה לבד לדירה לעשות קצת נקיונות וסדר והיא דילתה כמה דברים "מפתיעים".
קיים ריח מאוד חריף של אוכל שיוצא מארובה שממוקמת כ-5 מטר מחלון חדר השינה שלה, אשר שייכת למסעדה עירקית בבניין הסמוך.
הלכתי מהר למקום ובעודי עומד בדירה, משהו כ-5 דקות (רק לראות איפה היא עברה לגור ואולי לעזור קצת) - נספג בי ריח האוכל העירקי בבגדים, בשיער, בקיצור - לא לעניין בכלל...
שאלתי האם היא יכולה לבטל את החוזה עם בעל הדירה הזו, על סמך הפרה מצידו בכך שהוא לא ציין "ריחות" מוזרים שעלולים להיות באיזור ?
אני חייב לציין שזאת הפעם ה-3 שהיא מגיעה למקום, בעניין של לבחון את הדירה, להסתכל קצת, ומעולם לא היה שם את הריח !
שאלתי אותה מיידית איפה האדון נמצא, והיא הצביעה לי על דלת בבניין.
הלכתי אליו ודיברתי אליו יפה, הסברתי לו שזה נוגד את החוזה והוא התחיל לבוא איתי ראש בראש.
הוא טוען שגם הוא לא הריח את זה מעולם, - והיום, כשהיא באה להתלונן בפניו (לפני שבאתי למקום) - הוא הריח את הריח לראשונה !
הוא אומר שהחוזה חוקי, ושיש סעיף המאפשר סיום חוזה - רק אם הוא או הידידה שלי ימצאו מישהו שיבוא במקומם.
עד אז הוא לא מבטל צ'קים ולא עושה כלום.
הוא, כביכול, הלך לדבר עם בעל המסעדה לראות מה ניתן לעשות, וההוא אמר לו שעד אחרי חול המועד - הוא יאריך את הארובה לכיוון אחר.
עם הדברים הללו הוא חזר אלינו ועכשיו מה ?!
הוא הסכים לא להפקיד את הצ'קים עד לכניסה המלאה שלה לדירה (שזה כבר התחשבות...) אבל במידה וזה יימשך ויהיה ריח שהידידה שלי טטען שעדיין קיים - היא תאלץ למצוא מישהו שיחליף אותה. - איזה פראייר שאולי לא יריח את הריח במקרה שהוא מגיע, ממש כמוה המסכנה.
מה עושים בכזה מצב ?!
הוא עוד עושה לנו, בעודינו הולכים מהמקום לפחות עד סוף חולה"מ, שנזכור שהיא יכולה תמיד לבטל את הצ'קים ובכך לעבור על החוק. יעני ברמיזה חצי איום.
האם ניתן לבטל את זה ? את החוזה ?
האם גם אם המצב יסתדר ולא יהיה ריח, והיא תרצה לבטל... מה אז ?! הארובה על אף הריח - מוציאה רעשים מוזרים...
מה עושים ?
אני באמת באמת דואג לה, והיא כולה רועדת מכעס ובוכה על שסידרו אותה ככה !
תודה רבה רבה רבה לעוזרים !!!