07-10-2005, 01:17
|
|
|
חבר מתאריך: 10.03.04
|
|
קשה להשוות עכשיו,
פרארי ישנה מול גולף חדשה.
מצאתי כמה מאמרים ברשת, הדנים בהבדלים בין RDRAM ל-DDR. האחרון שבהם היה ממרץ 2002, והוא מסכם:
To summarize our findings we can safely say that from a price-performance point of view only Intel’s i845D chipset and SiS’ 645 chipset, both outfitted with no more than two DIMMs, are an affordable and overall stable solution. Anybody looking for a system that provides the best performance, stability and scalability, both in terms of memory bandwidth and maximum memory size, should look towards the i850 chipset and Rambus’ RDRAM. Pricing of RDRAM, which used to be a concern, is no longer an issue as RDRAM modules are priced similar to DDR modules.
Sander Sassen.
http://www.hardwareanalysis.com/content/article/1493.5/
RDRAM הוא סוג של הכתבה-אינטלית לשוק. אין ספק. אבל הוא פה, הוא לא נעלם (כפי שכמה סבורים) וסביר שהוא יישאר, לפחות עוד כמה ימים. טכנולוגיה, אגב, מתפתחת דווקא מאותם מוצרים 'קונספטיים' ופחות מדגמים חמודים שלא מתחממים. ב-RDRAM הושקע מאמץ די רציני (והוא לא סתם הפך פתרון שכיח לשרתים), ויש מי שמעדיף לא לקפוץ כל שבועיים לתקן חדש.
בוא נאמר שאקנה את השדרוג שהצעת לי. נבון מצידי יהיה להכניס אותו לתוך מארז בן חמש שנים ?
אולי נחליף, על הדרך, גם אותו. ועוד איזה כרטיס קול (שלי לא 'טוב'. הוא יכול להשמיע רק את מה שאני צריך שהוא ישמיע ולא 7.1 ערוצים בפורמט THX. באסה). המסך בן שנה. חראם - יש יופי של מסכים זולים עם חיבור DVI. זה אומר שכרטיס המסך יצטרך ללכת, ואולי אני אבקש מאבא ומאמא שיקנו לי 6680 שייתן לי פתרון מצויין כשאני יורה בנאצים. חובה.
זה הפך למגוחך לגמרי. א/נשים רצים אחרי התעשייה, שופכים את מיטב כספם בכדי לקבל מכשיר שלא עושה את מה שהם זקוקים לו, או שעושה הרבה, הרבה יותר. גם מעבד של הדור שלפני-האחרון, לא ממש מגיע לשימוש מלא (אם אני יודע על מה אני מדבר) אצל משתמש בינוני+. העיקר שצינור הקירור במים-גרעיניים יישב קרוב למאוורר בגודל של צלחת-לווין, בכדי שזרימת האוויר המשופרת תסייע לי להגיע לביצועי-על, בזמן שאני קורא דואר. אני שוקל להכניס את המחשב לבריכה שאחפור במיוחד, אגב, ואז עלות הובלת המים והסלקתם תקטן. ואז יהיה לי מחשב 'טוב'.
|