אני לא זוכר שום הסבר שלך, בפרטי או בכללי לגבי תופעת "אם הבית", ואיני זוכר שום נימוק משכנע
למה טיסת כיף של ישישים נטולי כשירות מבצעית, היא דבר סביר. אין לי ספק שתנסה להקריץ הסבר
כזה, ושהוא יהיה מבדר מאוד ("הארגון המצויין החליט שזו הדרך שבה יש לעשות דברים, וכידוע זהו
הארגון הטוב בעולם ואפילו מאלפא קנטאורי הגיעו אורחים כדי ללמוד מאיתנו"...).
ובכן, אמילמן, ההתלות בתירוץ של "אני חי בעולם האמיתי ולכן אני כותב ברמה של חט"ב, מה גם
שפעם עליתי לארץ...", היא מרתקת, אבל כ"כ מעליבה שקשה להתייחס אליה ברצינות. לו ד-י-ב-ר-ת
באופן עילג, היה הטיעון בעל משקל, אבל בכתיבה אין ל"מבטא זר" כל משקל...
אני אשמח מאוד אם תעשה לי בז מעל הבית, שכן תמיד חלמתי שאוהדי ברכה יחזיקו בעליונות
האווירית מעל שמי היישות הציונית הנפשעת. כנראה ששנינו לא נזכה לחוות אירוע מיוחד זה, ואצטרך
להסתפק בבזים של תא"לים ששיבה זרקה בשיערם...
המשפט המבדר על כך ש"צה"ל לא נכנס לתחתונים", בהחלט ראוי להרמת גבה משועשעת: צה"ל
אכן לא נכנס לתחתונים של מי שמקבל את עקרונותיו באופן הגיוני (והמפלגות הציוניות הן אכן
כאלה), אלא שמפלגות ערביות-לאומניות מהסוג שעפ"י עדותך-שלך, נמנעת מלהצביע להן הפעם,
הן מחוץ למסגרת הזו: הצבא (וכל מערכת בטחונית אחרת) בוחנת בשבע עיניים את אלה שעלולים
בבוא העת לנהוג שלא בהתאם לערכי הצבא הבסיסיים ביותר. מצביעי חד"ש (כמו גם תומכי מרזל,
שהם מקביליך מימין) הם בדיוק בתוך ההגדרה הזאת.
כפי שכתבתי בהתחלה, אין ספק שאתה גיבור אמיתי, ועוד יותר מכפי שאני חושב שאתה גיבור
אמיתי, אני חושב ש-א-ת-ה חושב על עצמך שאתה גיבור אמיתי, וזה כבר דבר שראוי לשבח
אותך עליו (אתה ממש כמו דני מהשיר המפורסם "אמא אמרה לי דני"...). הבעייה היא שאתה נורא
לא אינטליגנטי (אני לא מתכוון לכך שאתה פחות אינטליגנטי מכפי שאתה סבור, אלא שאתה פחות
אינטליגנטי מהממוצע...), ואתה חושב ש"לפחד ממה שעלול להרוג אותך, זה רע". התפיסה הזו
היא של ילד בן ארבע, שלא מבין שהדרך היחידה להתמודד עם סכנות, היא קודם כל לזהות אותן.
אנשים כמוך, בעלי קשיי הבנה כ"כ גדולים, לא מבינים מהי סכנה, ואת האיוולת הזו הם מגדירים
כ"גבורה". ה"גבורה" של אנשים מהסוג שלך, הרגה כבר מאות אנשים פה בארץ, והרבה יותר
מזה בחו"ל.
מה שמשעשע זה שיש קבוצות שאתה פוחד מהן, אלא שהן בדיוק אלה שאין לך מה לחשוש מהן,
שכן הן אלה ששומרות עליך כשאתה ישן וחולם חלומות על טיסות גבורה בשמי קראצ'י...
אתה מבין, אמילמן? אני פוחד ממי שעלול להביא לחורבן המדינה שלי (בזדון או בגלל טמטום), בעוד שאתה חרד מפני היחידים שמחזיקים אותה בחיים, חרף ניסיונותיהם של המח'ולים, הברכּות
והיהודים הלא חכמים שתומכים בהם...