Google Earth ממשיך להתעדכן ולאחרונה נוסף כיסוי נרחב של חלקים מסוריה, כולל מספר בסיסים של חיל האויר הסורי. לפניכם מבחר מהמטוסים שמצאתי, ויש עוד כמו גם מסוקים, אתרי נ"מ, נמלים ועוד המון דברים מעניינים.
דומייר - צמד מיג-25 :
דומייר - מספר מיג-23:
דומייר - מיג-23:
דומייר - מיג-23 או סוחוי 22:
חלב - אילושין-28?
חלב - מסוקים, מטוסים קלים ומיג-17?
חלב - מיג-17? ומיג-21?
אל-קוסייר - מספר מיג-21?
אן-נסריה - מיג-23
דמשק בינלאומי - אילושין-76 (לא בהכרח צבאי)
_____________________________________
"Perpetuo vincit qui utitur clementia"
נערך לאחרונה ע"י קורנסון בתאריך 29-03-2006 בשעה 21:56.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי קורנסון שמתחילה ב "ח"א סורי מככב ב Google Earth"
איך ניתן להיות בטוח שמדובר במטוסים ממש ולא בדמיים? האם צבא שמכבד עצמו ישאיר אמל"ח חשוף לצילום מזדמן? מצד שני-אפשר בכלל לדעת מתי הלווין עובר? או שמא זו מלחמה אבודה?..
ראיתי לא מזמן תצל"ים מאתר מסויים באינטרנט {לא גוגל ודומיו..} שלא משאיר מקום לדמיון לגבי כמה שאלות הנוגעות בעצמתה של ישראל- שוב אני תוהה- האם הפרסום מגמתי?
שאלה לא מטוסי דמה, וגם אם הם מטוסים אמיתיים- עדיין יש אפשרות שהן הוצאו מהסד"כ מסיבות כאלה ואחרות וניצבים שם רק כדי להטעות.
אבל אין קשר ל"מכבד את עצמו" או לא. אי אפשר להחביא לנצח את כל המטוסים תמיד. גם בחה"א הישראלי, האמריקאי וכל אחד אחר לא כל המטוסים יושבים תמיד בסככות, דת"קים ומוסכים.
יש גם ליינים פתוחים, מטוסים צריכים להסיע ממקום למקום מדי פעם.
עוסק בהיסטוריה צבאית וגרמנית, ובתולדות הלוחמה האווירית
חבר מתאריך: 23.03.06
הודעות: 1,997
מדהים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי קורנסון שמתחילה ב "ח"א סורי מככב ב Google Earth"
מה שהצריך בעבר גיחת צילום מסוכנת או לוויין ריגול ניתן לעשות כיום מהמשרד. ניתן לדון שעות על המשמעות של מקורות מידע כאלה על חוקי הצנזורה ובט"ש. דרך אגב, בתצלום השני מבסיס חלב רואים מצד ימין למטה מה שנראה כמו שני L-29 דלפין ליד הדיר.
אל תשכח שבגיחת צילום אתה מקבל מיידע עדכני ביותר ובצילומיי לווין כאלה לוקח זמן עד שמגיעים בגלל ....אני לא יודע מה בקשר לווינים צבאיים אבל העובדה שעדיין יש גיחות צילום אומרת משהו כנראה...
עוסק בהיסטוריה צבאית וגרמנית, ובתולדות הלוחמה האווירית
חבר מתאריך: 23.03.06
הודעות: 1,997
נכון מאוד, אבל...
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Ronen_a שמתחילה ב "אל תשכח שבגיחת צילום אתה מקבל..."
ניכרת בשנים האחרונות הוצאה עקבית מהשירות של מטוסי צילום יעודיים. רק בשנה שעברה יצאו משירות הקנברה בבריטניה והמיראז' IV בצרפת, שלא לדבר על חיסול מתמשך של פלטפורמות הצילום של ארה"ב. את מקומם ממלאים או מטוסי קרב רגילים עם פודי מודיעין או לוויינים או כט"במים. מכל מקום, תצלומים כמו מגוגל עדיין מלמדים על פרישת מבנים, תשתיות וכד' - דברים שאינם משתנים לאורך זמן. אינני יודע אם זה מעניין את חברי הפורום, אבל בשנים שאחרי מלה"ע השניה ארה"ב ובריטניה השקיעו משאבים רבים בלימוד תצ"א של ח"א הגרמני שנפל שלל לידיהן (כ-10 מיליון תצלומים) למטרות מודיעין. כמובן שכל התצלומים צולמו לפני 1945 ובכל זאת הם שמרו על ערכם לאורך שנים רבות.
עוסק בהיסטוריה צבאית וגרמנית, ובתולדות הלוחמה האווירית
חבר מתאריך: 23.03.06
הודעות: 1,997
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי gabid שמתחילה ב "איך אתה מצשיג תמונות כ"כ קרובות?"
אחרי קצת זמן עם התוכנה תוכל לזהות את האיזורים בהם הרזולוציה גבוהה ותכיר את זמני הטעינה של התמונה ברזולוציה גבוהה. הכיסוי הלא שלם מתסכל לפעמים. לדוגמה: מוסקבה מכוסה היטב ונראית פנטסטי, אבל בסיס ז'וקובסקי הסמוך נמצא בדיוק מחוץ לאזור שברזולציה גבוהה. לרזולוציות מדהימות ראה את הבסיסים הבאים בארה"ב: Andrews DC, Oceana VA, Nellis NV, Edwards CA ואלה רק דוגמאות מועטות. שימו לב למטווח הגרעיני לא רחוק מ-Area 51! ישראל דרך אגב מכוסה ברזולוציה נמוכה בלבד...
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי Desert Seagull שמתחילה ב "אני חושב שמצאתי מחנה אגד ארטילרי - מוקדש לעידו403"
הלוואי ויכולנו להתקרב עוד ולראות את התותחים בצורה ברורה יותר.
בגדול, צורת הרגליים אכן תואמת M-46.
הסורים מפעילים גם D-30, תותח שמבחינה חיצונית יכול לבלבל ולהיראות כמו M-46 אך עם שני הבדלים בולטים: 1. התותח קטן יותר וקנהו קצר יותר. 2. יש לו כרע שלישי, מה שמשווה (בזמן הפריסה) לכרעיים שלו צורה שמזכירה את הסמל של מרצדס.
אני די בטוח שיש הבדל בין דיפון של D-30 לזה של M-46. האחד מאפשר כניסה ויציאה דרך אותו פתח (של D-30) ולשני שני פתחים (כמו שרואים בתמונות שהעלתי).
אישית, מעניין לדעת איך הנגררים של צה"ל ביחס לM-46.
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי Desert Seagull שמתחילה ב "אני די בטוח שיש הבדל בין..."
טווח- ל M-46 טווח ארוך יותר. 27.5 לעומת כ 20.
קצב אש- תלוי בחיילים...
קוטר תחמושת- ל M-46 130 מ"מ. לM-71 (שלנו) 155 מ"מ.
דיוק- שני התותחים מדוייקים יחסית עקב היותם נגררים, העובדה שהכרעיים שלהם ננעצות בקרקע לאחר הפגז הראשון.
מבחינת כמויות ה M-46 נמצא במספרים גדולים בהרבה מאשר הM-71.