18-03-2006, 17:50
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.07.05
הודעות: 486
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Eliram Avital שמתחילה ב "שלום אני חדש ויש לי שאלה בקשר לאיסוף פחיות."
בּוֹטוּליזם היא הרעלה נדירה הנגרמת על ידי רעלנים שמייצר החיידק קלוסטרידיום בוטולינום (Clostridium Botulinum).
רעלן הבוטולינום הוא הרעלן החזק ביותר בטבע שחיידק כלשהוא מייצר; גרם אחד מסוגל להרוג מיליוני בני אדם.
הרעלן גורם לשיבוש חמור במערכת העצבים ועלול להוביל לשיתוק נשימתי ושל שרירי השלד.
ישנם שלושה סוגים עיקריים של בוטוליזם:
- בוטוליזם המועבר במזון היא הרעלת מזון שנגרמת על ידי צריכת מזון המכיל את רעלני הבוטוליזם.
- בוטוליזם מפּצע נגרם מרעלנים החודרים לגוף דרך פצע שנגוע בחיידק.
- בוטוליזם של תינוקות נגרם על ידי צריכת נבגים של החיידק, שגודלים לאחר מכן במעיים ומשחררים רעלנים. הרעלה זאת נפוצה אצל תינוקות ומקושרת לאכילת דבש.
כל הצורות של בוטוליזם עלולות להיות קטלניות ונחשבות למקרי חירום רפואיים. בוטוליזם המועבר במזון יכול להוות בעיה אפידמיולוגית דחופה, שכן אנשים רבים עלולים להידבק תוך זמן קצר ממקור המזון המזוהם.
בוטוליזם המועבר במזון נמצא בדרך-כלל בפחיות שימורים. בפחיות אלו קיימת סביבה אל-אווירנית, לה זקוק החיידק האנארובי. גדילת החיידקים בפחית גורמת לעתים קרובות להתנפחותה ולעיוות צורתה, זאת עקב פחמן דו-חמצני אותו פולט החיידק בתהליך תסיסה. בזמן קניית מזון יש להימנע מלרכוש פחיות שימורים מנופחות.
כ-90% ממקרי הבוטוליזם המועבר במזון נובעים מהכנה ביתית של שימורים, ורק כ-10% מהמקרים מקורם בפחיות שהוכנו בייצור תעשייתי.
בארצות הברית מדווחים בכל שנה כ-110 מקרים של בוטוליזם. כרבע מתוכם מועברים במזון, כמעט כשלושה רבעים הם בוטוליזם של תינוקות, והיתר הם בוטליזם מפצע מזוהם.
רעלן הבוטוקס פועל באמצעות היקשרות לקצות נוירונים (תאי עצב) מוטוריים - כאלו שנפגשים עם תאי שריר. ההיקשרות לנוירון מונעת שחרור המוליך העצבי (נוירוטרנסמיטר) אצטילכולין, אשר תפקידו להניע את שרשרת הפעולות הגורמת בסופו של דבר להתכווצות השריר. התכווצות זו נמנעת, אם כן, והחולה לוקה בשיתוק.
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|