15-03-2006, 13:30
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
הודעת דובר צה"ל
הודעת דובר צה"ל
נושא: פעילות כוחות הביטחון בעיר יריחו למעצרם של רוצחי השר רחבעם זאבי (גנדי) ז"ל ומחבלים נוספים מכלא יריחו
כוחות הביטחון עצרו היום, יום שלישי, 14 במרץ 2006, את רוצחיו של השר רחבעם זאבי ז"ל ומחבלים נוספים מכלא יריחו.
בעקבות ההפרות של ההבנות וההתחייבויות הפלסטיניות לגבי מעצרם של רוצחי השר רחבעם זאבי (גנדי) ז"ל ומחבלים בכירים נוספים מבית הכלא בעיר יריחו, ולאחר שהגורמים הבינלאומיים, שהיו אמורים לפקח על ההתחייבויות, עזבו את העיר כתוצאה מהפרות אלה של הפלסטינים, החלו כוחות הביטחון, בהוראת הדרג המדיני, לפעול למעצרם של רוצחי השר זאבי ז"ל ושל המחבלים מהכלא.
הכוחות צרו על בית הכלא ביריחו בו שהו המחבלים, ובמשך זמן רב כרזו למבוקשים לצאת מן המבנה. במקום התפתחו חילופי אש בין הכוחות לבין השוהים בכלא, ולאחר שהמחבלים לא נענו לבקשת כוחות הביטחון, החל שימוש באמצעים שונים על מנת לגרום למחבלים לצאת. הכוחות ביצעו ירי של פגזי טנק לעבר המבנה, ונורו שני טילי נ"ט ממסוקי קרב לרחבה ריקה במתחם בית הכלא. יש לציין כי במהלך כל הפעילות, גם לאחר השימוש באמצעים השונים, כרזו הכוחות למבוקשים לצאת מהמבנה.
ששת המבוקשים הבכירים, בניהם שלושת רוצחי השר ואחמד סעאדת, הסגירו את עצמם בשעות הערב לידי הכוחות.
כוחות צה"ל הקפידו לאורך כל היום על פעילות זהירה ומדודה, במטרה להקטין את הסתברות הפגיעה בבלתי מעורבים, למזער את הסיכון לכוחותינו ולהביא למעצרם של המבוקשים בחיים. המחבלים המבוקשים נעצרו לחקירה והמשך הטיפול בהם ייעשה על-פי הנחיות הדרג המדיני.